Sport

Karate: a címvédés a célja a lyon-i Eb-n a szegedi tehetségnek

Karate: a címvédés a célja a lyon-i Eb-n a szegedi tehetségnek

2017. április 12., szerda
Karate: a címvédés a célja a lyon-i Eb-n a szegedi tehetségnek
kotorman_kata001kf

Májusban újból Európa-bajnoki címet szerezne a Szegedi Tadashii SE fiatal karatékája, Kotormán Kata.

2015 decemberében Lengyelországban, Katowicében már Európa-bajnoki címet nyert a Szegedi Tadashii SE sportolója,

Kotormán Kata

. A fiatal lány célja egyértelmű a májusi, Lyonban esedékes Eb-n: újra aranyérmet szeretne nyerni. Az edzői -

Kószó Ildikó

és

Polák László

- úgy látták, ismét képes arra, hogy megnyerje az Európa-bajnokságot, így a financiális akadályok leküzdése után, amelyben az Eisberg Hungary Kft. ügyvezetője,

Gazsi Zoltán

nyújtott segítséget, eldőlt, hogy Kata is ott lesz a májusi kontinenstornán. „Nagyon szeretnék újra első lenni, ezért nagyon sokat is edzek, szeretnék megvédeni a címemet. Ebben az edzőim, a barátaim és a családom is sokat segít nekem. Nehéz volt az első cím is, hiszen a legjobbak jutnak ki, sok ellenféllel kellett küzdenem” – mondta el portálunknak Kotormán Kata. A 13 éves lány hét éve foglalkozik a karatéval, kezdetben több sportot, így a kosárlabdát is űzte, végül azonban a karate mellett döntött. Bár voltak megingásai, amikor úgy gondolta, hogy nem folytatja, kitartott a sportág mellett. „Ha sikerül másodjára is megnyerni az Eb-t, akkor a következőekben szeretnék kijutni egy világbajnokságra. A legfőbb cél a későbbiekben a fekete öv megszerzése. Hetente négy-öt edzésem van, de a fekete övhöz még nagyon sok munkára van szükség. Felnőttek ellen készülünk, így van, amikor vigyáznom kell, mert ez nem az a sport, ahol elkezdenek sajnálni” – részletezte a hétköznapokat és céljait.

kotorman_kata002kf

„Az edzés mellett a tanulásra is próbálok figyelni, de a legtöbb időmet a gyakorlataim fejlesztésével töltöm. A kondim úgy érzem, megvan, inkább azon kell dolgozzak, hogy erősebb ütéseket és magasabb szintű rúgásokat tudjak bevinni” – fejtette ki Kata, akinek Eb előtti főpróbája április 30-án lesz, amikor is Vácrátóton küzd majd, ahol szintén szeretne a dobogó legmagasabb fokára felállni, hiszen ez mindenképpen jó visszajelzést adna számára az elvégzett munkát illetően.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.