Sport

Labdarúgás: gól nélküli döntetlent játszott Zalaegerszegen a Szeged 2011

Labdarúgás: gól nélküli döntetlent játszott Zalaegerszegen a Szeged 2011

2017. március 12., vasárnap
Labdarúgás: gól nélküli döntetlent játszott Zalaegerszegen a Szeged 2011
zte_szeged2011_004

Akadtak lehetőségei mindkét csapatnak, ám végül nem született gól a Szeged 2011-Grosics Akadémia zalaegerszegi vendégjátékán.

Úgy utazott el Zalaegerszegre a Szeged 2011-Grosics Akadémia, hogy tavasszal még gólt sem kapott a bajnokságban és amennyiben nyer, öt pontra ellépne közvetlen riválisától. Jobban is kezdte a találkozót

Klausz László

együttese, a kilencedik percben egy szabadrúgás után alakult ki komoly veszély a hazai kapu előtt, ám Zádori kapáslövését nagy bravúrral hárította

Szappanos

. Többet birtokolta az első játékrészben a labdát a Szeged-Grosics, a Zalaegerszeg pedig át is adta a területet a vendég csapatnak és inkább a kontratámadások lehetőségében bízott. A félidő második felére aztán feljebb lépett a zalai gárda, de továbbra is inkább a vendégek akarata érvényesült, azonban a kisebb-nagyobb lehetőségeket nem sikerült gólra váltani. A második félidőre aztán egy harcosabb ZTE futott ki, Klausz Lászlónak gyorsan bele is kellett nyúlnia a mérkőzésbe,

Geiger

érkezett ekkor

Coroian

helyére, ami jó cserének is bizonyult, hiszen több ígéretes akció is a friss embertől indult. A hatvannegyedik percben hatlmas helyzetet puskázott el a Szeged, Szappanos jött ki a kapujából,

Zabari

át is emelte a hazai hálóőr feje felett a labdát, azonban még éppen visszaért a zalai kapus és nagy bravúrral kiütötte a gólba tartó labdát. Nem sokkal a mérkőzés vége előtt ígéretes szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak,

Farkas

állította meg szabálytalanul a zalai akciót, amiért a játékvezető szabadrúgást ítélt közvetlenül a tizenhatos vonala előtt, ám a veszélyes pontrúgást

Szántai

bravúrral hárította, újabb helyzet pedig már nem alakult ki egyik oldalon sem, így a Szeged 2011 továbbra sem kapott gólt tavasszal, ez azonban csak egy pontra volt elég ezúttal. Klausz László együttese ezzel 38 ponttal a tabella hatodik helyét foglalja el.

Zalaegerszeg, Városi Stadion, 450 néző
2017. március 12., 17.00
ZTE
Szeged 2011
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Abdulhadi Alasmar Al-Ruatlie * Asszisztens: Márkus Tamás, Zahy Snaid Alshammari
0
-
0

Merkantil Bank Liga NB II. 24. forduló

ZTE FC - Szeged 2011-Grosics Akadémia 0-0

Zalaegerszeg, Városi Stadion, 450 néző. Vezeti: Abdulhadi Alasmar Al-Ruatlie (Márkus Tamás, Zahy Snaid Alshammari).

ZTE:

Szappanos - Deutsch, Bobál G., Króner, Végh (Ekker 74'), Jakab, Polényi, Angyal, Bedi (Kovács G 76'), Paudits (Babati 66'), Nagy T.

Vezetőedző:

Csató Sándor.

Szeged 2011:

Szántai - Tóth G., Mészáros M., Achim, Horváth A., Coroian (Geiger 52'), Germán, Farkas, Zabari, Király, Zádori.

Vezetőedző:

Klausz László.

Sárga lap:

Tóth G. (40'), Farkas (89')

