Egyetem

A sport és a kultúra segítségével hozták közelebb egymáshoz a szegedi kollégistákat + FOTÓK

A sport és a kultúra segítségével hozták közelebb egymáshoz a szegedi kollégistákat + FOTÓK

2017. április 5., szerda
A sport és a kultúra segítségével hozták közelebb egymáshoz a szegedi kollégistákat + FOTÓK
sportnap008kf

Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a Tehetség7-et a szegedi középiskolai kollégiumok. A programok ma és holnap folytatódnak.

A Szegedi Városi Kollégium Ady Endre és Janikovszky Éva Kollégiumai rendezik meg a Tehetség7 elnevezésű programsorozatot április 3. és 6. között. Hagyományteremtő szándékkal szervezték meg a sportot és kultúrát érintő vetélkedőket, megmérettetéseket, amelyek öt középiskolai tagkollégium diákságát mozgatta meg. „Sokféle intézményből kerülnek össze a gyerekek a kollégiumokba, gyakran nem is ismerik egymás képességeit, nem tudják, hogy ki, miben jó, tehetséges – ezen szeretnénk változtatni” - nyilatkozta lapunknak

Tóthné Facskó Zsuzsanna

, a Janikovszky-tagkollégium vezetője. „Az első nap a sportról, a második a kultúráról, művészetről szólt, ma a környezetvédelemé a főszerep. Az utolsó napra egy QR-kód kereső játékkal készülünk a Somogyi-könyvtárban, ahol a modern technikát ötvözhetik a hagyományos könyvkölcsönzéssel a diákok” – tette hozzá.

kulturalis_kavalkad025kf

A sportnapon kipróbálhatták a lövészetet, megmérkőzhettek egymással asztalitenisz-meccseken a diákok. Találkozhattak a

visszavonulását most bejelentő

Vadkerti Attila

volt válogatott kézilabdással, aki maga is kollégista volt Szegeden, az Ady-kollégiumban kézilabdás karrierje kezdetén. A tegnapi kulturális rendezvényre is valamennyi kollégiumukból érkeztek diákok. A Kulturális Kavalkád egyik fele az irodalomról, a másik része a képzőművészetről szólt. Három kategóriában pályázhattak a diákok az előbbi esetében: szabadon választott vers, próza és a napjainkban divatos slam poetry. Színművész, beszédfejlesztő-tanár és a gyermekkönyvtár vezetője látta el tanácsokkal azt a kicsivel több, mint kéttucat diákot, akik a nagyközönség előtt is bemutatkoztak. A rajzoknál, festményeknél azt kérték, hogy egy a tanuló iskolájához, kollégiumához kapcsolódó író, vagy költő művéhez készítsenek illusztrációt. A kollégiumi igazgató elárulta, a tanulók többsége

Juhász Gyula, József Attila, Radnóti Miklós

egy-egy költeményét választotta. Az alkotásokra két hétig lehet szavazni a Somogyi-könyvtárban, a győztes közönségdíjat nyer el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.