A viharos erejű szél adott munkát a tűzoltóknak

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szentes és Szeged térségéből érkezett a legtöbb bejelentés – közölte honlapján a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Egy melléképület égett csütörtökön délután Domaszéken, a Móra Ferenc utcában. A tűz átterjedt a lakóépületre is, az egyik szoba égett a családi házban. A szegedi tűzoltók rövid idő alatt a helyszínre értek, több vízsugárral kezdték meg az oltást. A tűzben senki sem sérült meg, az anyagi kár jelentős.

Meglazult egy reklámtábla felfüggesztése csütörtökön reggel Szegeden, a Károlyi utcában. A tűzoltók gépezetes tolólétra és kéziszerszámok segítségével rögzítették a tíz méteres magasságban lógó táblát. Az eset során senki sem sérült meg.

A délutáni órákban érkezett meg a viharos erejű szél Csongrád megyébe. Este kilenc óráig összesen nyolc lakossági bejelentés érkezett a katasztrófavédelem szegedi főügyeletére. Szentesről és Szeged környékéről érkezett a legtöbb segélyhívás. Több helyen is leszakadt faágak és kidőlt fák akadályozták a forgalmat. Újszegeden, a Csanádi utcában több lehasadt ág veszélyeztette a gyalogosok forgalmát, az Erős János utcában pedig a leszakadt faágak több parkoló autót is megrongáltak. A Kálvária téren az úttestre dőlt egy nagy méretű fa, amely teljesen elzárta a közút forgalmát. Hódmezővásárhelyen a telefonvezetékre szakadt egy nyárfa, Szentesen pedig egy parkolóban fordult ki gyökerestől a földből egy tíz méter magas diófa. Nagytőkén a vasúti forgalomban is fennakadásokat okozott az a huszonöt méter magas, kiszáradt fa, amely az erős szél miatt kidőlt a sínek mentén. A műszaki mentéseket a szegedi, a szentesi és a hódmezővásárhelyi hivatásos egységek végezték el, személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Előző sztori

A megbízott iskolaigazgatót támogatja az algyői képviselő-testület többsége

Következő sztori

Televíziót és kerékpárt lopott a szegedi tolvaj