Közélet

Ünneplőbe öltözve várja Szeged március idusát

Ünneplőbe öltözve várja Szeged március idusát

2017. március 14., kedd
Ünneplőbe öltözve várja Szeged március idusát
zaszlo001kf

Nemzeti színű, európai uniós, illetve Szeged város címerével ellátott zászlók jelzik városszerte a március 15-i ünnep közeledtét. Évente tíz alkalommal lobogózzák fel a környezetgazdálkodási cég munkatársai Szegedet, ezúttal 864 zászlót helyeztek ki.

Éves zászlózási program alapján dolgozik a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. – tudtuk meg

Makrai László

ügyvezető igazgatótól, aki arról tájékoztatott, hogy évente tíz alkalommal öltöztetik ünneplőbe ily módon Szegedet. Március 15-e az első időpont, összesen 864 darab nemzeti színű zászlót helyeztek ki, továbbá kokárda is került a városi ünnepség helyszínére, a Klauzál térre, de uniós lobogókkal is találkozhatnunk és természetesen a város zászlaja is megjelenik a közterületeken. Többek között az Anna-kútnál, az Aradi vértanúk terén, a hősök kapujánál, továbbá a Széchenyi, a Rerrich Béla, a Dóm és a Szent István téren láthatjuk az ünnepi készülődés ezen jelképeit, de természetesen jutott zászlókból Szőregre, Tápéra és Dorozsmára, valamint a sugárutakra és körutakra is a Belvárosi híd mellett. A zászlók legtöbbjét speciális emelőkosaras járművel szerelték fel, a nemzeti ünnep után pedig majd összeszedik azokat. Makrai László elmondta, a kihelyezett zászlók darabszáma, illetve helyszínei az ünnepek függvényében változik. Március 15-ére nemcsak a város fellobogózásával készült a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft., ilyenkor ugyanis a megemlékezek helyszíneit és környéküket is alaposan kitakarítják. Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából már március 14-én is több megemlékezést tartanak Szegeden. 10 órakor Petőfitelepen a Fő téren, 13 órakor Tápén, illetve Szőregen, 17 órakor Szentmihályon a kopjafánál. A város központi ünnepségét március 15-én 11 órától tartják a Klauzál téren, míg a kormányhivatal és a Csongrád Megyei Önkormányzat a Móra-parkba invitálja a lakosságot szerdán délután

családi programokra és megemlékezésre

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.