Az Orpheus Állatvédő Egyesület is megünnepelte a Föld Napját

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az Orpheus Állatvédő Egyesület a Föld Napi rendezvényeket 2017-ben is szerte az országban méltóképpen megünnepelte.

Az egyesület a Föld Napja alkalmából ingyenes, állatokkal és környezettel kapcsolatos kiadványokat (plakátokat, matricákat, képeslapokat) biztosított az azt igénylő iskolák és óvodák részére. A szegedi Füvészkertben, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. által szervezett programon standot is állított az egyesület, ahol családok ezrei állatvédelmi fotókiállítást tekinthettek meg, illetve állattartással és az állatok védelmének fontosságával ismerkedhettek meg a résztvevők.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület 1999 óta az állatmentő feladatai mellett fontosnak tartja a környezet és a természet védelmét, így együttműködik a célok elérése érdekében környezetvédelmi, természetvédelmi szervezetekkel, önkormányzatokkal, és a civil lakossággal is. Az Orpheus Önkéntes Közösség fontos feladata a tudatos környezetkezelés népszerűsítése, az oktatás – nevelés segíti a helyzet javítását. A Föld Napja jeles nap módot adhat a fontos törekvések megismertetésére.

Előző sztori

Csaknem 2500 doboz cigarettát foglaltak le Röszkén és Ásotthalmon

Következő sztori

Fontosnak tartják az energiahatékonyságot a háztartási gépek vásárlói