Tuzson Bence: a kormány elkötelezett a munkahelyteremtő támogatások megőrzése mellett

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kormány elkötelezett a munkahelyteremtő támogatások megőrzése mellett – hangoztatta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár pénteken Pécsen, annak kapcsán, hogy “az Európai Unió e kérdéskört saját hatáskörébe akarja vonni”.

Tuzson Bence az infokommunikációs szektorban tevékenykedő IT Services Hungary (ITSH) Kft. pécsi telephelyén tartott sajtótájékoztatón közölte: a sajnálatos uniós törekvéssel szemben magyar kormány célja, hogy továbbra is legyen joga támogatni a magyarországi munkahelyteremtést.

“A kormány egyik legfontosabb célja, hogy Magyarországon a lehető legkisebb legyen a munkanélküliség, és mindenki találjon munkát, aki akar, tud és képes dolgozni” – fogalmazott.

Mint hangsúlyozta, a magas hozzáadott értékkel magas színvonalú munkát végző ITSH mintegy hatszáz jelenlegi pécsi munkahelyéből kétszáz a kormány támogatásával jött létre. Az EU-s tervre utalva úgy vélekedett: “ha ez megtörtént volna a múltban, akkor ennél a cégnél kétszáz emberrel kevesebben dolgoznának”.

Az infokommunikációs szektorban Magyarországon mintegy tízezer álláshely van – mondta Tuzson Bence, aki a vállalatok és az oktatási intézmények együttműködésének fontosságát hangsúlyozva példaként említette, hogy az ITSH a Pécsi Tudományegyetemmel és öt középiskolával is szorosan együttműködik.

Páva Zsolt (Fidesz-KDNP), Pécs polgármestere kiemelte: a város újraiparosítását célul kitűző – hét éve meghirdetett – gazdaságfejlesztési stratégia keretében a megyeszékhelyen elsősorban a fiataloknak munkahelyet biztosító infokommunikációs cégek jelentek meg.

Hozzátette, a pécsi önkormányzat a többi között adókedvezményekkel segíti e cégek működését és a városba települését. A városvezető kitért arra is, hogy e vállaltok hozzájárulnak a kvalifikált munkaerő Pécsett tartásához.

Előző sztori

Az 1848-as forradalomra emlékezett a szegedi Fidelitas és IKSZ + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Fazekas Sándor: kezdeményezik a hal áfájának csökkentését

Legutóbbi hasonló cikkek