Sport

Labdarúgás: a ráadásban mentett pontot a listavezető Tiszaszigeten + FOTÓK

Labdarúgás: a ráadásban mentett pontot a listavezető Tiszaszigeten + FOTÓK

2017. március 18., szombat
Labdarúgás: a ráadásban mentett pontot a listavezető Tiszaszigeten + FOTÓK
tiszasziget_csongrad21_gs

Fordulatos, sok faulttal tarkított meccsen hiába fordította meg a meccset a Tiszasziget, a hosszabbításban ikszre mentett a Csongrád.

Nehéz mérkőzés várt a listavezető Csongrádra a negyedik helyezett, Tiszasziget otthonában: a szigetiek a tavalyi bajnokságban 5-0-ra tudtak győzni ebben a párosításban, az őszi bajnok viszont idén csupán egyetlen alkalommal szenvedett vereséget. A nehéz talajú pályán, nagy szélben és esőben kezdődő meccsen nehezen alakult ki folyamatos játék, főleg ívelésekkel próbálkoztak a csapatok, de mindkét oldalon jól zártak a védelmeket. Negyed óra elteltével volt szükség először kapusra:

Bíró Mihály

tolta ki a léc alól

Drágity Dusán

távoli szabadrúgását. Húsz perc után futott végig az első komolyabb akció, de Szabó Márk fölélőtt a tizenhatoson belülről - majd az ezt követően, röviden elvégzett kirúgást megszerezte a vendég csapat, az ajándékba kapott lehetőséget végül

Rácz Dezső

passzolta a kapuba, így előnybe került

Szűcs Róbert

csapata. A félidő végére felébredt a Tiszasziget, ezt Drágity fejese jelezte - két perccel a szünet előtt azonban egy szögletnél már az egyenlítés is sikerült,

Kasza Ferenc

fejelte a kapufa mellé a labdát, Bíró hiába igyekezett, már nem ért oda, még a szünet előtt egyenlítettek a hazaiak. A fordulás sem tudott veszélyes támadásokat vezetni a Csongrád, ráadásul negyed órát követően Kasza gólja után gólpasszal jelentkezett: keresztpasszát Drágity vágta a bal sarokba 15 méterről, 2-1. Az olykor kemény belépőkkel tarkított, sok játékmegszakítással zajló meccsen azonban nem adta fel a Csongrád, és az utolsó tíz percet alaposan megnyomta: a listavezető odaszögezte a kapuja elé a Tiszaszigetet, amely inkább kontráira alapozott a hajrában. A háromperces hosszabbítás második percében aztán összejött az, amiért a Csongrád küzdött, a szöglet után Rácz Dezső észlelt a leghamarabb a lecsorgónál, és

Weszelovszky Gábor

kapujába vágta azt az ötösről, ezzel kiegyenlített, és beállította a végeredményt. Bánhajta ezt a meccset a Tiszasziget, mert bár nem játszott igazán jól, mégis nagyon közel volt ahhoz, hogy legyőzze az őszi bajnokot - a Csongrád pedig hiába került előnybe, ezt nem tudta megtartani, a végén azonban mégis jobban örülhetett a végeredménynek.

Bernát Péter

együttese a Bordány ellen folytatja a bajnokságot, míg a Csongrád a jövő heti szabadnapját követően szintén a Bordánnyal játszik, ám hazai pályán.

Tiszasziget, 200 néző
2017. március 18., 15.00
Tiszasziget SE
Csongrád TSE
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Kádár Németh Zoltán •* Asszisztens: Soós István, Kovács Attila.
2
-
2

Labdarúgó Csongrád megyei I. osztály, 18. forduló

Tiszasziget SE - Csongrád TSE 2 - 2 (1-1)

Tiszasziget, 200 néző. Vezette: Kádár Németh Zoltán (Soós István, Kovács Attila).

Tiszasziget:

Weszelovszky - Papp Á., Bálint T., Zámbori (Papp P., 85'), Réczi (Juhász Á., 66'), Bálint D., Kasza, Farkas F., Kántor, Rutai (Vörös, 88'), Drágity (Fődi, 79').

