Hollik: Soros György dróton rángatja Brüsszelt

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

hollik_istvan_szeviep_botka_botrany_sajttaj04_gs

Soros György dróton rángatja Brüsszelt – mondta Hollik István, kereszténydemokrata országgyűlési képviselő keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

A kisebbik kormánypárt képviselője kifejtette: teljesen nyilvánvaló, Soros György azt akarja elérni, hogy Magyarország is álljon be a sorba, bontsa le a határzárat, engedjen be migránsokat és fogadja el az unió betelepítési kvótáját. Ehhez minden eszközt, és minden Brüsszelben élő emberét felhasználja – tette hozzá.

Látható, hogy a brüsszeli naptár megtelt Soros-eseményekkel, a Soros-egyetem ürügyén már hétfőn és kedden is támadják Magyarországot, szerdán az Európai Parlamentben ismét hazánkat tűzik napirendre, csütörtökön pedig maga Soros György tárgyal a brüsszeli bizottsággal – sorolta. Szerinte Soros György azért utazik Brüsszelbe, hogy a bizottság elnökénél a magyar kormány és a Fidesz ellen áskálódjon.

Kiemelte: mint az Európai Néppárt (EPP) tagjai biztosak abban, hogy az EPP vezetői, ahogy korábban, most sem fogják elhinni a Magyarország elleni hazug vádakat és lehetőséget biztosítanak arra, hogy ismertessék velük a tényeket, tisztázni tudják a félreértéseket. Ugyanakkor Brüsszelnek nem Soros György, hanem az európai emberek hangját kellene meghallania, nem veszélybe sodornia kellene Európát, hanem megvédenie az európai emberek biztonságát, nem segíteni, hanem megállítani kellene a bevándorlást – mutatott rá Hollik István.

A KDNP-s politikus azt mondta: úgy tűnik, Soros György dróton rángatja Brüsszelt, több tucat brüsszeli politikus van a zsebében. Ma már nyílt titok, hogy Soros emberei ott ülnek az Európai Bizottságban, illetve az Európai Parlamentben, ismert az általa megbízható szövetségeseknek titulált képviselők, vezetők listája, rajta a magyar baloldal brüsszeli képviselőivel is. A Soros által pénzelt emberek ugranak, amikor kell, hogy kívánságait teljesítsék, ez történt most is, amikor nyomást kell gyakorolni Magyarországra – közölte.

Értékelése szerint ami történik, kijózanítóan jelzi, hogy a brüsszeli politikát nem az európai emberek, nem a tagállamok, hanem Soros György üzleti érdekei diktálják. “Mi ezért mondjuk azt, hogy az Európai Uniót meg kell reformálni”, hogy ne a nemzetállamok legyenek érte, hanem fordítva – fogalmazott.

Kitért arra is, hogy Soros György tisztességtelen spekulációkkal, egész országok tönkretételével szerezte a vagyonát, s nem véletlen, hogy az Egyesült Királyságtól Izraelig több országból kitiltották. Felidézte, hogy Soros György “megtámadta” a magyar OTP-t is, milliárdos károkat okozva. A gazdasági válság idején, amikor Magyarország a legsebezhetőbb volt, nem segített, hanem nyerészkedett – közölte Hollik István.

A kormánypárti politikus arra a kérdésre, hogy nemcsak a külföldről támogatást élvező civil szervezeteket kellene kategorizálni, hanem azokat is, amelyeket pártalapítványok által, vagy közpénzből támogatnak, azt mondta: bármilyen állami támogatás közpénznek minősül, amivel el kell számolni. A közpénzekről szóló adatok nyilvánosak, s az érintett szervezeteket, pártalapítványokat az ÁSZ vizsgálja. E téren nincs tennivaló – mondta.

A köztéri plakátok megrongálásáról szóló felvetésre úgy reagált: volt egy bírósági ítélet, miszerint a plakátok átragasztása nem minősül rongálásnak, ha a tartószerkezet nem sérül. A per egy kormányzati plakát átragasztása után indult – mondta, s megjegyezte: “ezt a kultúrát” nem a Fidesz honosította meg. Ha a bíróság kimondja, hogy ez az eszköz legitim, és szabályos, élhet vele bárki – tette hozzá. Ugyanakkor a szabályokat be kell tartani, és a Fidesz-KDNP mindig így fog eljárni.

Arról, hogy az új magyar egyházjogi törvénnyel kapcsolatban korábban megállapított jogsértések miatt hárommillió eurós (mintegy 935 millió forintos) kártérítést ítélt meg a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek kedden az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB), azt mondta: az egyházi törvénynek az volt a célja, hogy tisztába tegyék melyek a “bizniszegyházak”, s ezeket ellehetetlenítsék, valamint meghatározzák kik folytatnak valós vallási tevékenységet. Ezt a célt elérték, de Magyarország jogállam, s a bíróság ítéletét végre kell hajtani – közölte Hollik István.

Előző sztori

Bánki Erik: A hazug Demszkyt előbb utolérik, mint a sánta kutyát

Következő sztori

Eddig ismeretlen ötvenhatosról szóló könyvet mutattak be Újszentivánon