Nyárra elkészülhet az új középiskolás történelmi atlasz

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A tervek szerint nyárra elkészíti az új középiskolás történelmi atlaszt a Magyar Tudományos Akadémia Történettudományi Intézete – jelentette ki az intézet kutatója az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Ez azt jelenti, hogy a 2017/18-as tanévben már használható lesz az új atlasz, amely a 2015-ben kiadott térképgyűjtemény harmadik kiadása – közölte Katona Csaba. Az elkészítése során figyelembe vették az első két kiadást ért kritikákat, véleményeket is – tette hozzá. Mint elmondta: igyekeztek olyan összetett, bonyolult folyamatokat ábrázolni, amelyek továbbgondolásra ösztönzik a diákokat.

Ugyanakkor várható, hogy az atlasz a jövőben is folyamatosan változik. Ugyanis napjaink történelmi eseményeit is be kell majd mutatni, illetve az újabb és újabb kutatási eredmények tükrében a korábbi események is módosulnak. A változtatások során a jövőben is figyelembe veszik a tanárok és a diákok javaslatait, véleményét – mondta Katona Csaba.

Default thumbnail
Előző sztori

Nemzeti est, családi programok és ünnepi megemlékezés március 15-e alkalmából Szegeden

Default thumbnail
Következő sztori

Egy újszegedi telek sorsa és a polgárőrök támogatása ügyében merültek fel kérdések a jogi bizottság ülésén

Legutóbbi hasonló cikkek