Játékos-edző:

Bernát Péter.

Csongrád:

Bíró - Bodor, Mészáros M., Huszka (Hortobágyi, 75'), Juhász (Nagy A., 69'), Budai, Bálint A., Borda, Nagy Á. (Maszlag, 69'), Szabó M., Rácz.

Vezetőedző:

Szűcs Róbert.

Gól:

Kasza (43'), Drágity (60') ill. Rácz (22', 90+2').

Sárga lap:

Réczi (18'), Zámbori (71'), Rutai (82') ill. Juhász (7'), Bálint A. (41'), RÁcz (81'), Szabó M. (87'). Bernát Péter:

"Sajnos még nem sikerült a saját pályánkon edzeni, az edzőpályán alapoztunk. Az első percek ezzel teltek el, a meccs elején is az volt az érzésem, hogy két azonos képességű, hasonló felfogású csapat játszik egymással, ebből egy olyan döntetlen kerekedett ki, ami csalódás nekem. Remélem, a srácok elhiszik, hogy ha előrébb akarunk lépni, akkor az ilyen meccseket meg kell nyernünk, ez egy jó erőpróba volt a bajnokság hátralévő szakaszára tekintve."

Szűcs Róbert:

"Egész télen műfüvön edzettünk, a füves pályával most találkoztunk először. Hatalmas szél volt az első félidőben, csúszott a pálya is, így inkább brusztulásról beszélhettünk, mint játékról. Biztos vagyok benne, ha 0-1-el mehettünk volna be szünetre, akkor más lett volna a második félidő. A második játékrészben zavart a mély talaj bennünket, egy felpattanó labdából szerzett gólt az ellenfelünk, a csapatom pedig soha nem áll le. Persze, kellett a szerencse is a végén, de az utolsó öt percre beszögeztük őket a kapujuk elé. Így elégedett vagyok az egy ponttal, de nekünk mindig hármat kell szerezni. A Tiszasziget ebben a küzdésben jól teljesített, ikszes meccs volt. Az egy pont nekünk szépségtapasz, de tanulunk a hibáinkból, Tiszaszigeten nem lehet két ekkora hibát elkövetni."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+3'
Ez a vége, az utolsó pillanatokban mentett pontot a Csongrád Tiszaszigeten.
90+2'
GÓÓÓÓÓL! OTT AZ EGYENLÍTÉS! A szögletnél Budai lövése lecsorog, pont Rácz Dezső elé, aki öt méterről bepasszolja a labdát, ezzel ismét egál!
90+1'
Három percet tesz rá a játékvezető a meccs végén: ennyi ideje maradt a Csongrádnak arra, hogy legalább egy pontot megmentsen.
88'
Szigeti csere: Rutai számára ér véget a meccs, Vörös Márk áll be az utolsó percekre.
87'
A Bodor faultját reklamáló Szabó Márk kap lapot. A dolog érdekessége, hogy végül a Csongrád jöhet, mert les előzte meg a szituációt.
85'
Újabb hazai változtatás: Zámbori helyét Papp Péter veszi át a Tiszaszigetben.
84'
Ismét egyre több a fault, ez persze a Tiszaszigetnek jó, hiszen nehezen alakul ki folyamatos játék, gyakorlatilag ezzel meg is ölik a kontrákat.
82'
Rutai ugrana ki, de megállítja őt a partjelző zászlaja és a síp, majd labdaelrúgás miatt ő is besárgul.
81'
Rácz végzi el szabálytalanul a dobást, amit így el is vesz tőle a játékvezető, a csatár kirúgja oldalra a labdát - ezért kap lapot.
79'
Cserél a Tiszasziget: a második gólszerző, Drágity jön le, Fődi Bence jön a hazaiakhoz. Mostanra teljesen feltolta védekezését a Csongrád, sokszor kilenc emberrel támadnak a vendégek.
78'
Ez közel volt, Borda lőhetett húsz méterről, de lapos lövése alig kerülte el a bal kapufa tövét.
75'
