Közélet

Tények: Botka László hazudott

Tények: Botka László hazudott

2017. március 16., csütörtök
Tények: Botka László hazudott
botka_laszlo_varosi_kozgyules_16-12-16_003kf

Botka László azt nyilatkozta a TV2 Tények című műsorának, hogy egyetlen szerződése sem volt a szegedi önkormányzatnak a Szeviéppel, a Közbeszerzési Értesítő adatai azonban mást mutatnak.

Tagadta Szeged szocialista polgármestere, hogy a város önkormányzata egyetlen szerződést is kötött volna a Szeviép Zrt.-vel a TV2 Tények csütörtöki

híradása

szerint. A Közbeszerzési Értesítő alapján azonban a SZEVIÉP 2005-ben és 2009-ben két szerződés keretében összesen több mint 9 milliárd forintos megbízást kapott a Botka vezette önkormányzattól, emellett a Ligetfürdő építésével kapcsolatban 6.9 milliárd forintos megbízást kaptak három szerződés keretében. Ebben az esetben ugyan a megbízó a Ligetfürdő Ingatlanfejlesztő és Fürdőüzemeltető Kft. volt, ez azonban 100 százalékban önkormányzati tulajdonban volt abban az időben - számolt be róla a Tények. A Szeviépet 2010-ben számolták fel, miután évekig sikeresen bújt ki a fizetési határidők alól - közölte a Tényekre hivatkozva az

Origo.hu

. Rendre új és új alvállalkozókat vontak be, azok helyett, akiknek nem fizettek - aztán ők sem kapták meg a pénzüket. Végül 11 milliárdos adósságot hagytak maguk után, amivel 500 vállalkozónak tartoznak. Volt olyan, aki fél éves teljes árbevételét elbukta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.