Sport

Labdarúgás: egy góllal vesztette el a dél-alföldi rangadót a SZEOL

Labdarúgás: egy góllal vesztette el a dél-alföldi rangadót a SZEOL

2017. április 12., szerda
Labdarúgás: egy góllal vesztette el a dél-alföldi rangadót a SZEOL
elore_szeol_2_bcsaba_fb

Ismét egygólos vereséget szenvedett a SZEOL SC, amely a hétközi fordulóban Békéscsabán maradt alul.

A vasárnapi, Sopron elleni vereséget követően a liga egyik élmenőjénél, a Békéscsabánál vizitált a SZEOL SC. A szegediek kezdőjében hosszú idő után kapott szerepet

Beretka Péter

és

Harsányi István

, valamint ezúttal

Nagy Richárd

és

Rácz László

is ott volt a kezdő sípszótól. Negyed óra elteltével pörögtek fel az események: előbb

Kelemen Dávid

szöglet utáni fejesét szedte ki

Leindler Domonkos

, majd a túloldalon Beretka Péter és Harsányi István szerezhetett volna gólt. A félidő felétől inkább mezőnyjáték folyt a pályán, a SZEOL stabilan játszott, és úgy tűnt, sikerül is 0-0-al szünetre vonulnia, azonban Kelemen Dávid másodjára már nem rontott fejjel egy szabadrúgást követően, így egy perccel a szünet előtt megszerezte a vezetést a Békéscsaba. A fordulást követően Beretka szerezhetett volna újra gólt, de a korner utáni fejesénél nagy bravúrt mutatott be

Ribánszki László

. Főképp a rögzített helyzetek után tudott veszélyeztetni a SZEOL, míg a Csaba olykor felpörgette a játék ritmusát, de növelni nem tudta előnyét - négy perccel a rendes játékidő letelte előtt Viczián Ádám csavarása a kapufán csattant. Az utolsó percekben nyílt játék zajlott a pályán, de az eredmény már nem változott: a szezonban már sokadjára szenvedett egygólos vereséget a SZEOL, amelynek egyre kevesebb reménye maradt a bent maradás kiharcolására. Hétvégén egy közvetlen rivális, a Kozármisleny érkezik a SZVSE-stadionba, vasárnap 16.30-tól játszik a tavalyi legfőbb ellenféllel a kék-fekete együttes.

Merkantil Bank Liga NB II, 29. forduló

Békéscsaba 1912 Előre - SZEOL SC 1-0 (1-0)

Békéscsaba, 800 néző. Vezette: Berényi Tamás (Szvetnyik Bence, Máyer Gábor).

Békéscsaba:

Ribánszki - Pilán, Kelemen, Szélpál, Fabio, Bagi, Viczián, Birtalan, Beszterczei (Spitzmüller, 85'), Tóth D. (Nagy I., 53'), Gyurján (Gránicz, 79'). Vezetőedző: Boér Gábor.

SZEOL:

Leindler - Ikonomu, Gál, Vágó, Fehér, Harsányi (Buzási, 73'), Rácz, Mendebaba (Ferkó, 73'), Nagy R., Beretka, Tomisic (Kéri, 65'). Vezetőedző: Zoran Kuntic.

Gól:

Kelemen (44').

Sárga lap:

Szélpál (33'), Viczián (63') ill. Ferkó (78'). Zoran Kuntic:

"Közel álltunk ahhoz, hogy pontot szerezzünk egy nagyon jó csapat otthonában, voltak is ziccereink, de kihagytuk azokat."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.