Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: nem kapott gólt, de csak egy pontot szerzett a Szeged 2011

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

szeged2011_mosonmagyarovar11_gs

Eseménytelen mérkőzésen őrizte meg ismét a kapott góltól kapuját a Szeged 2011-Grosics Akadémia, ám betalálnia sem sikerült, így döntetlent játszott a Mosonmagyaróvár ellen.

Kedvező előjelekkel várhatta az összecsapást Klausz László együttese, hiszen a tavaszi mérkőzéseken még egyik ellenfél sem tudta bevenni Szántai kapuját, ráadásul a Mosonmagyaróvár sem villogott mostanában, több vereségbe is beleszaladtak, így joggal reménykedhetett az újabb három pont megszerzésében a hazai csapat. Ennek ellenére nagyon kényelmes tempóban kezdték a felek a mérkőzést, s bár a Szeged-Grosics némi mezőnyfölényben futballozott, ez helyzetek formájában nem mutatkozott meg. Az első kaput eltaláló lövésre is a 43. percig kellett várnia a publikumnak, ekkor egy nagyon gyenge lövést kellett összeszednie Szántainak, de ezen felül semmilyen említésre méltó esemény nem történt az első játékrészben.

A második félidőre eggyel magasabb fokozatba kapcsolt a hazai csapat, Geiger Norbert beállítása pedig új lendületet adott az ötlettelen haza támadásoknak. A csereember rögtön helyzetbe is került, egy szép egyéni akció végén lőtt kapura, ám Tarczy lábbal hárította a kísérletet, a kipattanóra érkező Zádori pedig már nem tudta az üres kapu irányába terelni a labdát. Az utolsó negyedórára beszorította ellenfelét a saját tizenhatosának környékére a Szeged-Grosics és nem sokkal a mérkőzés vége előtt nagyon érdekes szituáció zajlott le a vendégek kapuja előtt. Zádori tett maga elé egy hosszan felívelt labdát a tizenhatoson belül, a vendég védő pedig rossz ütemben lépett oda, Takács játékvezető a tizenegyes pontra mutatott. Ekkor azonban az asszisztense jelzett neki, aminek hatsára megváltoztatta az ítéletet és végül kifelé ítélt szabadrúgást a vendégeknek. Ezután újabb helyzet már nem alakult ki, így 0-0-s döntetlennel zárult az összecsapás. Nem sok ideje lesz a pihenésre a csapatoknak, Klausz László együttese vsárnap Siófokra látogat.

Gyula, Grosics Gyula Akadémia, 200 néző
2017. március 16., 15.00
Szeged 2011
Mosonmagyaróvár
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Takács János * Asszisztens: Szilágyi Norbert, Kulcsár Judit
0
0

Merkantil Bank Liga NB II., 25. forduló

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Credobus Mosonmagyaróvár 0–0
Gyula, Grosics Gyula Akadémia, 200 néző. Vezeti: Takács János (Szilágyi Norbert, Kulcsár Judit).
Szeged 2011: Szántai – Horváth A. (Coroian 67′), Tóth G., Mészáros, Farkas M., Achim, Germán, Farkas A. (Geiger 55′), Zabari, Király, Zádori. Vezetőedző: Klausz László.
Mosonmagyaróvár: Tarczy – Deák, Schmatovich, Koszó, Galambos (Kószás 90′), Bohner, Czár, Lázár, Laki (Jasarevic 16′), Darázs, Bartos (Németh M. 88′). Vezetőedző: Király József.

Online közvetítésünk

VÉGE.

