Bulvár

Rablás és kiskorú veszélyeztetése miatt ítélt el a bíróság egy román férfit

Rablás és kiskorú veszélyeztetése miatt ítélt el a bíróság egy román férfit

2017. március 29., szerda
Rablás és kiskorú veszélyeztetése miatt ítélt el a bíróság egy román férfit
biro_birosag_jogasz_ugyved

Hat év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és hat év Magyarország területéről történő kitiltásra ítélték azt a román állampolgárságú férfit, aki fiatalkorú társával kirabolt egy kerékpárost Kisteleken.

Mivel a vádlottat kiskorú veszélyeztetésének bűntettében is bűnösnek találták, ezért visszaesőnek minősül, ennek értelmében szabott ki rá a Szegedi Járásbíróság nem jogerős halmazati büntetést. A fiatalkorú vádlottnak három évi javítóintézeti nevelést rendelt el a bíróság. A nem jogerős ítélet szerint a román állampolgárságú vádlottak 2016. március 6-án 0 óra 15 perc körüli időben Kisteleken az árokba lökték a kerékpárjával közlekedő sértettet, majd őt onnan kisegítették és felajánlották neki, hogy elmehet velük a lakásukra, ahol kipihenheti magát. Miután a sértett ezt nem fogadta el, felült kerékpárjára és továbbhajtott. A vádlottak később a sértettet utolérték, egy kereszteződésben megállították és megfenyegették azzal, hogy amennyiben a nála lévő értékeit nem adja át vagy azokat letagadja, de mégis találnak nála valamit, akkor bántalmazni fogják és értékeit erőszakkal veszik el tőle. A sértett a fenyegetés hatására átadta övtáskáját, melyből a vádlottak kivették az abban lévő 17.100 forint készpénzt. Ezt követően a vádlottak átkutatták a sértett ruházatát és kabátzsebéből kivették a sértett mobiltelefonját, nadrágjának zsebéből 6.800 forint készpénzét és egy doboz szivarkát, majd kerékpárja kosarából kivettek 6 doboz gyógyszert és a gyógyszeres zacskóban lévő 2.700 forint készpénzt, végül megfenyegették a sértettet, hogy „kicsinálják”, ha szólni mer a rendőrségnek. A vádlottak ezt követően a helyszínről elmenekültek. Ezzel az első rendű vádlott súlyosan megszegte a nevelése, felügyelete, gondozása alatt álló gyermekével, tehát a másodrendű vádlottal kapcsolatos kötelességét és azzal, hogy vele együtt bűncselekményt követett el veszélyeztette erkölcsi fejlődését. A bíróság ítéletét az ügyész az első rendű vádlott vonatkozásában tudomásul vette, míg a másodrendű vádlott vonatkozásában három nap gondolkodási időt tartott fenn az esetleges fellebbezés bejelentésére. Az első rendű vádlott enyhítés érdekében, védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést, a másodrendű vádlott és védője pedig három nap gondolkodási időt tartott fenn az esetleges fellebbezés bejelentésére, így az ítélet nem emelkedett jogerőre. A bíróság a vádlottak előzetes letartóztatását nem jogerősen fenntartotta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.