Közélet

Börtönbüntetésre ítélték a dohányboltokat kirabló férfit

Börtönbüntetésre ítélték a dohányboltokat kirabló férfit

2017. április 7., péntek
Börtönbüntetésre ítélték a dohányboltokat kirabló férfit
biro_birosag_per_itelet

A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen bűnösnek mondta ki azt a férfit, aki egy budapesti és egy szegedi dohányboltot is kirabolt. Halmazati büntetésül 3 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 4 év közügyektől való eltiltásra ítélte.

A nem jogerős ítélet szerint a vádlott 2015. július 16-án 19 óra 30 perc körül, ittas állapotban bement egy Budapest VII. kerületében található Nemzeti Dohányboltba és dohányterméket kért az eladótól. Mikor az eladó a kért termékekhez fordult a vádlott mögé lépett, nyakát hátulról átkarolta és megszorította, majd többször, nyomatékosan 20.000 forint átadását követelte tőle. Az eladó a vádlott magatartásától megijedve a kasszából egy 20.000 forintos és egy 10.000 forintos bankjegyet, majd a vádlott felszólítására még további egy darab 10.000 forintos bankjegyet vett ki a kasszából és adott át a vádlottnak, aki végül még egy doboz cigarettát elvett a pultról. Az eladó folyamatosan kérlelte a vádlottat, hogy ne tegye ezt, melynek hatására a vádlott a pénzt és a cigarettát visszatette a pultra és kiment dohányozni az üzlet elé az eladóval. Az eladó vevők érkezésére hivatkozva a boltba visszament és értesítette a rendőrséget, míg a vádlott a helyszínt elhagyta, majd a kiérkező rendőrök a közelben elfogták. A cselekménnyel okozott 41.000 forint kár megtérült. A fenti cselekményen túlmenően a vádlott 2015. december 8-án 17 óra 30 perc körüli időben, bódult állapotban egy Szegeden található Nemzeti Dohányboltba bement, ahol az alkalmazottat határozott és emelt hangon – a kasszában lévő pénz jogtalan eltulajdonítása végett – azzal fenyegette meg, hogy amennyiben a kasszában lévő pénzt nem adja át részére, bántani fogja őt. A fenyegetés hatására az alkalmazott a kasszában lévő 92.000 forintot, valamint - a vádlott felszólítására - egy doboz Lucky Strike cigarettát adott át a vádlott részére, melyet követően a vádlott a helyszínről távozott. A cselekménnyel okozott 93.060 forint kár nem térült meg az eljárás során. A bíróság ítéletét a vádlott és védője tudomásul vette, míg azzal szemben az ügyész fellebbezést jelentett be súlyosítás érdekében, így az ítélet nem emelkedett jogerőre. A bíróság a vádlott előzetes letartóztatását megszüntette és a vádlott lakóhelye szerinti ingatlanra jogerősen házi őrizetét rendelte el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.