Miniszteri biztossá nevezik ki Csépe Valériát

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A köznevelés tartalmi megújításáért felelős miniszteri biztossá nevezi ki Csépe Valériát Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma pénteken az MTI-vel.

Azt írták, a miniszteri biztos megtervezi és koordinálja a köznevelés tantervi-tartalmi szabályozói – Nemzeti alaptanterv (Nat), kerettantervek – megújításának szakmai munkáit, felel a Nat koncepciójának kidolgozásáért, irányítja a kerettantervek megújítását.

Ezenkívül koordinálja a köznevelési ágazati-szakmai stratégiák illesztését a tantervi-tartalmi szabályozók megújításának munkálataival, elősegíti, hogy a köznevelés tartalmi megújítását vezérlő alapelvek érvényesülhessenek az ágazati-szakmai egyéb fejlesztések megvalósítása során, valamint előmozdítja a kialakított fejlesztési területek és nevelési célok beépülését a pedagógiai kultúrába – sorolták.

Csépe Valéria megbízatása jövő keddtől szeptember 6-áig, fél évre szól – olvasható a közleményben.

Csépe Valéria pszichológus 2005-től 2008-ig az Eötvös Loránd Tudományegyetem kognitív pszichológiai tanszékvezetőjeként dolgozott, majd 2008-2014 között a Magyar Tudományos Akadémia főtitkárhelyettesi posztját töltötte be. 2007 óta az akadémia levelező tagja.

Előző sztori

Akár 35 szúnyogfaj is terjesztheti a zikavírust

Következő sztori

Szabó Bálint az Origónak: a Szeviép szerepet játszhatott az MSZP finanszírozásában