Kézilabda: három év után távozik Dankó Ervin Algyőről

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

algyo_pick33_gs

Három szezont követően az idény végén távozik a ContiTech FKSE-Algyő kispadjáról Dankó Ervin.

Nemcsak Vadkerti Attilát nem láthatjuk a következő szezonban a ContiTech FKSE-Algyő NBI/B-s kézilabdacsapatban, Dankó Ervin sem irányítja tovább a tavalyi bajnokcsapatot. A vezetőedző három év után válik meg az egyesülettől. A tréner 2014-ben vette át az NBII-ből frissen felkerült csapat vezetését. Az akkori cél, a biztos bennmaradás, teljesítése után a következő szezonban új célként a dobogót tűzték ki maguk elé az algyői fiúk, s nem is álltak meg az aranyig, de az NB I-es szereplést nem vállalhatta a klub. “Már tavaly felmerült a kérdés, hogy a bajnokság megnyerése után találhatok-e új motivációt a következő bajnokságra. Akkor úgy döntött Bella Árpád, hogy még egy évvel meghosszabbítja a vezetőedzői megbízásomat” – mondta Dankó Ervin.

“Tavaly nagyon magasra raktuk a mércét, az egész idényben mindössze egyszer jöttünk le vesztesként a pályáról. Mindannyian tudtuk, hogy ezt lehetetlen túlszárnyalni. Úgy érzem, én ebben az évben is mindent megtettem a győzelemért. A következő évre azonban új impulzusokra van szükségem. De ennek a bajnokságnak még nincs vége, s természetesen egyelőre a második hely megszerzésére összpontosítok” – részletezte döntésének hátterét Dankó Ervin.

A szakember úgy folytatta, álomszerű három évet zárhat le az idény végén, amely alatt végig sikeresek voltak. “Mindenki tisztességgel, emelt fővel nézhet a másik szemében. Algyő optimális körülményeket biztosít a csapatnak, az osztályra abszolút alkalmas, ez az eredményeken is látszott. Mind a három évben rengeteg energiát fektettem a csapatba, ami pedig a legfontosabb, hogy egyik évben sem arra az eredményre volt predesztinálva a csapat, mint amit elért, jobb csapatokat előztünk meg minden évben” – összegezte a csapat élén töltött időszakát. A folytatásról elmondta: ereje teljében érzi magát, így nem szeretne pihenni, ám egyelőre keresi, melyik lenne számára a legjobb lehetőség. Mint fogalmazott, nem is az osztály vagy a nem a legfontosabb, hanem maga a kihívás a férfiaknál először az algyői csapatnál feladatokat vállalt edző számára. “Nagyon sokat tanultam ez alatt a három év alatt edzőként, most már úgy érzem, bármelyik osztályban, bármelyik nemnél tudnék teljesíteni, várom is a lehetőséget, hogy merre tudok továbblépni” – tette hozzá Dankó Ervin.

Négy fordulóval a bajnokság vége előtt a második helyen áll az Algyő, amelynek nagy esélye is van arra, hogy ezüstéremmel zárja a 2016/17-es idényt. Mint Dankó Ervin hozzáfűzte, mindent meg fognak tenni azért, hogy mind a négy mérkőzést megnyerjék. “Van olyan érett és felnőtt a csapatom, hogy ez a közlés nem befolyásolja őket. Ez már sokszor elhangzott, de az az idei bajnok, aki a második helyet megszerzi. Korábban kérdezték tőlem, hogy mikor éreztem azt először, hogy nem fogjuk megnyerni az idei bajnokságot. Erre az volt a válaszom, hogy augusztus 11-én, amikor láttam, hogy 11 játékost igazolt le a Fradi. Ezt a különbséget már nem lehetett áthidalni. Nekem csak egy célom van: mindig győzni. Gyerekként is ilyen voltam. Talán a legtöbbet Vadkerti Attilától tanultam, aki búcsúzásakor elmondta nekem, kevés olyan edzője volt, akivel a kapcsolata a kölcsönös tisztelet alapján működött, soha nem volt köztünk egyetlen egy emelt hang sem. Akár én is mondhattam volna ezt, mert tényleg így működtek közöttünk a dolgok, ráadásul ő fel merte vállalni a saját felelősségét is” – zárta az Algyő távozó mestere.

Előző sztori

Kézilabda: újra harcba száll a kupáért a MOL-Pick Szeged

Következő sztori

Toroczkai: Nem adom fel, mert a történelem engem igazol majd!