Börtönbüntetésre ítélték a dohányboltokat kirabló férfit

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

biro_birosag_per_itelet

A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen bűnösnek mondta ki azt a férfit, aki egy budapesti és egy szegedi dohányboltot is kirabolt. Halmazati büntetésül 3 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 4 év közügyektől való eltiltásra ítélte.

A nem jogerős ítélet szerint a vádlott 2015. július 16-án 19 óra 30 perc körül, ittas állapotban bement egy Budapest VII. kerületében található Nemzeti Dohányboltba és dohányterméket kért az eladótól. Mikor az eladó a kért termékekhez fordult a vádlott mögé lépett, nyakát hátulról átkarolta és megszorította, majd többször, nyomatékosan 20.000 forint átadását követelte tőle. Az eladó a vádlott magatartásától megijedve a kasszából egy 20.000 forintos és egy 10.000 forintos bankjegyet, majd a vádlott felszólítására még további egy darab 10.000 forintos bankjegyet vett ki a kasszából és adott át a vádlottnak, aki végül még egy doboz cigarettát elvett a pultról. Az eladó folyamatosan kérlelte a vádlottat, hogy ne tegye ezt, melynek hatására a vádlott a pénzt és a cigarettát visszatette a pultra és kiment dohányozni az üzlet elé az eladóval. Az eladó vevők érkezésére hivatkozva a boltba visszament és értesítette a rendőrséget, míg a vádlott a helyszínt elhagyta, majd a kiérkező rendőrök a közelben elfogták. A cselekménnyel okozott 41.000 forint kár megtérült.

A fenti cselekményen túlmenően a vádlott 2015. december 8-án 17 óra 30 perc körüli időben, bódult állapotban egy Szegeden található Nemzeti Dohányboltba bement, ahol az alkalmazottat határozott és emelt hangon – a kasszában lévő pénz jogtalan eltulajdonítása végett – azzal fenyegette meg, hogy amennyiben a kasszában lévő pénzt nem adja át részére, bántani fogja őt. A fenyegetés hatására az alkalmazott a kasszában lévő 92.000 forintot, valamint – a vádlott felszólítására – egy doboz Lucky Strike cigarettát adott át a vádlott részére, melyet követően a vádlott a helyszínről távozott. A cselekménnyel okozott 93.060 forint kár nem térült meg az eljárás során.

A bíróság ítéletét a vádlott és védője tudomásul vette, míg azzal szemben az ügyész fellebbezést jelentett be súlyosítás érdekében, így az ítélet nem emelkedett jogerőre. A bíróság a vádlott előzetes letartóztatását megszüntette és a vádlott lakóhelye szerinti ingatlanra jogerősen házi őrizetét rendelte el.

Előző sztori

Idén is lesz tojásvadászat Húsvétkor a Vadasparkban

Következő sztori

Emmi: a kormány célja, hogy az állami gondozott gyermekek lehetőleg családban nőjenek fel