Vendég csere: Huszka helyett Hortobágyi az utolsó negyed órára. A Csongrád nem találja a rést a hazaiak védelmén, az idő telte pedig a hazaiaknak kedvez.
71'
Zámbori csúszik oda keményen Nagy Attilának, nem talál labdát, villan a sárga.
69'
Kettős cserével igyekszik frissíteni csapatát Szűcs Róbert: Nagy Ádám és Juhász Sándor jön le, Nagy Attila és Maszlag Tibor áll be a Csongrádhoz.
66'
A Tiszasziget cserél először: Réczi helyére Juhász Ádám a folytatásba a hazaiaknál.
60'
GÓÓÓÓL! Fordít a Tiszasziget! Egy bal oldalon futó akció után Kasza passzolja keresztbe a tizenhatoson belül a labdát, a csongrádi védelem nem tudja ezt felszabadítani, Drágity pedig egy igazítás után kilövi a bal alsót, 2-1!
59'
A Tiszasziget vezetne kontrát a csongrádi szöglet után, hiába mennek kettő a kettő ellen a hazaiak, Bodor egy pazar becsúszással szereli Drágityot, így oda a lehetőség.
53'
Higgadtabban kezdődött a játék a fordulás után, mostanra azonban nagy a hasonlóság az első félidőben mutatottakhoz, ismét sok a pontatlanság és a rossz megoldás, nehezen tudják felépíteni támadásaikat a felek.
49'
Nagy Ádámé a második félidő első lövése: 18 méterről fordul kapura, de középre tartó, lapos kísérletét fogja Weszelovszky.
46'
Folytatódik a meccs, a szünetben egyik mester sem változtatott csapatán.
SZÜNET
45'
Ez az első félidő vége, nincs hosszabbítás: a Csongrád ajándékba kapott egy gólt, majd a lassan magához térő Tiszasziget még a szünet előtt egyenlíteni tudott. A listavezető egyelőre visszafogott játékot nyújt, még ha hátul biztos lábakon is áll.
45'
Ez viszont kimarad! Juhász jobb oldali szabadrúgása jut el a hosszúra, ahol üresen marad Borda, kapáslövése azonban elzúg a kapu felett, ez nagy lehetőség volt!
43'
GÓÓÓÓÓL! Egyenlít a Tiszasziget! Egy jobb oldali szögletre érkezett középen Kasza, akit hagytak fejelni, ő pedig a bal kapufa mellé csúsztatta, Bíró ugyan nyújtózkodott, de nem érte el - még a szünet előtt egyenlítenek a hazaiak!
41'
Ez már veszélyes volt, az iménti szituációért járó szabadrúgást ívelték a kapu elé, ahol elment mindenki felett, az ötös bal sarkánál érkezett Drágity, akit kicsit meglepett, hogy eljutott hozzá, kevés ideje volt már fejelni, még bele tudott kapni, de fölé bólintotta.
41'
Bálint Attila rántja le a meginduló Kasza Ferencet éppen a csongrádi térfélen, ezért sárgát kap.
38'
Eseménytelen percek: a Tiszasziget ugyan próbálkozik, és többet birtokolja a labdát, de támadásban továbbra sem tud pontosan játszani, a Csongrád pedig értelemszerűen nem erőlteti a támadásokat.
33'
Bálint Dániel lép be a játékba, majd jó harminc méterről el is rúgja, de nem fog kaput. Valamelyest kiegyenlítettebb a meccs mostanra, de helyzetekben továbbra sem bővelkedünk.
31'
Kicsit leült a meccs a kezdéshez képest, ezt most Rutai blokkolt lövése töri meg, ami után szögletet rúghat a Tiszasziget. Túl magas ez a középen érkezőknek, elmegy a labda a nélkül, hogy bárki hozzáérne.
27'
A gól érthetően megfogta a Tiszaszigetet, az utóbbi percekben már inkább a Csongrád dominál mezőnyben, meg is nyugodtak egy picit a vendégek vezetésük tudatában.
22'