90+4′
Ennyi volt, itt a vége, nem születik gól a mérkőzésen, 0-0.
90+2′
Utolsó cseréjét használja ki a vendégek mestere, Galambos Ádám helyén Kószás Krisztián a pályán.
90′
Négy percet hosszabbít Takács játékvezető.
88′
Cserélnek a vendégek, Németh Márk érkezik Bartos Julián helyére az utolsó percekre.
83′
Nagyon érdekes szituáció: Zádori tesz maga elé egy felívelt labdát a mosonmagyaróvári tizenhatoson belül, rossz ütemben lép oda a vendég védő, a játékvezető pedig 11-est ítél, azonban az asszisztens jelzésére megváltoztatja az ítéletet és szabadrúgás következik a Mosonmagyaróvár javára.
77′
Teljesen beszorul saját tizenhatosának környékére a Mosonmagyaróvár, de nem igazán tudja áttörni ezt a betonvédelmet a hazai csapat.
73′
Meddő mezőnyfölényben futballozik a Szeged-Grosics, a Mosonmagyaróvár alig-alig lépi át a felezővonalat, ám a vendég kapu előtt sem sorjáznak a helyzetek, egy gól akár el is döntheti a három pont sorsát.
67′
Másodjára is változtat Klausz László, Horváth helyett Coroian a pályán.
65′
Kapufa! Egyértelműen jó csere volt Geiger, megint ő van főszerepben, balról cselez befelé, majd átteszi a jobb lábára a labdát és a kapus feje fölött a rövidnél telibe lövi a felsőlécet, óriási helyzet maradt ki.
62′
Adott némi lendületet a hazaiaknak a csere, Geiger lódul meg és cselezi át magát a fél mosonmagyaróvári védelmen, eljut Tarczy kapjuáig, ám a vendégek kapusa lábbal hárít, a kipattanó Zádori elé kerül, aki azonban nem tudja az üres kapuba juttatni a labdát, ez volt az első igazán komoly lehetősége a Szeged-Grosicsnak.
55′
Kihasználja első cserelehetőségét Klausz László, Farkas Aurélt Geiger Norbert váltja.
51′
Érezhetően ritmust váltott a második félidőre Klausz László csapata, mintha kicsit jobban pörögnének a hazaiak, ez egyelőre helyzetben nem mutatkozik meg, de a Mosonmagyaróvár egyértelműen kontrákra rendezkedett be és vár a Szeged-Grosics hibáira.
46′
Folytatódik a találkozó, a Mosonmagyaróvár kezdte a második félidőt, egyik mester sem cserélt a szünetben.

SZÜNET.

45′
Takács játékvezető véget vet az első félidőnek, meglehetősen eseménytelen első 45 percet produkáltak a csapatok, ettől csak jobb lehet a folytatás.
43′
Megvan az első kapuralövés a mérkőzésen, bár ezt is csak költői túlzással nevezhetjük annak, a vendégek előtt adódik ez a kisebb lehetőség, de mire Szántaihoz ér a labda nagyon lelassul, így semmiféle problémát nem jelent a hazai kapusnak a begyűjtése.
37′
Mondhatnánk hogy taktikai csata zajlik a pályán, de nem igazán pörög egyik csapat sem, a mezőnyben gyűrik egymást a felek.
30′
Fél óra elteltével elvégezheti első szögletét a Szeged-Grosics, Király Patrik tekeri be a sarokrúgást, de a rövid saroknál felszabadítanak a vendégek, így nem alakul ki komolyabb helyzet.
23′
Talán a hétköznapi időpont teszi, de egyelőre nem kápráztatja el a két csapat a közönséget, a mezőnyben zajlik a játék, a Mosonmagyaróvár továbbra is fegyelmezetten és szervezetten zár védekezésben, ezt a reteszt pedig nehéz feltörni.
16′
Kényszerű csere a vendégeknél, a Mosonmagyaróvár legeredményesebb gólvágóját Laki Balázst kell lecserélni, a helyére Mahir Jasarevic érkezik.
11′
A Mosonmagyaróvár neve mellé beírhatunk egy szögletet, de ebből semmilyen veszély nem alakult ki és összességében elmondható, hogy egyik csapat sem tudott még csak kisebb lehetőséget sem kidolgozni, a két tizenhatos között zajlik a játék.
5′
Tapogatózó játék zajlik a pályán, a vendégek jól zárják le a területeket a Szeged-Grosics elől, egyelőre a középpályán jár a labda.
1′
Elkezdődött a találkozó, a hazaiak kezdték a mérkőzést, a vendég csapat kék-fehérben, míg a Szeged-Grosics fekete nadrágban és kék mezben lép pályára.

14.45 Köszöntjük olvasóinkat, negyed óra múlva kezdődik a Szeged 2011-Grosics Akadémia és a Credobus Mosonmagyaróvár összecsapása a Merkantil Bank Liga 25. fordulójából.

A mérkőzés 15 órakor kezdődik Takács János sípszavára.

A mérkőzés elé

Felvezető cikkünket az alábbi linken olvashatják.

Hírzóna

Orbán: A futball mindig vigasz és elégtétel volt a magyar ember számára

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Felcsúton bemutatták a Labdarúgás és tudomány című tanulmánykötetet.

Tovább olvasom

Hírzóna

Kerékpárosbarát címre pályázhatnak a munkahelyek és települések 

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A fejlesztések a turisták számára is vonzóbbá tehetnek egy-egy települést.

Tovább olvasom

Sport

Két évet még Szegeden játszik Mirko Alilovic

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

2023 nyaráig marad a Tisza-parton a horvát válogatott kapus.

Tovább olvasom

Aktuál