Közélet

A viharos erejű szél adott munkát a tűzoltóknak

 A viharos erejű szél adott munkát a tűzoltóknak

2017. április 21., péntek
 A viharos erejű szél adott munkát a tűzoltóknak

Szentes és Szeged térségéből érkezett a legtöbb bejelentés - közölte honlapján a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Egy melléképület égett csütörtökön délután Domaszéken, a Móra Ferenc utcában. A tűz átterjedt a lakóépületre is, az egyik szoba égett a családi házban. A szegedi tűzoltók rövid idő alatt a helyszínre értek, több vízsugárral kezdték meg az oltást. A tűzben senki sem sérült meg, az anyagi kár jelentős. Meglazult egy reklámtábla felfüggesztése csütörtökön reggel Szegeden, a Károlyi utcában. A tűzoltók gépezetes tolólétra és kéziszerszámok segítségével rögzítették a tíz méteres magasságban lógó táblát. Az eset során senki sem sérült meg. A délutáni órákban érkezett meg a viharos erejű szél Csongrád megyébe. Este kilenc óráig összesen nyolc lakossági bejelentés érkezett a katasztrófavédelem szegedi főügyeletére. Szentesről és Szeged környékéről érkezett a legtöbb segélyhívás. Több helyen is leszakadt faágak és kidőlt fák akadályozták a forgalmat. Újszegeden, a Csanádi utcában több lehasadt ág veszélyeztette a gyalogosok forgalmát, az Erős János utcában pedig a leszakadt faágak több parkoló autót is megrongáltak. A Kálvária téren az úttestre dőlt egy nagy méretű fa, amely teljesen elzárta a közút forgalmát. Hódmezővásárhelyen a telefonvezetékre szakadt egy nyárfa, Szentesen pedig egy parkolóban fordult ki gyökerestől a földből egy tíz méter magas diófa. Nagytőkén a vasúti forgalomban is fennakadásokat okozott az a huszonöt méter magas, kiszáradt fa, amely az erős szél miatt kidőlt a sínek mentén. A műszaki mentéseket a szegedi, a szentesi és a hódmezővásárhelyi hivatásos egységek végezték el, személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.