/

Erős volt a forgalom a Csongrád megyei határátkelőkön hétvégén

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

migransok_roszkei_hataratkelo_0915_03_gs

Közel 160 ezer utazó használta hétvégén a Röszke és a Csanádpalota Autópálya-határátkelőhelyet –
tájékoztat a police.hu.

Röszkén, a hétvégén regisztrált ki- illetve belépők száma meghaladta a 80 ezret, emellett 19 ezer járművet ellenőriztek a határrendészek. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az átkelőhelyet teljes kapacitáson működtette, így a két órát egyszer sem lépte túl a várakozási idő.

Szinte ugyanekkora forgalmat bonyolított a Csanádpalota Autópálya-határátkelőhely, ahol az utasok száma elérte a 78 ezret, akik több, mint 31 ezer járművel érkeztek az átkelőhöz. A megnövekedett forgalom oka, hogy a Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások megkezdték szabadságukat. A hatóság mindent megtett annak érdekében, hogy a határátlépés minél gördülékenyebben történjen.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a hazai és külföldi társszervekkel együttműködve felkészült arra, hogy a csúcsforgalom idején a két határátkelőhely teljes kapacitáson működjön. A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a rendőrség honlapján, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

Szükség esetén a gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé célszerű Tompa, Tiszasziget vagy Ásotthalom felé kerülni. Utóbbi két átkelő naponta 7 és 19 óra között vehető igénybe. Akik Romániába szeretnének utazni, választhatják a 24 órás nyitva tartással működő kiszombori vagy battonyai határátkelőt.

A rendőrség kéri, hogy indulás előtt mindenki ellenőrizze az úti okmányai meglétét, a gépkocsi műszaki állapotát, vegyenek magukhoz elegendő mennyiségű folyadékot, és amennyiben szükséges, ne felejtsék otthon gyógyszereiket. Amennyiben rendőri segítségre van szükségük, hívják a 112-es segélyhívót.

Default thumbnail
Előző sztori

Brit és amerikai egyetemek professzorai nyílt levélben kérik a magyar kormányt a felsőoktatási törvény újragondolására

Következő sztori

Rendkívüli közgyűlést hív össze a MOB felügyelő bizottsága

Legutóbbi hasonló cikkek