Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Sikerült előrelépnie az Eb-n a szegedi snookeresnek

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

SZS20160223_babecz_balazs_001

2016 után idén is ott lehetett az Európa-bajnokságon a Szegedi Biliárd SE versenyzője, akinek Cipruson már sikerült meccset nyernie a csoportkörben.

A második Európa-bajnokságán vehetett részt a Szegedi Biliárd SE versenyzője, Babecz Balázs. A 28 éves játékos ezúttal a Cipruson, Nicosiában megrendezett tornán egy ír, máltai, olasz és bolgár ellenféllel tarkított csoportba került, és bár az első frémet megnyerte Thomas Dowling ellen, végül 4-1-s vereséget szenvedett. A folytatásban a bolgár Chomovski ellen 4-2-re kapott ki, majd a harmadik csoportmeccsen aratta az első győzelmét a tornán, miután az olasz Gianluca Manoli ellen egy végletekig kiélezett csatában végül 4-3-ra nyerni tudott. A máltai Brian Cini azonban nem kegyelmezett, és 4-0-al verte el a szegedi snookerest, így végül csoportja utolsó helyén végzett, de sikerült előrelépnie tavalyi teljesítményéhez képest. Babecz Balázs úgy összegzett, nagyon nagy kaland volt, most kicsit gyengébb teljesítménnyel, ranglista hatodik hellyel sikerült kijutnia az Európa bajnokságra, így meglepetésként is érte, amikor közölte vele Varga Péter, hogy utazhatok a csapattal.

“Az ír és a máltai játékos kifejezetten erős játékosnak számítanak. Bár Dowling ellen vezettem, de ez nem olyan, mint az olasz foci, hogy 1-0-al kibekkeli az ember, így kaptam egy 4-1-et. Szépen és stabilan játszott, meggyőző játékkal nyert ellenem. Sajnáltam, hogy a bolgár sráctól kikaptam, mert úgy érzem, jó játékkal meg lehetett volna verni. Annak ellenére, hogy 18 éves fiatalemberről van szó, kifejezetten képzett játékosról van szó. Egy olyan meccset, mint Manoli ellen játszottam, tavaly Lengyelországban még nem nyertem volna meg. A legutolsó feketével nyertem, amire Morvay Balázs csapattársam csak annyit írt, brutális hosszú fekete volt, ez mindent elmond a meccsről. Az utolsó meccsen Brian Cini nagyon simán megvert, elképesztő dinamikával és pontossággal játszott, itt életemben először löktek ellenem százas bréket. Ellene a harmadik frémre lett volna esély, de nem jött össze” – részletezte lejátszott meccseit Babecz Balázs, aki hozzáfűzte, előzetesen annyit tűzött ki célként maga elé, hogy egy csoportból való továbbjutás lenne a szép eredmény. Ehhez a bolgár ellenfelet kellett volna megvernie, ez volt a kulcsmeccs, azonban összességében elégedetten jött haza Ciprusról. A folytatást illetően abban bízik, hogy a Nicosiában szerzett tapasztalatokat felhasználva amennyiben sikerül kvalifikálnia magát a legközelebbi Eb-re, ezeknek segítségével már a továbbjutás is elérhető közelségbe kerül majd számára. “A torna hangulata is pazar volt, valamint magyar csapatként is jó egységet alkottunk” – tért ki a körülményekre a szegedi játékos. A kint lévő három magyar közül Morvay Balázs egy meccset nyert, végül negyeddikként zárt csoportjában, míg Fenyvesi Zsolt számára mindössze egy frémen múlt a csoport elsőség. A 64-es főtáblán egy taktikus ciprusi ellenfelétől szenvedett vereséget, így ez jelentette számára végállomást.

Babecz Balázs úgy látja, folyamatosan erősödik a magyar mezőny, így egyre nehezebb kijutni a nemzetközi versenyekre. A 2014 nyara óta játszó snookeres elmondta, a tendencia alapján folyamatosan egyre nehezebb a dolga annak, aki Eb-n szeretne részt venni, ehhez legalább két jó versenyre mindenképp szüksége lesz a jövőben is – eddig a négy pontszerző versenyeken nem sikerült kiugró teljesítményt hoznia, így sok munka áll még előtte a jövőt tekintve. Az idei tornán olyan nevek is asztalhoz álltak, mint a Welsh Openen feltűnt 15 éves tehetség, Jackson Page, vagy a volt profi, Michael Judge, vagy éppen az angol Peter Lines. “Sok képzett játékos volt kint, de sajnos a verseny legvégéig nem maradtunk, viszont így is rengeteg snookert tudtunk nézni, minden meccsen érdemes volt figyelni. Olyan asztalon még mindig nem tudunk készülni, mint ami a versenyen fog minket fogadni. Ez mondjuk brit játékosok ellen hátrány, ők sokkal könnyebben tudnak megfelelő körülményeket találni a felkészüléshez. Az az asztal, amin én készülök, távol áll a profitól, de ettől függetlenül ennyit még nem készültem versenyre, mint most az Eb-re, ennek meg is lett az eredménye egy nyert meccsel” – zárta Babecz Balázs.

Hírzóna

Szoboszlai Dominik lett a szezon legjobbja Ausztriában

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A magyar válogatott játékost a bajnokságban szereplő klubok vezetőedzői és a elnökei szavazatai alapján választották legjobbnak.

Tovább olvasom

Sport

Forma–1: Bottas nyerte az idénynyitó Osztrák Nagydíjat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A koronavírus-járvány miatt csaknem négy hónapos csúszással kezdődött az idény.

Tovább olvasom

Sport

Bemutatták a kézilabda Bajnokok Ligája új trófeáját

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A “robotkar” helyett ezentúl egy hálóban landoló labdáért küzdenek majd Európa legjobb kézilabdacsapatai.

Tovább olvasom

Aktuál