Közélet

Szeged ifjú tehetségeit és tanáraikat díjazták + FOTÓK

Szeged ifjú tehetségeit és tanáraikat díjazták + FOTÓK

2017. március 22., szerda
Szeged ifjú tehetségeit és tanáraikat díjazták + FOTÓK
tehetsegnap_dijatado003kf

Négy tanuló és öt felkészítő tanár vehette át a Szeged Ifjú Tehetsége, illetve a Szeged Ifjú Tehetségéért díjat a Polgármesteri Hivatalban.

Tésik László

(Király-König Péter Zenei AMI),

Szamkó Szabolcs

(Szegedi Bonifert Domonkos Ált. Isk.),

Lajkó Kálmán

(Szegedi Radnóti M. Gim.) és

Zsemberi Mihály

(Fodor J. Élelmiszeripari Szakképző Isk.) részesült Szeged Ifjú Tehetsége díjban 2017-ben, a Szeged Ifjú Tehetségéért díjat pedig

Tóthné Szegszárdy Bernadett

(Király-König Péter Zenei AMI),

Szalainé Szunyi Klára

(Szegedi Bonifert Domonkos Ált. Isk.),

Mike János

(Szegedi Radnóti M. Gim.),

Vígh Antal

(Fodor J. Élelmiszeripari Szakképző Isk.) és

Harmatosné Ráczi Erika

(Fodor J. Élelmiszeripari Szakképző Isk.) vehetett át

Solymos László

alpolgármestertől. A díjátadó ünnepségen, melyen a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskola és a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanulói léptek fel, az „Esélyt a középiskolásoknak” ösztöndíjpályázat nyerteseit köszöntötték. A Tehetséges Magyarországért Alapítvány 2006-ban felhívással fordult az ország városaihoz, hogy abban az évben először, de hagyományteremtő szándékkal ünnepeljék meg a Tehetség Napját

Bartók Béla

születésnapjának évfordulóján. Az alapítvány célja "olyan társadalmi környezet létrejöttének elősegítése, melyben minden ember tehetsége fontos érték, és a tehetségnek a megbecsülése, fejlesztése és a tehetséges emberek megtartása közös cél.” A felhíváshoz Szeged is csatlakozott, így idén immár tizenkettedik alkalommal rendezik meg Tehetség napi programot. A „Szeged Ifjú Tehetsége” és „Szeged Ifjú Tehetségéért” díjakat minden évben a Tehetség napján, március 25-én adják át a tanulmányi versenyeken eredményesen szereplő tanulóknak és felkészítő tanáraiknak. 2002 óta 58 tanuló és 63 felkészítő tanár részesült ebben az elismerésben. A kitüntetettek tehetsége széles skálán mozog: kiemelkedő tanulmányi eredmények (matematika, informatika, biológia nyelvi versenyek, stb.) mellett más területeken is kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákok (pl. hangszeres zene, ének, sport, irodalom, képzőművészet). Emellett Szeged városa felsőoktatási városi ösztöndíjjal, „Esélyt a középiskolás tehetségeknek” pályázattal, illetve pályakezdői és alkotói támogatásokkal is segíti a tehetséges fiatalokat, valamint Arany János tehetséggondozó program működik a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumban, ahol a hátrányos helyzetű tehetséges fiatalok tanulmányait támogatják, ezen felül ösztöndíjat is kapnak a várostól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.