Közélet

Buszmegállókat újítanak fel Szegeden

Buszmegállókat újítanak fel Szegeden

2017. április 28., péntek
Buszmegállókat újítanak fel Szegeden

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Csongrád Megyei Igazgatósága az elmúlt évben megkezdett és sikeresen lezajlott projekt folytatásaként, a 2017-es évben hat buszmegállóhely felújítását kezdi meg.

A nagy forgalom és a járművek jelentős tengelyterheléséből adódóan leromlott állapotú aszfalt és térkő burkolatok helyett, tartós bazaltbeton burkolatú megállóhelyek kerülnek kiépítésére az alábbi helyeken: Párizsi körút – Hétvezér utca csomópontnál, a Mars tér irányában (Szeged, Párizsi körút 21.) Párizsi körút – Madách utca csomópontnál, a Bertalan híd irányában (Szeged, Párizsi körút 26.) Római körút – Gál utca csomópontnál, a Bertalan híd irányában (Szeged, Római körút 38.) Római körút – Szilléri sgt. csomópontnál, a Mars tér irányában (Szeged, Római körút 23.) Csongrádi sugárúton, a Diófa étteremmel szemben, a városból kifelé (4519-es jelű összekötő út) Csongrádi sugárúton, a Diófa étteremnél, a centrum irányában (4519-es jelű összekötő út) A munkálatokra 2017. május 2-a és 2017. július 15-e között kerül sor. A hat buszmegálló felújítása átfedésekkel történő, párhuzamos munkavégzéssel fog történni, mely időszakban a fenti megállóhelyek lezárásra és ideiglenesen áthelyezésre kerülnek. A kivitelező által előirányzott ütemterv szerint, a bontási-építési munkák kezdési időpontjai az alábbiak szerint alakulnak: - 2017. május 3-a Római körúti megállók, - 2017. május 15-e Párizsi körúti megállók, - 2017. május 29-e Csongrádi sugárúti megállók A bontási-építési munkák során, a hat buszmegállóhely területén forgalom- és sebességkorlátozásra, valamint sávlezárásokra kell számítaniuk a közlekedőknek. A közlekedés és a kivitelezés legkisebb mértékű zavarása, valamint a gördülékeny munkavégzés érdekében, a Csongrádi sugárút - Sárosi utca – Ág utca csomópontjában a forgalmi rend megváltozására kell számítaniuk az utakon lévőknek. Így a városból kifelé, valamint a városba befelé történő haladás esetében, a csomópontban való balra kanyarodásának tiltásával, továbbá a Sárosi és Ág utca felől történő szintén balra nagy ívű kanyarodás, illetve egyenesen haladás akadályozására kell számítani. A balesetmentes közlekedést elősegítve több intézkedés is lesz, így a jelzőlámpa tele - zöld jelzése lecserélésre kerül kötelező haladási irányt jelző burákra, valamint a jelzőtáblákban és burkolati jelekben is lesznek változások. A hatékony forgalomhaladás érdekében, fizikai elválasztás - sávos terelő-táblázás, valamint sebességkorlátozás (30) is lesz a csomópont környezetében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.