Sport

Kosárlabda: a Veszprém jutott a négy közé

Kosárlabda: a Veszprém jutott a négy közé

2017. április 15., szombat
Kosárlabda: a Veszprém jutott a négy közé
kosarsuli82

Az utolsó percekig kihegyezett küzdelemben, maradt alul a Vásárhelyi Kosársuli a Veszprém ellen a négy közé kerülésért folytatott párharc második mérkőzésén. Ezzel egyúttal el is dőlt, hogy a Nyugat-magyarországiák harcolhatnak a bajnoki címért. Vas Péteréknek nincs miért szégyenkezniük, mivel a nyugati bajnok csak nagy erőfeszítések árán tudta bezsebelni a győzelmet.

Az egyértelmű első mérkőzés után a feldobásra összekapta magát a Vásárhely. Vasék ötletes passzjátékkal, és harcos védekezéssel 5 perc után 13-9-re vezetett. Emiatta időt kért Mérész Tamás. A másik oldalt dirigáló Utasi Gábor viszont remek taktikát rakott össze, és fiai folyamatos betörésekkel és gyors passzokkal operálva tartották előnyüket. A negyed végén triplát suhintó Jillingnek hála azonban a korábban 7 pontra rúgó differencia 1-re olvadt. Fáradni látszottak a vásárhelyiek, így rövid időre átvette a vezetést a vendégalakulat. A hazaiaknál jókor ébredt Varga Zalán, aki két középtávolival jelezte, hogy nincs oka elbíznia magát a Veszprémnek. Folytatódott a varázslat: a remekül teljesítő Vuk Pavlovic és társai gyönyőrű megoldásokkal és szenzációs átadásokkal operálva 32-27-re vezettek, ám a nyugati bajnok nem adta könnyen magát, és röviddel ezután ismét 1 egységre zárkózott föl. A fordulást követően Kámán trojkájával kezdtek a dunántúliak, majd Nebojsa Pavlovic szerzett kosarat. (34-38) Parázs kis meccset láthatott a közönség, szinte támadásonként került az egyik oldalról a másikra a vezetés. A Kosársulinál Szabó, a vendégcsapatnál Körtélyesi volt foghatatlan. A Hódmezővásárhely több játékosa gyűjtött kritikus mennyiségű személyihibát a harmadik játékrész végéig, ez azonban nem akadályozta a Csongrád megyeieket abban, hogy tovább szorongassák riválisaikat. 57-58 állt az eredményjelzőn az utolsó 10 perc előtt. A harmadik minutumban Szabó hintett egy háromontost, majd Rostás Imre egy kettest miután a levegőben átvett labdát egyenesen a gyűrűbe lőtte, és már fordult is a kocka. 68-65-nél megint forró lett a pite, óriási kapkodás volt mindkét oldalon. Az óriási rutinnal rendelkező Kámán volt eredményes a hármas vonal mögül, és kiegyenlítve korábbi 8 pontos hátrányukat. Majd az előnyt is megszerezték Simonék, akik ezután már nem adták ki a vezetést a kezükből, így ők mentek tovább a legjobb négy közé.

Vásárhelyi Kosársuli - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 69-79 (19-18, 15-15, 23-25, 12-21)

NBI B csoportos kosárlabda mérkőzés, rájátszás az 1-8. helyért. Vezette: Fodor A., Hervay T. és Menyhárt F.. Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok 520 néző. Kosársuli:

SZABÓ 23/3, Béres 5, VAS 5/3, PAVLOVIC V. 11, Varga 10/3.

Csere:

Kelemen 7/3, Rostás I. 8,

Edző:

Utasi Gábor

Veszprém:

Simon 10, Kámán 10/6, Kálló 2, Pavlovic N. 7, KÖRTÉLYESI 22/3

Csere:

JILLING 15/6, HEGEDŰS 11/3, Helmeczi 2.

Edző:

Mérész Csaba Utasi Gábor: "Egy kiválló és izgalmas mérkőzésen 35 percig ragyyogóan játszottunk. A játékosoknak maximálisan sikerült megvalósítani, amit az elmúlt 1 hétben gyakoroltunk. Sajnos a Veszprém van olyan jó csapat, hogy egy rövid kihagyást megbüntessen és ezzel megnyerjen egy meccset. A veszprémi mérkőzéshez képest nem szereztek könnyű kosarakat a magas embereik. A győzelemhez elég lett volna, ha kicsit jobban büntetőzünk, és a kevesebb labdát adunk el. Gratulálok a Veszprémnek a továbbjutáshoz, és a csapatomnak a jó játékhoz!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.