Bulvár

Elérte a Magyar Everest Expedíció az alaptábort

Elérte a Magyar Everest Expedíció az alaptábort

2017. április 8., szombat
Elérte a Magyar Everest Expedíció az alaptábort

Megérkezett az alaptáborba a Magyar Everest Expedíció két hegymászója, Klein Dávid és Suhajda Szilárd, akik napokon belül megkezdik a táborlánc kiépítését - közölte Klein Dávid kommunikációs menedzsere szombaton az MTI-vel.

Az expedíció célja, hogy a két hegymászó elsőként a magyar expedíciós hegymászás történetében oxigénpalack nélkül érjen fel a Föld legmagasabb hegycsúcsára, a Mount Everestre - tudatta

Prischetzky Réka

. A csapat március 27-én indult el Magyarországról, Katmanduban

Klein Dávid

többek között átvette a mászási engedélyeket,

Suhajda Szilárd

pedig

Török Edina

alaptábor-vezetővel beszerezte a még szükséges felszereléseket. Katmanduból a csapat nyolc nap alatt közelítette meg a déli alaptábort, hogy a szervezetüknek elég ideje legyen fokozatosan alkalmazkodni az egyre ritkább légkörhöz. A magashegyi betegség tüneteinek enyhítésére és a szervezet alkalmazkodásának felgyorsítása érdekében a csapat kétszer tartott pihenőnapot. A következő két hónapban fog a most elfoglalt alaptáborból a két hegymászó több akklimatizációs körben egyre magasabbra mászni, hogy kiépítsék a táborláncot és szervezetüket felkészítsék a több mint 8000 méteres magasságra. A csapat a hétvégén alakítja ki az alaptábori környezetét. Az expedíció a déli oldalról közelíti meg a csúcsot, a csúcsmászás pedig saját becsléseik, illetve a jellemző trendek szerint május második felében várható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.