GÓÓÓÓÓL! Vezet a Csongrád, a semmiből! Egy óriási hiba hátul a Tiszaszigetnél a kirúgás után, a tizenhatos előterében megszerzi a labdát a Csongrád, a vendégek pedig sakk-mattig játsszák az ajándékba kapott lehetőséget, Rácz Dezső pedig közelről könnyedén értékesíti a helyzetet, 0-1!
22'
Csak emlegetni kellett: az első komolyabb csongrádi támadás, egy bedobás után szépen folyt végig a labda balról jobbra, Szabó Márk érkezett a hosszún, aki egy igazítás után lőtt a kapu fölé.
20'
Továbbra is ziccer nélkül: a Tiszasziget főleg hosszú labdákkal próbálkozik, ám egyelőre ezeket nem sikerül pontosan kivitelezni. Egyelőre a Csongrád kevesebbet nyújt támadásban.
18'
Réczi téveszt ütemet egy csongrádi kontránál, és elüti Nagy Ádámot, övé az első hazai figyelmeztetés.
14'
Itt is az első védés: Drágity jó 25 méterről, a jobb oldalvonal mellől egyből kapura lőtte: a csapódó labdát Bíró ujjheggyel tolta kapu fölé. Kétszer is jöhet a sarokból a Tiszasziget, de egyikből sincs komoly lehetőség.
12'
A helyzet változatlan, egyik csapat sem tudja tartósan birtokolni a labdát és felépíteni egy akciót: rengeteg a bedobás, a szabadrúgás, töredezett játék folyik a pályán. Talán egy pontrúgás hozhat változást.
7'
Juhász löki meg egy dobásnál Papp Ádámot, ezért kap lapot. Rengeteg a fejpárbaj a meccsen, alig van földön a labda - egyúttal sok a pontatlanság is, nem igazán alakul ki folyamatos játék.
3'
Egyelőre sok a kapkodás, mindkét kispad sajátjai megnyugtatását hangsúlyozza, de nagyon kevés ideig tudja birtokolni egyik, vagy másik csapat a labdát.
2'
Az első lövés a Tiszaszigeté, Kasza fejelt le egy felívelt szabadrúgást, amit nem tudott felszabadítani a csongrádi védelem, Rutai pedig akrobatikus mozdulattal, ollózva lőtt kapásból, de jóval kapu fölött köt ki lövése.
1'
A vendégek kezdték a meccset, immár szemerkélő esőben. A Tiszasziget tiszta pirosban, míg a Csongrád kék felsőben, fekete nadrágban lép pályára.
14.53 - Köszöntjük olvasóinkat Tiszaszigetről, borongós, olykor hideg idő fogadta a csapatokat - igaz, az eső most éppen nem esik. Egy éve komoly verést mért a Csongrádra a Tiszasziget, ez most mindenképp a meglepetés kategóriájába tartozna, ugyanakkor a listavezetőnek bizonyára meg kell dolgoznia, ha ma is három pontot szeretne szerezni. A mérkőzés Kádár Németh Zoltán sípszavára 15 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Talán az egyik legkomolyabb kihívás vár az élen álló Csongrádra a hétvégén a bajnoki cím felé vezető úton: Szűcs Róbert csapata a negyedik helyen álló Tiszasziget vendége lesz a 18. fordulóban. A szigetiek egy magabiztos, Kiskundorozsmán aratott 4-0-s sikerrel melegítettek a hétvégi mérkőzésre, igaz, az előző hétvégén szabadnapjukat töltötték. Az őszi bajnok szintén a Dorozsma ellen aratott győzelmet legutóbb, hátrányból fordítva végül 3-1-re nyertek Rácz Dezsőék. A Tiszasziget otthonában idén csak az Ásotthalom és az Algyő tudott nyerni, a tavalyi bajnokság nyitófordulójában pedig egy igen komoly, 5-0-s vereségbe futott bele a Csongrád ugyanitt, így van miért visszavágniuk szombaton - persze ehhez a dobogóra hajtó Tiszaszigetnek is lesz egy pár szava.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.