Írjon nekünk

Közélet

Toroczkai László: Óriási veszélyt jelentene, ha a baloldal, vagy a Momentum lenne a kormányváltó erő

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

jobbik_sajttaj07_gs

„A Jobbik abszolút Európai Unió-párti” – ez is elhangzott azon a sajtóreggelin, ahol a párt országos politikájáról beszélt a szervezet alelnöke, Toroczkai László. Kifejtette azt is, hogy miben ért egyet és miben nem a kormánypártokkal, s szót ejtett arról is, újra a barikádokra állna, ha a baloldal Gyurcsánnyal újra hatalomra kerülne.

Első sajtóreggelijét tartotta a Jobbik Csongrád megyében. Dobi Zsolt, az üllési Jobbik alapszervezetének vezetője, a párt megyei sajtófőnöke és alelnöke elmondta, hogy a néppártosodási folyamat jegyében nyitnak a média felé, amellyel nem mindig volt optimális a kapcsolatuk.

„Az egyetlen potens, kormányváltásra képes párt a Jobbik” – nyilatkozta Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere, a párt Csongrád megyei 2. választókerületének elnöke, a Jobbik alelnöke. Úgy látja, már 2016 nyarán elkezdődött a kampány a kormánypárt részéről, amit nagyon korainak tart. Emlékeztetett rá, egyes stratégiai kérdésekben a „nemzeti oldalnak” együtt kellene működnie, ilyen az illegális migráció. Hangsúlyozta, ő maga is üdvözölte a kerítésépítést, s most örül, hogy a második kerítést is felhúzzák – ezt szorgalmazta is már évekkel korábban.

„Hiába erőlködnek Soros György médiumai olyan pártok felépítésén, mint a Momentum, a baloldal, vagy inkább balliberális oldal totális hitelvesztése miatt nem erősödhet meg újra. Óriási veszélyt jelentene, ha a balliberálisok vagy a Momentum lenne a kormányváltó erő. Ha Gyurcsány Ferenc újra kormányra kerülne, akkor nekem is vissza kellene mennem a barikádokra” – vélekedett. Botka Lászlóval még soha nem tárgyalt – ellentétben más környékbeli települések polgármestereivel pártállástól függetlenül -, de szerinte a szegedi polgármester erejét miniszterelnök-jelöltként az adja, hogy országosan nem ismert. „Nem tudják, hogy milyen agresszív, milyen feszült” – fogalmazott Toroczkai László

jobbik_sajttaj05_gsA jelenlegi illegális migráció mesterséges folyamatnak tartja, a szabályozott bevándorlás elfogadható lenne számára – az ő felesége is Romániából jött, üknagyanyja pedig Itáliából származott. Beszélt arról is, hogy másfél hónapig kapta olvasóitól a kritikus kommenteket, mert nem szavazta meg az alkotmánymódosítást a Jobbik, ez komoly lelki terhet is jelentett neki, de szerinte a párt jól döntött, s ezt megértették a választók is.

Az elvándorlást komoly problémának látja, amivel a térség is megküzd, például „Litvánia lassan kiürül”. (A balti államból a népesség több mint 20 százaléka vándorolt, Magyarországon ez 6 százalék –szerk.) A megfelelő válasz szerinte a Jobbik által javasolt bérunió lehet, amit azonban a nyugat-európai államok és a multinacionális cégek nem támogatnak. „A Jobbik abszolút Európai Unió-párti” – mondta az alelnök. Hozzátette, meg kell reformálni a közösséget, ebben is segíthet a párt népi kezdeményezése, amely meglátása szerint gazdaságilag közelebb hozná a tagállamokat.

Elárulta, Ásotthalmon tanya-újranépesítési programot tervez, jelenleg tárgyal a kormánnyal, hogy ehhez állami segítséget kapjon. Már most vettek rossz állapotú tanyákat, ezeket a pénz egy részéből felújítanák, a másik feléből pedig munkahelyteremtésre költenének. A házakat gyermeket vállaló magyar családoknak adnák ingyen bérbe, de a tulajdonukba nem menne át. Azt gondolja, munkahelyeket lehet teremteni, utakat tudnak javítani, de a lakosságot nem cserélheti le bangladesire, mert akkor Ásotthalom már nem magyar, hanem bangladesi falu lesz – ennek minden árnyoldalával. Kérdésünkre kifejtette, nem támogatja, hogy ukrajnai, szerbiai munkavállalók jöjjenek Magyarországra, mert ez csak a jelenlegi bérviszonyokat konzerválná.

Bejelentette a Jobbik, hogy Kiss Attilát indítják Csongrád megye 4. számú választókerületében. Korábban megírtuk, hogy a szegedi központú 1. választókerületben Tóth Péter a párt jelöltje. A Jobbik elnöksége holnap dönt a többi megyei indulóról Budapesten, őket a jövő hét folyamán mutatják be a sajtó képviselőinek.

Hírzóna

Orbán: A futball mindig vigasz és elégtétel volt a magyar ember számára

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Felcsúton bemutatták a Labdarúgás és tudomány című tanulmánykötetet.

Tovább olvasom

Egészség

Még nem tudni, hogy lesz-e ponthúzó parti Szegeden

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Tárgyakkal is átvihető a vírus, így erre továbbra is oda kell figyelni.

Tovább olvasom

Hírzóna

Kerékpárosbarát címre pályázhatnak a munkahelyek és települések 

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A fejlesztések a turisták számára is vonzóbbá tehetnek egy-egy települést.

Tovább olvasom

Aktuál