Kosárlabda: nagy hátrányba került a Kosársuli Győrben

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kosarsuli85

Magabiztosan nyerte a Győr a Kosársuli elleni párharc első felvonását az NB I/B csoportos bajnokság felsőházában. Vas Péteréknek 27 pontos hátrányt kell ledolgozniuk ahhoz, hogy az 5. helyért játszhassanak az utolsó körben. A visszavágót május 6-án 18 órakor szombaton rendezik a Hódtói Sportcsarnokban.

A hazaiak eszméltek hamarabb a feldobás után, 8-2-nél viszont a vásárhelyiek is erőre kaptak. Olyannyira, hogy sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A negyed végére viszont 28-21-re megint a győriek vezettek, akiknél Puszta és Kovács remekelt, a másik oldalon Szabó és Varga vitte a prímet. Folytatódott az utolsó percek forgatókönyve: a Rába-partiak pörögtek, és gyorsan-frissen olyan rohanást produkáltak, amiből 18 pontos előnnyel jöttek ki, 43-28. A legjobban Puszta célzott ebben az időszakban, de társai sem voltak sokkal kevésbé hatékonyak. A kék-sárgák nem igazán találták annak a bizonyos fonálnak a végét, így Vasék a félidőben jelentős hátrányban hallgatták Utasi Gábor edző instrukcióit.

A fordulást követően úgy tűnt, hogy oda is figyeltek a Kosársuli játékosai mesterük szavaira, mert Vas, Szabó és Kelemen hozta zavarba a Győr-Moson-Sopron megyeieket. Ez olyannyira jól ment nekik, hogy Rostás Imre és Varga Zalán pontjai után már a Győrnek volt meleg a pite: 1 pontra olvadt az előnyük. Ebben a Hódmezővásárhely feljavult védekezése is igen jelentős szerepet játszott. Gombásék viszont újból erőre kaptak, hullámvasútra ültetve ezzel a vásárhelyieket, akiktől megint csak tisztes távolságra kerültek.

Vas Péteréknek 10 perce volt, hogy elérhető közelségbe kerüljenek riválisaikhoz képest, mivel a kuparendszerben zajló párharcban a pontkülönbség is dönthet arról, hogy ki játszhat majd a következő körben az 5. helyért. Az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC ebben nem igazán akart partner lenni, az egyre jobban belelendülő Baruta kosarait követően már 15 ponttal mentek, sőt a lefújásig még tovább is erősítették vezető pozíciójukat már-már eldöntve a továbbjutás sorsát.

NB I/B csoportos kosárlabda mérkőzés, rájátszás, felsőház

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC – Vásárhelyi Kosársuli 110-83 (28-21, 26-17, 25-26, 30-19)
Győr, Egyetemi Sportcsarnok, 45 néző. Vezette: Szalai Zs. Magyari T. és Esztergályos R.
Győr: PUSZTA 20/6, Ruják 9, NÁRAI 16, KOVÁCS 15, Gombás 13/3. Csere: Horváth 3, Hegedűs 9/3, BARUTA 15/3, Oláh -, Zabó 3/3, Nagy 4., Kámán 3. Edző: Csaplár-Nagy Ervin és Németh István.
Kosársuli: SZABÓ 23/6 , Béres 9/6, Rostás I. 16, Vas 9/3, Varga. 17/3. Csere: Kelemen 5, Molnár -, Rostás G. 4, Szabó B.- Edző: Utasi Gábor

Utasi Gábor: “Nagyon lassú tempóban kezdtük a meccset, a támadásaink pontatlanok voltak, a védelmünk pedig átjáróház. A szünet után 5 perc alatt visszajöttünk a meccsbe, de elég volt néhány rossz döntés ahhoz, hogy újra meglépjen a Győr. Hazai pályán javítani fogunk!”

Default thumbnail
Előző sztori

Újra lesz vízfogyasztást népszerűsítő kampány az iskolákban és óvodákban

Default thumbnail
Következő sztori

Szegedi áruházból akart lopni egy makói férfi

Legutóbbi hasonló cikkek