Sport

Kézilabda: három év után távozik Dankó Ervin Algyőről

Kézilabda: három év után távozik Dankó Ervin Algyőről

2017. április 13., csütörtök
Kézilabda: három év után távozik Dankó Ervin Algyőről
algyo_pick33_gs

Három szezont követően az idény végén távozik a ContiTech FKSE-Algyő kispadjáról Dankó Ervin.

Nemcsak

Vadkerti Attilát

nem láthatjuk a következő szezonban a ContiTech FKSE-Algyő NBI/B-s kézilabdacsapatban,

Dankó Ervin

sem irányítja tovább a tavalyi bajnokcsapatot. A vezetőedző három év után válik meg az egyesülettől. A tréner 2014-ben vette át az NBII-ből frissen felkerült csapat vezetését. Az akkori cél, a biztos bennmaradás, teljesítése után a következő szezonban új célként a dobogót tűzték ki maguk elé az algyői fiúk, s nem is álltak meg az aranyig, de az NB I-es szereplést nem vállalhatta a klub. "Már tavaly felmerült a kérdés, hogy a bajnokság megnyerése után találhatok-e új motivációt a következő bajnokságra. Akkor úgy döntött

Bella Árpád

, hogy még egy évvel meghosszabbítja a vezetőedzői megbízásomat" - mondta Dankó Ervin. "Tavaly nagyon magasra raktuk a mércét, az egész idényben mindössze egyszer jöttünk le vesztesként a pályáról. Mindannyian tudtuk, hogy ezt lehetetlen túlszárnyalni. Úgy érzem, én ebben az évben is mindent megtettem a győzelemért. A következő évre azonban új impulzusokra van szükségem. De ennek a bajnokságnak még nincs vége, s természetesen egyelőre a második hely megszerzésére összpontosítok" - részletezte döntésének hátterét Dankó Ervin. A szakember úgy folytatta, álomszerű három évet zárhat le az idény végén, amely alatt végig sikeresek voltak. "Mindenki tisztességgel, emelt fővel nézhet a másik szemében. Algyő optimális körülményeket biztosít a csapatnak, az osztályra abszolút alkalmas, ez az eredményeken is látszott. Mind a három évben rengeteg energiát fektettem a csapatba, ami pedig a legfontosabb, hogy egyik évben sem arra az eredményre volt predesztinálva a csapat, mint amit elért, jobb csapatokat előztünk meg minden évben" - összegezte a csapat élén töltött időszakát. A folytatásról elmondta: ereje teljében érzi magát, így nem szeretne pihenni, ám egyelőre keresi, melyik lenne számára a legjobb lehetőség. Mint fogalmazott, nem is az osztály vagy a nem a legfontosabb, hanem maga a kihívás a férfiaknál először az algyői csapatnál feladatokat vállalt edző számára. "Nagyon sokat tanultam ez alatt a három év alatt edzőként, most már úgy érzem, bármelyik osztályban, bármelyik nemnél tudnék teljesíteni, várom is a lehetőséget, hogy merre tudok továbblépni" - tette hozzá Dankó Ervin. Négy fordulóval a bajnokság vége előtt a második helyen áll az Algyő, amelynek nagy esélye is van arra, hogy ezüstéremmel zárja a 2016/17-es idényt. Mint Dankó Ervin hozzáfűzte, mindent meg fognak tenni azért, hogy mind a négy mérkőzést megnyerjék. "Van olyan érett és felnőtt a csapatom, hogy ez a közlés nem befolyásolja őket. Ez már sokszor elhangzott, de az az idei bajnok, aki a második helyet megszerzi. Korábban kérdezték tőlem, hogy mikor éreztem azt először, hogy nem fogjuk megnyerni az idei bajnokságot. Erre az volt a válaszom, hogy augusztus 11-én, amikor láttam, hogy 11 játékost igazolt le a Fradi. Ezt a különbséget már nem lehetett áthidalni. Nekem csak egy célom van: mindig győzni. Gyerekként is ilyen voltam. Talán a legtöbbet Vadkerti Attilától tanultam, aki búcsúzásakor elmondta nekem, kevés olyan edzője volt, akivel a kapcsolata a kölcsönös tisztelet alapján működött, soha nem volt köztünk egyetlen egy emelt hang sem. Akár én is mondhattam volna ezt, mert tényleg így működtek közöttünk a dolgok, ráadásul ő fel merte vállalni a saját felelősségét is" - zárta az Algyő távozó mestere.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.