Online közvetítésünk

VÉGE.
90+3'
A játékvezető lefújja a találkozót, nem születik gól Zalaegerszegen.
90'
Kettő percet hosszabbít a játékvezető.
90'
Szántai hatalmas bravúrral hárítja a veszélyes szabadrúgást.
89'
A ZTE hosszan felívelt labdákkal próbálja áttörni a szegedi védekezést, ez most olyan módon sikerül nekik, hogy Farkas Márk a tizenhatos vonalánál csak szabálytalanul tudja megállítani a hazaiak támadását. A hazai szurkolók tizenegyest reklamálnak, de a játékvezető határozottan mutatja, hogy a szabálytalanság a tizenhatoson kívül történt, így is veszélyes helyről jöhet a ZTE szabadrúgással. Farkas pedig kap egy sárga lapot.
84'
A mérkőzés hajrájába fordultunk, a hosszabbíással együtt szűk tíz perce maradt a csapatoknak a gólszerzésre.
81'
Hatalmas lehetőséget puskáznak el a hazaiak. Egy baloldali akció után játssza át a szegedi védelmet a ZTE, Bobál kapja a labdát, akiről teljesen megfeledkeznek a vendég védők, teljesen üresen kerül helyzetbe az ötösnél, azonban nem találja el jól a labdát, így nem születik gól.
80'
Nagyon úgy tűnik, hogy aki gólt tud szerezni, az meg is nyerheti a találkozót, ugyanis egyik csapat sem tud igazán a másik fölé kerekedni.
76'
Utolsó cserelehetőségét is kihasználja Csató Sándor vezetőedző, Kovács Gábor érkezik a hajrára Bedi helyére.
75'
Szántainak kell résen lennie egy hazai szöglet után, de a vendégek apusa magabiztosan húzza le a labdát, 15 perce maradt a csapatoknak arra, hogy eldöntsék a találkozót.
74'
Második cserelehetőségét is kihasználja a Zalaegerszeg, Végh Gábor helyén Ekker Milán folytatja.
70'
Veszélyes helyzetben ment Geiger szögletre, egy kirúgás után csúsztatják meg jól a hazaiak, de a szegedi játékos a helyén, így megakadályozza a komolyabb gólszerzési lehetőséget.
66'
Csere a hazaiaknál, Paudits Patrikot váltja Babati Benjamin.
64'
Nagy lehetőség! Geiger indul el egy mélységi átadásból, majd megjátssza Zabarit, aki észleli hogy Szappanos eléggé kimerészkedett a kapujából, megpróbálja átemelni a hazai kapus felett, aki valahogy még ki tudja piszkálni a gólba tartó kísérletet, azonban a kapufának csapódik és ápolni kell, de szerencsére nincs komolyabb baj.
60'
A csere jót tett a vendégeknek, ismét átvették az irányítást, a friss Geigertől indult most néhány ígéretesebb támadás, azonban a játék jobbára a két tizenhatos közötti területen zajlik, nagy helyzetet egyik fél sem tud kidolgozni.
52'
Klausz László rögtön változtat a félidő elején, Coroian jön le a pályáról, a helyén pedig Geiger Norbert folytatja.
50'
Egy teljesen másik ZTE jött ki a második félidőre, sokkal agresszívabban futballoznak a hazaiak, egy jobboldali akció után helyzetbe is kerülnek, Szántai azonban némi szerencsével lábbal hárítani tud.
46'
Folytatódik az összecsapás, a ZTE kezdte a második félidőt, csere egyik oldalon sem történt a szünetben.
SZÜNET.
45+1'
Nem születik gól az első félidőben, 45 perc játék után 0-0 a mérkőzés állása.
45+1'
Bár sok oka nem volt rá, egy percet mégis hosszabbít a játékvezető az első félidő végén. Összességében elmondható az első játékrészről, hogy a ZTE átadja a területeket a vendégeknek és inkább az ellentámadásokban bízik, a Szeged-Grosics pedig türelmes passzjátékkal próbálja feltörni a hazai reteszt.
40'
Egy szegedi szögletet fejelnek ki a hazaiak, majd elindulnának egy kontrával, Tóthnak kell taktikai szabálytalanságot elkövetnie, hogy megakadályozza a kibontakozó akciót, sárga lap a jutalma.
37'
Egy zalaegerszegi szöglet után szabadítanak fel a vendégek, igyekszik a Szeged-Grosics higgadtan kihozni a labdát a saját térfeléről, biztos passzokkal általában ez sikerül is, a ZTE nem nagyon tudja feltörni az NB II legjobb védelmét.
31'
Az utóbbi percekben feljebb lépett a Zalaegerszeg, próbálják átvenni a játék irányítását, de a vendég tizenhatos magasságában mindig sikerül megakadályoznia a Szeged-Grosicsnak a komolyabb helyzetek kialakítását.
26'
A viszonylag komolyabb szegedi lehetőségek után most kicsit mindkét csapat igyekszik stabilizálni játékát, ebből adódóan a középpályán zajlik többnyire a játék.
21'
Egy szegedi támadást hatástalanít Szappanos, majd hosszan előreíveli a labdát, résen kell lennie a szegedi védelemnek, de Mészáros a helyén, felszabadít fejjel a vendég kapu elől.
17'
Határozottabban futballozik a Szeged-Grosics, a mérkőzés első periódusában ráerőlteti akaratát a hazai alakulatra Klausz László csapata, a ZTE csupán egy-két kontrában bízhat egyelőre.
13'
Csak a szerencse menti meg ezúttal a ZTE-t a bekapott góltól, Mészáros áll oda egy szabadrúgás mögé, nagyjából 20 méterre a hazai kaputól, eltekeri a sorfal fölött, csupán néhány centiméterrel száll el a felsőléc felett a labda, Szappanos tehetetlen lett volna ha ez a lövés kaput talál.
9'
Óriási helyzet! Coroian emel a hazai kapu elé egy szabadrúgást, amit Germán fejel vissza, Zádori érkezik a visszatett labdára, kapásból a rövid alsót célozza meg, Szappanos nagy bravúrral tolja ki a gólba tartó lövést.
5'
Megvan a hazaiak első lehetősége is, gy hosszan felívelt labdát Mészáros Márk fejel ki a szegedi kapu elől, ám pont az érkező Bobál Gergely elé, aki célba is veszi a vendég kaput, de Szántai hárítani tud.
3'
Az első lehetőség a vendégek előtt adódik, Király indítja Zabarit, aki az alapvonalról teszi középre a labdát, a hazaiak kapusa középre öklözi ki a játékszert, ott azonban nem érkezik szegedi játékos, így felszabadít a Zalaegerszeg.
3'
Az első percekben jobbára a középpályán zajlik a játék, a ZTE próbál valamelyest támadóbban fellépni, míg a vendégek kicsit hátrébb húzzák fel a védelmi vonalakat.
1'
Elkezdődött a találkozó a Szeged 2011 kezdte az összecsapást, a vendég Szeged kék mezben, fekete nadrágban és kék sportszárban játszik, a hazaiak fehér mezben, kék nadrágban és fehér sportszárban lépnek pályára.
16.45 Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Szeged 2011-Grosics Akadémia zalagerszegi vendégjátéka a Merkantil Bank Liga 24. fordulójából. A mérkőzés 17 órakor kezdődik Abdulhadi Alasmar Al-Ruatlie játékvezető sípszavára.

A mérkőzés elé

Mérkőzés felvezető cikkünket az alábbi linken találják meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.