Közélet

Gesztenyefát ültettek az algyői iskolások + FOTÓK

Gesztenyefát ültettek az algyői iskolások + FOTÓK

2017. április 30., vasárnap
Gesztenyefát ültettek az algyői iskolások + FOTÓK
szechenyi_2020_kohezios_alap
faultetes007kf

Csongrád megye minden településén fákat ültettek a Csongrád Megyei Önkormányzat projektje keretében a Föld napjához kapcsolódóan. Algyőn az iskola előtti tér vadgesztenyefával gazdagodott.

„Ez a ti fátok, s amikor innen elballagtok, már nagy lesz” – mondta az elsős kisdiákoknak

Horváthné Kunstár Andrea

, az Algyői fehér Ignác Általános Iskola megbízott igazgatója. Kérdésére a gyerekek hamar kitalálták a csemete levele alapján, hogy egy vadgesztenyefa ültetésénél segédkezhettek, ami a Csongrád Megyei Önkormányzat jóvoltából került az intézmény előtti füves területre.

Gőghné Schreiner Ivett

, a faültetés koordinátora portálunknak elmondta, a megyei önkormányzat Csongrád megye minden településének adományozott fákat a Föld napjához, illetve a megye klímastratégiájához kapcsolódóan. Nemcsak fákat ültetnek, hanem a gyerekeknek totót is ki kell tölteniük, s járásonként ajándékokat sorsolnak ki. „Gesztenye, platán, csörgőfa, körte és gyertyán” – sorolta a koordinátor, hogy milyen fák közül választhattak a települések intézményei. A megyei önkormányzat egy kifejezetten Csongrád megyére érvényes klímastratégiát dolgoz ki egy 30 millió forintos pályázat keretében, ami egészen jövő év április végéig tart. Ennek keretében állított az SZTE Füvészkertben is

klímasátrat

a megyei önkormányzat, de további akciókat is terveznek. Gőghné Schreiner Ivett elmondta, elsősorban a fiatalokra koncentrálnak, őket kívánják megszólítani, hiszen ők jelentik a jövőt, az ő szemléletformálásukon is múlik, hogy milyen lesz környezetünk. A faültetéssel is a klímaváltozásra igyekszenek ráirányítani a figyelmet, és a játékos feladatokon keresztül azt is megmutatják, hogy ők maguk mi mindent tehetnek saját környezetük megóvásáért. A Csongrád Megyei Önkormányzat KEHOP-1.2.0-15-2016-00003 azonosítási számú projektje az Európai Unió támogatásával valósul meg, 30 millió Forint támogatással. (X)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.