Egyetem

Rekordot döntöttek a kiállítók a SZTE állásbörzéjén + FOTÓK

Rekordot döntöttek a kiállítók a SZTE állásbörzéjén + FOTÓK

2017. március 29., szerda
Rekordot döntöttek a kiállítók a SZTE állásbörzéjén + FOTÓK
allasborze009kf

A Szegedi Tudományegyetem álláskereső fóruma a régió legnagyobbja, melyen ezúttal minden eddiginél több, összesen 70 kiállítóval ismerkedhettek meg az egyetemisták, valamint az álláskereső diplomások. Helyi és nemzetközi cégek, munkaerő-közvetítők és életvezetési tanácsadók várták az érdeklődőket.

Kása Norbert

és

Fekete Antal

gépészmérnöknek tanulnak az SZTE-n, mindkettőjüket a szakmai gyakorlatok érdekelték elsősorban. Nem ez volt az első alkalom, hogy ellátogattak a TIK-ben megrendezendő állásbörzére, de ahogyan korábban, úgy most sem távoztak csalódottan. Bár gyakorlatorientáltnak tartják a képzésüket, az automatizálás és a PLC programozás olyan speciális területek, melyek gyakorlására céges környezetben van valójában lehetőség. Norbert nem zárkózik el attól, hogy megszerezve a diplomáját, akár az ország más régiójába költözzön, Antal viszont szeretne Szegeden, vagy legalább annak közelében maradni. Abban azonban egyetértettek, a Tisza-parti városban még gépészmérnökként is kevés lehetőségük van. A hallgatók eladható szakmákkal lépnek ki a munkaerőpiacra - mondta

Martinek Tamás

közkapcsolati rektorhelyettes, ami többek között annak köszönhető, hogy az SZTE kiváló kapcsolatot ápol a gazdasági szektorral. Úgy folytatta, statisztikák bizonyítják, hogy az egyetemen végzett diákok hamar elhelyezkednek, ebben fontos szerepet kap az, hogy immár négy karon is működik a duális képzési forma.

Fendler Judit

, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja az SZTE regionális pozíciójára hívta fel a figyelmet, mely intézmény képes reagálni a munkaerőpiac változásaira, s vele az élethosszig tartó tanulásra. A tavaszi állásbörze megnyitóján adták át az SZTE Alma Mater Díj 2017-et. Az elismerést ezúttal az alumni mentorprogramban is résztvevő Monguz Információtechnológiai Kft-nek ítélték meg, a díjat

Kármán László

ügyvezető vette át. A kiállítók minden megtettek azért, hogy standjaikhoz csalogassák az érdeklődőket. A reklámtollak mellett már napszemüvegeket, süteményeket, rágcsálnivalókat, stresszlabdákat, s még számos egyéb, a cég logójával ellátott tárgyat osztogattak. Volt olyan vállalat is, amely VR-szemüvegekkel erősített az állásbörzére, a virtuális valóságban sokan körbe akartak nézni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.