A sport és a kultúra segítségével hozták közelebb egymáshoz a szegedi kollégistákat + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

sportnap008kf

Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a Tehetség7-et a szegedi középiskolai kollégiumok. A programok ma és holnap folytatódnak.

A Szegedi Városi Kollégium Ady Endre és Janikovszky Éva Kollégiumai rendezik meg a Tehetség7 elnevezésű programsorozatot április 3. és 6. között. Hagyományteremtő szándékkal szervezték meg a sportot és kultúrát érintő vetélkedőket, megmérettetéseket, amelyek öt középiskolai tagkollégium diákságát mozgatta meg.

„Sokféle intézményből kerülnek össze a gyerekek a kollégiumokba, gyakran nem is ismerik egymás képességeit, nem tudják, hogy ki, miben jó, tehetséges – ezen szeretnénk változtatni” – nyilatkozta lapunknak Tóthné Facskó Zsuzsanna, a Janikovszky-tagkollégium vezetője. „Az első nap a sportról, a második a kultúráról, művészetről szólt, ma a környezetvédelemé a főszerep. Az utolsó napra egy QR-kód kereső játékkal készülünk a Somogyi-könyvtárban, ahol a modern technikát ötvözhetik a hagyományos könyvkölcsönzéssel a diákok” – tette hozzá.

kulturalis_kavalkad025kf

A sportnapon kipróbálhatták a lövészetet, megmérkőzhettek egymással asztalitenisz-meccseken a diákok. Találkozhattak a visszavonulását most bejelentő Vadkerti Attila volt válogatott kézilabdással, aki maga is kollégista volt Szegeden, az Ady-kollégiumban kézilabdás karrierje kezdetén.

A tegnapi kulturális rendezvényre is valamennyi kollégiumukból érkeztek diákok. A Kulturális Kavalkád egyik fele az irodalomról, a másik része a képzőművészetről szólt. Három kategóriában pályázhattak a diákok az előbbi esetében: szabadon választott vers, próza és a napjainkban divatos slam poetry. Színművész, beszédfejlesztő-tanár és a gyermekkönyvtár vezetője látta el tanácsokkal azt a kicsivel több, mint kéttucat diákot, akik a nagyközönség előtt is bemutatkoztak. A rajzoknál, festményeknél azt kérték, hogy egy a tanuló iskolájához, kollégiumához kapcsolódó író, vagy költő művéhez készítsenek illusztrációt. A kollégiumi igazgató elárulta, a tanulók többsége Juhász Gyula, József Attila, Radnóti Miklós egy-egy költeményét választotta. Az alkotásokra két hétig lehet szavazni a Somogyi-könyvtárban, a győztes közönségdíjat nyer el.

no images were found

no images were found

Előző sztori

Nem találtak több madárinfluenzás megbetegedést a bécsi állatkertben

Következő sztori

Kosárlabda: egyelőre nem lépne feljebb az alapszakasz-győztes SZKE