A Föld napján dobhatták be a kukát a Zápor-tó közepébe + FOTÓK (FRISSÍTVE)

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kuka

Az úszó szemetesről a közösségi oldalra töltöttek fel fényképet.

Vasárnap reggelre virradóra ismeretlenek bedobták a Szeged Tarján városrészében található Zápor-tóba az egyik köztéri hulladékgyűjtő edényt. A szemetes már a záportározó közepébe sodródott vasárnap délelőtt a Facebookra feltöltött fénykép tanúsága szerint.

Az ügyben megkerestük a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.-t. Kérdésünkre a cég munkatársai megírták, a hulladékgyűjtő edények kiürítését végző kolléga “megfelelő találékonysággal kihalászta a bedobott műanyag hulladékgyűjtő tartályt”. Szerencsére ritkán fordul elő, hogy a Zápor-tónál hasonló vandál cselekmények zajlanak le, viszont néhány évvel korábban a Szent György tér kukáit gyűjtötték össze hasonló módon a szökőkútban. Elárulták, ha a kárérték elér egy adott összeghatárt – például műanyag hulladékgyűjtő leég – akkor mindenképp lefolytatják a szükséges, kárenyhítést célzó eljárást, ennek része a rendőrségi feljelentés is.

Ön találkozott hasonló esettel? Mi a véleménye a valószínűleg a Föld napján elkövetett tettről?

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Tizenhat határsértőt tartóztattak föl a hétvégén

Default thumbnail
Következő sztori

Négyen meghaltak közlekedési balesetekben a hétvégén

Legutóbbi hasonló cikkek