/

Ünnepi megemlékezés és családi program március 15-én Szegeden – Tőkés László a szónok

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád Megyei Önkormányzat és a Csongrád Megyei Kormányhivatal az 1848/49-as szabadságharc emléke előtt tisztelegve, március 15-én délután 14 és 16 óra között, ünnepi megemlékezést és családi programot rendez a Móra Ferenc Múzeum előtt.

marcius15_mora

A Móra Parkban “Legyél te is kishuszár!” címmel bemutatót tart a Magyar Szablyavívó Iskola, emellett játszóházzal, kézműves foglalkozással, patkódobó játékkal is várják a gyerekeket. 14 órától katonadalok és népdalok csendülnek fel a Rúzsa Sándor népdalkör és citarezenekar műsorában, majd a makói Forgatós együttes táncjátékát tekinthetik meg az érdeklődők.

15 órától ünnepi megemlékezést tartanak, ahol köszöntőt mond B. Nagy László országgyűlési képviselő, Csongrád megye fejlesztési biztosa, továbbá beszédet mond Tőkés László püspök, Európa Parlamenti képviselő. A megemlékezésnél közreműködnek a Klúg Péter Iskola hallássérült tanulói, valamint Kaszás Géza színművész. A megemlékezést koszorúzás zárja a Klauzál Gábor-szobornál.

Default thumbnail
Előző sztori

Asztalitenisz: Márki Róbert nyerte a másodosztályú bajnokságot Érden

Default thumbnail
Következő sztori

Három helyszínen várják a véradókat március harmadik hetében

Legutóbbi hasonló cikkek