Karate: a címvédés a célja a lyon-i Eb-n a szegedi tehetségnek

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kotorman_kata001kf

Májusban újból Európa-bajnoki címet szerezne a Szegedi Tadashii SE fiatal karatékája, Kotormán Kata.

2015 decemberében Lengyelországban, Katowicében már Európa-bajnoki címet nyert a Szegedi Tadashii SE sportolója, Kotormán Kata. A fiatal lány célja egyértelmű a májusi, Lyonban esedékes Eb-n: újra aranyérmet szeretne nyerni. Az edzői – Kószó Ildikó és Polák László – úgy látták, ismét képes arra, hogy megnyerje az Európa-bajnokságot, így a financiális akadályok leküzdése után, amelyben az Eisberg Hungary Kft. ügyvezetője, Gazsi Zoltán nyújtott segítséget, eldőlt, hogy Kata is ott lesz a májusi kontinenstornán. „Nagyon szeretnék újra első lenni, ezért nagyon sokat is edzek, szeretnék megvédeni a címemet. Ebben az edzőim, a barátaim és a családom is sokat segít nekem. Nehéz volt az első cím is, hiszen a legjobbak jutnak ki, sok ellenféllel kellett küzdenem” – mondta el portálunknak Kotormán Kata.

A 13 éves lány hét éve foglalkozik a karatéval, kezdetben több sportot, így a kosárlabdát is űzte, végül azonban a karate mellett döntött. Bár voltak megingásai, amikor úgy gondolta, hogy nem folytatja, kitartott a sportág mellett. „Ha sikerül másodjára is megnyerni az Eb-t, akkor a következőekben szeretnék kijutni egy világbajnokságra. A legfőbb cél a későbbiekben a fekete öv megszerzése. Hetente négy-öt edzésem van, de a fekete övhöz még nagyon sok munkára van szükség. Felnőttek ellen készülünk, így van, amikor vigyáznom kell, mert ez nem az a sport, ahol elkezdenek sajnálni” – részletezte a hétköznapokat és céljait.

kotorman_kata002kf

„Az edzés mellett a tanulásra is próbálok figyelni, de a legtöbb időmet a gyakorlataim fejlesztésével töltöm. A kondim úgy érzem, megvan, inkább azon kell dolgozzak, hogy erősebb ütéseket és magasabb szintű rúgásokat tudjak bevinni” – fejtette ki Kata, akinek Eb előtti főpróbája április 30-án lesz, amikor is Vácrátóton küzd majd, ahol szintén szeretne a dobogó legmagasabb fokára felállni, hiszen ez mindenképpen jó visszajelzést adna számára az elvégzett munkát illetően.

Előző sztori

Súlyemelés: elégedett az Eb-vel Nagy Péter

Következő sztori

A Szent Korona sorsa azonos az országéval