Apró-Juhász: Nem hagyjuk 35 év munkáját tönkretenni!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

apro-juhasz_sajttaj004kf

Szeged és Vértó népe ellenzi, hogy lesiklópálya legyen a vértói dombon – jelentette ki Apró-Juhász János, az emlékhelyet létrehozó FVSZME elnöke. A közgyűlés előtt tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, félrevezették a közgyűlés tagjait, és egy szakmaiatlan tervet nyújtottak be a környék megújítására.

Nagy felzúdulást keltett, hogy műanyag borítású lesiklópályát álmodtak meg a vértói dombra, és az eredeti tervek szerint eltávolították volna a nyolc székelyszék által adományozott székelykaput, amely egyedülállónak tekinthető. A városüzemeltetési bizottság ülésén derült ki, hogy lesiklópálya mégsem lesz, de a civilek továbbra is kitartanak amellett, hogy megmaradjon az emlékhely. A témában interpellál a közgyűlésen Haág Zalán, a KDNP szegedi elnök-frakcióvezetője, a párt korábban is kiállt az emlékhelyért, akárcsak a Fidesz-L.É.T.

Apró-Juhász János, a Független Városi Szövetség Magyar Egyesület (FVSZME) elnöke korábban is tartott sajtótájékoztatót a témában, és aláírásgyűjtést is indított. A közgyűlés előtt elmondta, hogy 35 év munkáját tenné most tönkre a városvezetés. Emlékeztetett, hogy egykor szemét- és döglerakó volt a Vértónál, a sok légy miatt ablakot sem lehetett nyitni a késleltetett záportározó környékén. Engedélyt kért arra, hogy a lakosok maguk tegyék rendbe a környéket, kértek és kaptak is fűmagot és facsemetéket, amit a mai napig senki sem köszönt meg a helybélieknek. Elmondta azt is, hogy az emlékhely kialakítása is hosszú évekig tartott, több 10 millió forintos értéket képviselnek az ottani szobrok, illetve a székelykapuk. Apró-Juhász közölte, azért jöttek el a közgyűlésre, mert remélik, pont kerül az ügy végére, és végleg elállnak attól a tervtől, hogy lesiklópályát létesítsenek a vértói dombon. Közölte, hogy szakmaiatlanok a terület fejlesztésére vonatkozó tervek, és a közgyűlés tagjait is becsapják ezzel, hiszen a képviselők nem szakemberek, nem tudják ezt megítélni.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

A felelős állattartásról tartottak előadást a Szegedi Vadasparkban főiskolásoknak

Default thumbnail
Következő sztori

Buszmegállókat újítanak fel Szegeden

Legutóbbi hasonló cikkek