Közélet

Rekordszámú bohócdoktort rajzoltak, nem csak gyerekek

Rekordszámú bohócdoktort rajzoltak, nem csak gyerekek

2017. március 20., hétfő
Rekordszámú bohócdoktort rajzoltak, nem csak gyerekek
bohocdoktor_rajzpalyazat

A Bohócdoktor 2017. alkotói pályázatra 1800 kórházi élményt, átélt vagy elgondolt bohócdoktor találkozást rajzoltak gyerekek és felnőttek.

A Karitáció Alapítvány óriási örömmel fogadta, hogy az alkotói pályázat felhívására a vártnál sokkal több bohócdoktoros alkotás érkezett be. A bohócdoktor téma megmozgatta a fiatalokat - felnőtteket, de még az ovis gyerekeket is. A kórházi segítő bohócdoktor feladatokat agilitással és kreativitással mutatták be a résztvevők. A szakértői zsűrit Tihanyi Edit a Varázsfelhő című könyv szerzője vezette. Több korosztályban és témakörben összesen 22 pályázó kapott értékes díjakat, táblagépet, vásárlási utalványokat, és egyéb értékes ajándékot. A Karitáció Egészségügyi Szociális és Kulturális Alapítvány 2008 óta működteti a Gyógyító Bohócdoktorok Csapatot. A nagy igény végett nem csak közvetlenül végzi a szervezet a bohócdoktorkodást, segítik más szervezetek működését, illetve a szervezet azt szorgalmazza, hogy jöjjön létre sok - sok hasonló, segítő közösség. A Bohócdoktor 2017. rajzpályázat műveiből vándorkiállítást, illetve kórházba elhelyezhető dekorációkat is készít az alapítvány, ezzel is javítva a kórházi hangulatot. A díjazásban nem részesült alkotásokra a www.karitacio.hu oldalon közönségszavazás vár, az így legtöbb szavazatot megszerző művek készítői külön díjazásban részesülnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.