Egyetem

Miniszteri biztossá nevezik ki Csépe Valériát

Miniszteri biztossá nevezik ki Csépe Valériát

2017. március 3., péntek
Miniszteri biztossá nevezik ki Csépe Valériát

A köznevelés tartalmi megújításáért felelős miniszteri biztossá nevezi ki Csépe Valériát Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma pénteken az MTI-vel.

Azt írták, a miniszteri biztos megtervezi és koordinálja a köznevelés tantervi-tartalmi szabályozói - Nemzeti alaptanterv (Nat), kerettantervek - megújításának szakmai munkáit, felel a Nat koncepciójának kidolgozásáért, irányítja a kerettantervek megújítását. Ezenkívül koordinálja a köznevelési ágazati-szakmai stratégiák illesztését a tantervi-tartalmi szabályozók megújításának munkálataival, elősegíti, hogy a köznevelés tartalmi megújítását vezérlő alapelvek érvényesülhessenek az ágazati-szakmai egyéb fejlesztések megvalósítása során, valamint előmozdítja a kialakított fejlesztési területek és nevelési célok beépülését a pedagógiai kultúrába - sorolták.

Csépe Valéria

megbízatása jövő keddtől szeptember 6-áig, fél évre szól - olvasható a közleményben. Csépe Valéria pszichológus 2005-től 2008-ig az Eötvös Loránd Tudományegyetem kognitív pszichológiai tanszékvezetőjeként dolgozott, majd 2008-2014 között a Magyar Tudományos Akadémia főtitkárhelyettesi posztját töltötte be. 2007 óta az akadémia levelező tagja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.