Sunset: Nincs gyenge szám a nagylemezünkön

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

sunset_varkert_17-02-08

Ma jelenik meg a fővárosi Sunset zenekar első nagylemeze, a We Are Eternity. Az album számait a banda egy előzetes lemezbemutató turnén ismerteti meg a közönséggel, ennek keretein belül Szegeden is megfordultak.

„Állomásról állomásra egyre jobb a turné, változó nézőszámmal, de a megőrülés eddig mindenhol megvolt” – mesélt a körút eddigi tapasztalatiról Hámori Dávid, a Sunset dobosa. Kiemelte, hogy Szegedhez szép emlékek kötik a modern metal-os csapatot, ugyanis tavaly év elején egy rendkívül emlékezetes bulit adtak a Napfény Városában.

A Devecz Ádám (gitár), Hámori Dávid (dob), Cindel Norbert (gitár), Fehér Sándor (basszusgitár, ének), illetve Hunyadi Zoltán (ének) felállású ötös egy év után ismét visszatért Szegedre, nem is akármilyen céllal: a Kies zenekarral közös turnéjukon ejtették útba a várost, ahol újra nagy bulit csaptak, alternatív dob-elhelyezéssel és más különlegességekkel.

A mai napon, március másodikán jelenik meg a We Are Eternity, a Hammerworld magazin márciusi mellékleteként. „Számunkra ez egy nagyon fontos lépés, mert mégis az első nagylemez, ezt a szintet meg kell lépni, mondhatnánk, hogy ennyire meg annyira jó lesz, de az a lényeg, hogy magunkhoz képest jók legyünk, saját magunkkal szemben kell teljesíteni a kihívást” – hangsúlyozta Devecz Ádám.

A We Are Eternity különlegessége, hogy bár az újjáalakulás óta magyarul szólaltak meg a Sunset dalai, ezúttal angol nyelven születtek meg az album számai. „Teljesen más a nyelv ritmikája, mások a hajlítások, felvesszük az egyes számok magyar és angol nyelvű verzióit is, majd meg lehet hallgatni, hogy melyik a jobb” – fogalmazott az énekes, valamint hozzáfűzte, hogy egy rendkívül őszinte lemezt írtak meg. Hangot adott azon véleményének, hogy az angol zeneileg jobban fekszik, de a magyar szövegek is dicsérettel illette, melyeket Dávid írt meg, angolra pedig Fehér Sándor fordította le őket.

A zenekar leginkább arra büszke a lemezzel kapcsolatban, hogy a rajta szereplő tíz dal között nincs gyenge, nincs töltelék szám, amit egyébként sokszor érezni, mikor meghallgat egy 10-12 számos korongot az ember. Ezen felül kiemelték, hogy legalább háromszor ennyi dal van még a tarsolyukban, tehát nincs megállás, ha nem is egy éven belül, de mindenképp érkezik a folytatás.

Az albumot januárban egy új klippel harangozta be a banda, a Motivator című számhoz, de február utolsó napján egy szöveges videó is érkezett a lemezhez a Whispers képében. A Motivator azért érdekes, mert a lemezen vegyesen vannak olyan dalok, amelyek már nagyon régóta érlelődnek, és most futottak ki a végleges verziójukba, valamint vannak dalok, amelyek teljesen frissek, és a Motivator az utóbbiak közé tartozik. Gyakorlatilag pár hónapja született meg és nagyon gyorsan összeállt, mind zene, mind ének terén az első gondolatok alkotják.

„Sokkal zsigeribb, mint a többi számunk, a zenei alap egy nap alatt született meg, pedig a legtöbb dal hónapokon keresztül készül, sőt, van olyan is, amin három éve ülünk, ez viszont egy nap alatt összeállt, ami sokkal másabb légkört teremt” – fogalmazott Ádám. „Ez egy új megközelítés volt, és úgy éreztük, hogy egy időben jól átfogja a lemezt, ezért úgy döntöttünk, hogy ez a dallal harangozzuk be a lemezt” – tette hozzá Dávid.

A Motivator szövege arról szól, hogy rengeteg olyan művészt találni a világon, aki nem meri megmutatni önmagát, csak a füzet szélére mer verset írni vagy rajzolni. „Őket szeretnénk ebből az állapotból kimozdítani, azt üzenjük nekik, hogy mutasd meg magad a világnak, mert ettől lesz több az élet, a tiéd és a miénk is” – mondta el Dávid. A klipben ezt jelenítik meg azon módon, hogy Zoli mászkál az emberek közt, akik nem vesznek róla tudomást, mint szellem van jelen, és próbálja motiválni az embereket.

Előző sztori

D-STIR: Partnertalálkozó Kassán nyolc európai ország részvételével

Következő sztori

Szerb embercsempész ellen indult eljárás