Vízilabda: szoros mérkőzésen maradt alul az Európa-kupa döntős ellen a Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeged_vasa22_gs

Szoros mérkőzést játszott a Contitech Szeged Diapolo az Európa-kupa döntős Ferencvárossal, ám végül két góllal alulmaradt Varga Péter együttese.

Kellemetlen miskolci vereségből érkezett a mérkőzésbe Varga Péter együttese, Kiss Csabáék 17-11-re kaptak ki a borsodiaktól az előző fordulóban és azt az FTC-t fogadták ezúttal, amelyikre fontos Európa-kupa döntő vár a bajnoki megmérettetés után.

Az első akcióból rögtön megszerezte a vezetést Nyéki Balázs góljával a vendég Ferencváros, amire hamar érkezett a szegedi válasz: Sánta Dániel használt ki egy emberfórt. Végig fej-fej mellett haladtak a csapatok az első játékrészben, Madaras akciógóljára Manhercz Krisztián ötméteresből, Varga Dániel büntetőjére Manhercz Krisztián szabaddobásból válaszolt, így nyolc perc játék után 3-3-at mutatott az eredményjelző. Ezután hosszú gólcsend következett, keményebb lett a védekezés mindkét oldalon, jók voltak a blokkok, illetve a kapusok is remek teljesítményt nyújtottak. Bő négy perccel a félidő előtt Manhercz Krisztián megúszásgólja után először vezetett a hazai csapat, Szirányi centerből, Kiss Csaba emberelőnyből talált be, majd Tóth Márton az utolsó percben fórból egyenlített ismét. Bár Varga Péter együttese támadhatott a negyed végén, ám a lejáró támadóidő miatt gól nélkül fejezték be a támadást, majd Pohl Zoltánt hagyták felúszni és lőni, így egy könnyű góllal egygólos Fradi-vezetéssel vonulhattak szünetre a csapatok.

A harmadik játékrész elején először lépett meg az egyik csapat egynél több góllal ellenfelétől, a kicsit jobban pörgő Fradi Jansik Szilárd megúszása után tett szert 7-5-s előnyre, sőt támadhatott a különbség növeléséért is. Három perccel a harmadik játékrész vége előtt Vukicevic harcolt ki emberelőnyt a hazaiaknak, amit nagyon szépen játszott meg a Szeged, de Pelleinek nem sikerült góllal befejeznie. Nem úgy Manhercz Krisztiánnak, egy Nagy Márton blokk utána Manhercz Ádám úszott végig a jobboldalon, majd játszotta meg testvérét, aki ezzel már negyedik gólját szerezte. Hét másodperccel a negyed vége előtt Szirányi harcolt ki ötméterest, Varga Dániel pedig második büntetőjét is értékesített, 8-6-s ferencvárosi vezetéssel vághattak neki a felek az utolsó negyednek. Több lehetőség is adódott a Szeged előtt arra hogy felzárkózzon, esetleg egyenlítsen is, ám vagy a blokkokban, vagy Gárdonyiban haltak el a kísérletek. A sport törvénye alapján a Fradi tudott először betalálni a negyedben, Szirányi góljával 9-6-ra léptek el szűk öt perccel a mérkőzés vége előtt. Kiss Csaba góljával még szépített a Szeged, ám ez sok mindenre már nem volt jó, végül két góllal, 9-7-re nyerte a Ferencváros Szegeden.

Férfi vízilabda OB I, felsőház, 5. forduló

Contitech Szeged Diapolo – FTC PQS Waterpolo 7–9 (3-3 , 2-3, 1-2, 1-1)
Szeged, Szegedi Sportuszoda 200 néző. Vezette: Petik András, Fodor Rajmund.
Szeged: Meixner – Sánta 1, Sedlmayer, Kiss Cs. 2, Manhercz K. 4, Manhercz Á., Nagy M. Csere: Pellei, Palotás, Vukicevic, Chilkó. Vezetőedző: Varga Péter.
Ferencváros: Gárdonyi – Vramovic, Madaras 1, Nyéki 1, Szirányi 2, Jansik 1, Pohl 1. Csere: Katonás, Dőry, Tóth M. 1, Varga D. 2, Vogel. Vezetőedző: Varga Zsolt.
Emberelőny: 2/8 ill. 2/7.
Ötméteres: 1/1 ill. 2/2.

Előző sztori

Össznemzeti mozgalommá kíván válni a frissen párttá alakult Új Kezdet

Következő sztori

Labdarúgás: a ráadásban mentett pontot a listavezető Tiszaszigeten + FOTÓK