Kosárlabda: nagy hátrányba került a Kosársuli Győrben

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kosarsuli85

Magabiztosan nyerte a Győr a Kosársuli elleni párharc első felvonását az NB I/B csoportos bajnokság felsőházában. Vas Péteréknek 27 pontos hátrányt kell ledolgozniuk ahhoz, hogy az 5. helyért játszhassanak az utolsó körben. A visszavágót május 6-án 18 órakor szombaton rendezik a Hódtói Sportcsarnokban.

A hazaiak eszméltek hamarabb a feldobás után, 8-2-nél viszont a vásárhelyiek is erőre kaptak. Olyannyira, hogy sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A negyed végére viszont 28-21-re megint a győriek vezettek, akiknél Puszta és Kovács remekelt, a másik oldalon Szabó és Varga vitte a prímet. Folytatódott az utolsó percek forgatókönyve: a Rába-partiak pörögtek, és gyorsan-frissen olyan rohanást produkáltak, amiből 18 pontos előnnyel jöttek ki, 43-28. A legjobban Puszta célzott ebben az időszakban, de társai sem voltak sokkal kevésbé hatékonyak. A kék-sárgák nem igazán találták annak a bizonyos fonálnak a végét, így Vasék a félidőben jelentős hátrányban hallgatták Utasi Gábor edző instrukcióit.

A fordulást követően úgy tűnt, hogy oda is figyeltek a Kosársuli játékosai mesterük szavaira, mert Vas, Szabó és Kelemen hozta zavarba a Győr-Moson-Sopron megyeieket. Ez olyannyira jól ment nekik, hogy Rostás Imre és Varga Zalán pontjai után már a Győrnek volt meleg a pite: 1 pontra olvadt az előnyük. Ebben a Hódmezővásárhely feljavult védekezése is igen jelentős szerepet játszott. Gombásék viszont újból erőre kaptak, hullámvasútra ültetve ezzel a vásárhelyieket, akiktől megint csak tisztes távolságra kerültek.

Vas Péteréknek 10 perce volt, hogy elérhető közelségbe kerüljenek riválisaikhoz képest, mivel a kuparendszerben zajló párharcban a pontkülönbség is dönthet arról, hogy ki játszhat majd a következő körben az 5. helyért. Az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC ebben nem igazán akart partner lenni, az egyre jobban belelendülő Baruta kosarait követően már 15 ponttal mentek, sőt a lefújásig még tovább is erősítették vezető pozíciójukat már-már eldöntve a továbbjutás sorsát.

NB I/B csoportos kosárlabda mérkőzés, rájátszás, felsőház

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC – Vásárhelyi Kosársuli 110-83 (28-21, 26-17, 25-26, 30-19)
Győr, Egyetemi Sportcsarnok, 45 néző. Vezette: Szalai Zs. Magyari T. és Esztergályos R.
Győr: PUSZTA 20/6, Ruják 9, NÁRAI 16, KOVÁCS 15, Gombás 13/3. Csere: Horváth 3, Hegedűs 9/3, BARUTA 15/3, Oláh -, Zabó 3/3, Nagy 4., Kámán 3. Edző: Csaplár-Nagy Ervin és Németh István.
Kosársuli: SZABÓ 23/6 , Béres 9/6, Rostás I. 16, Vas 9/3, Varga. 17/3. Csere: Kelemen 5, Molnár -, Rostás G. 4, Szabó B.- Edző: Utasi Gábor

Utasi Gábor: “Nagyon lassú tempóban kezdtük a meccset, a támadásaink pontatlanok voltak, a védelmünk pedig átjáróház. A szünet után 5 perc alatt visszajöttünk a meccsbe, de elég volt néhány rossz döntés ahhoz, hogy újra meglépjen a Győr. Hazai pályán javítani fogunk!”

Előző sztori

Újra lesz vízfogyasztást népszerűsítő kampány az iskolákban és óvodákban

Következő sztori

Szegedi áruházból akart lopni egy makói férfi