/

Rekordot döntöttek a kiállítók a SZTE állásbörzéjén + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

allasborze009kfA Szegedi Tudományegyetem álláskereső fóruma a régió legnagyobbja, melyen ezúttal minden eddiginél több, összesen 70 kiállítóval ismerkedhettek meg az egyetemisták, valamint az álláskereső diplomások. Helyi és nemzetközi cégek, munkaerő-közvetítők és életvezetési tanácsadók várták az érdeklődőket.

Kása Norbert és Fekete Antal gépészmérnöknek tanulnak az SZTE-n, mindkettőjüket a szakmai gyakorlatok érdekelték elsősorban. Nem ez volt az első alkalom, hogy ellátogattak a TIK-ben megrendezendő állásbörzére, de ahogyan korábban, úgy most sem távoztak csalódottan. Bár gyakorlatorientáltnak tartják a képzésüket, az automatizálás és a PLC programozás olyan speciális területek, melyek gyakorlására céges környezetben van valójában lehetőség. Norbert nem zárkózik el attól, hogy megszerezve a diplomáját, akár az ország más régiójába költözzön, Antal viszont szeretne Szegeden, vagy legalább annak közelében maradni. Abban azonban egyetértettek, a Tisza-parti városban még gépészmérnökként is kevés lehetőségük van.

A hallgatók eladható szakmákkal lépnek ki a munkaerőpiacra – mondta Martinek Tamás közkapcsolati rektorhelyettes, ami többek között annak köszönhető, hogy az SZTE kiváló kapcsolatot ápol a gazdasági szektorral. Úgy folytatta, statisztikák bizonyítják, hogy az egyetemen végzett diákok hamar elhelyezkednek, ebben fontos szerepet kap az, hogy immár négy karon is működik a duális képzési forma. Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja az SZTE regionális pozíciójára hívta fel a figyelmet, mely intézmény képes reagálni a munkaerőpiac változásaira, s vele az élethosszig tartó tanulásra.

A tavaszi állásbörze megnyitóján adták át az SZTE Alma Mater Díj 2017-et. Az elismerést ezúttal az alumni mentorprogramban is résztvevő Monguz Információtechnológiai Kft-nek ítélték meg, a díjat Kármán László ügyvezető vette át.

A kiállítók minden megtettek azért, hogy standjaikhoz csalogassák az érdeklődőket. A reklámtollak mellett már napszemüvegeket, süteményeket, rágcsálnivalókat, stresszlabdákat, s még számos egyéb, a cég logójával ellátott tárgyat osztogattak. Volt olyan vállalat is, amely VR-szemüvegekkel erősített az állásbörzére, a virtuális valóságban sokan körbe akartak nézni.

no images were found

Előző sztori

Kiszelly Zoltán: a magyar kerítés fizikailag védi Európát

Következő sztori

Rablás és kiskorú veszélyeztetése miatt ítélt el a bíróság egy román férfit