Közélet

Tuzson Bence: a kormány elkötelezett a munkahelyteremtő támogatások megőrzése mellett

Tuzson Bence: a kormány elkötelezett a munkahelyteremtő támogatások megőrzése mellett

2017. március 10., péntek
Tuzson Bence: a kormány elkötelezett a munkahelyteremtő támogatások megőrzése mellett

A kormány elkötelezett a munkahelyteremtő támogatások megőrzése mellett - hangoztatta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár pénteken Pécsen, annak kapcsán, hogy "az Európai Unió e kérdéskört saját hatáskörébe akarja vonni".

Tuzson Bence

az infokommunikációs szektorban tevékenykedő IT Services Hungary (ITSH) Kft. pécsi telephelyén tartott sajtótájékoztatón közölte: a sajnálatos uniós törekvéssel szemben magyar kormány célja, hogy továbbra is legyen joga támogatni a magyarországi munkahelyteremtést. "A kormány egyik legfontosabb célja, hogy Magyarországon a lehető legkisebb legyen a munkanélküliség, és mindenki találjon munkát, aki akar, tud és képes dolgozni" - fogalmazott. Mint hangsúlyozta, a magas hozzáadott értékkel magas színvonalú munkát végző ITSH mintegy hatszáz jelenlegi pécsi munkahelyéből kétszáz a kormány támogatásával jött létre. Az EU-s tervre utalva úgy vélekedett: "ha ez megtörtént volna a múltban, akkor ennél a cégnél kétszáz emberrel kevesebben dolgoznának". Az infokommunikációs szektorban Magyarországon mintegy tízezer álláshely van - mondta Tuzson Bence, aki a vállalatok és az oktatási intézmények együttműködésének fontosságát hangsúlyozva példaként említette, hogy az ITSH a Pécsi Tudományegyetemmel és öt középiskolával is szorosan együttműködik.

Páva Zsolt

(Fidesz-KDNP), Pécs polgármestere kiemelte: a város újraiparosítását célul kitűző - hét éve meghirdetett - gazdaságfejlesztési stratégia keretében a megyeszékhelyen elsősorban a fiataloknak munkahelyet biztosító infokommunikációs cégek jelentek meg. Hozzátette, a pécsi önkormányzat a többi között adókedvezményekkel segíti e cégek működését és a városba települését. A városvezető kitért arra is, hogy e vállaltok hozzájárulnak a kvalifikált munkaerő Pécsett tartásához.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.