Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: egyszer már megoldott egy ilyen feladatot a SZEOL csatára

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

szeol_sajttaj008kf

Peches mérkőzésen maradt alul a SZEOL SC a legutóbbi fordulóban a Budaörs ellen: a végeredmény nem tükrözte a játék képét. A szegediek télen érkezett támadója, Mihály Dávid megszerezte első gólját új csapata színeiben, a korábbi osztrák utánpótlás-válogatott játékosnak van tapasztalata abból, amire most szüksége lenne a SZEOL-nak.

Ránézésre sima vereséget szenvedett a SZEOL SC a Budaörs vendégeként, legalábbis a 4-1-s végeredmény ezt sugallja. A játék azonban egészen másképp festett, bőven voltak gólszerzési lehetőségei Zoran Kuntic együttesének, majd akárcsak a Balmazújváros ellen, jött a büntető, ami megváltoztatta a meccs képét – ezúttal kettő is. “Az első tíz percben jobb volt az ellenfelünk, ezt követően azonban megfordult a játék képe, egy lövésen kívül nem volt helyzetük. Innentől nekünk voltak ziccereink, üres kapuban is fölé lőttünk. Nagyon szomorúak vagyunk, mert ha az eredményt nézi valaki, akkor azt hiszi, hogy sima volt, de aki látta a meccset, az tudja, hogy akár fordított is lehetett volna. A kapott gólunk után is támadtunk, mind két tizenegyes fújható volt” – fogalmazott Mihály Dávid. A SZEOL télen érkezett csatára megszerezte első gólját is új csapata színeiben, a 71. percben ő szépített, ekkor felrémlett a pontszerzés reménye, de egy percen belül visszaállította a kétgólos különbséget a Budaörs. “Két ember között bevittem, majd egy harmadik védő mellett megtoltam, és szerencsésen bement a kapus lába között. Ekkor mindenkiben volt remény, de rá egy percre megkaptuk a harmadikat. Szerintem érdemtelen volt a 4-1-s vereség, sőt, ha egy ponttal távoztunk volna, az is szomorú lett volna számunkra” – idézte fel Mihály Dávid.

Ezzel továbbra is sereghajtó az NB II-ben a SZEOL SC, a bent maradást jelentő tizenhetedik hely pedig jelenleg 11 pontra van a kék-feketéktől, ennek ledolgozására azonban még 15 meccs mindig rendelkezésükre áll – ráadásul tekintettel arra, hogy hamarosan heti két meccs vár majd a csapatokra, akár egy hét alatt el is tüntethető a különbség. “Nem adjuk fel. El kell kapnunk egy jó sorozatot. Tavaly a Soroksárral is ilyen helyzetből indultunk neki, utolsók voltunk, aztán kilenc meccset nyertünk zsinórban és végül tavaszi bajnokok lettünk. Mindenki tudja a feladatát, keményen edzünk a héten” – tért ki helyzetükre a szegediek támadója.
Mihály Dávid elsősorban minél hamarabb utol akarja érni magát, hiszen egy héthónapos kihagyást követően tért vissza a futballpályára, egyúttal szeretné minél több lőtt góllal is segíteni együttesét, de a lényeg, hogy hármasával gyűjtsék a pontokat. „Tavaly májusban a Balmazújváros elleni rangadón az ötödik percben gólt rúgtam, de egy perccel később le kellett cseréljenek, mert külső-belső részleges szakadásom volt a bokámban. Négy-öt hónap után felépültem, majd egy edzőmeccsen letört egy porcdarab. Az őszi szezon végén közös szerződésbontást javasoltak, ezt elfogadtam. Mindent beleadok, napról-napra úgy érzem, alakul az erőnlétem is” – tekintett vissza a Soroksártól érkezett csatár, aki hozzátette, volt egy kicsi önbizalomhiánya ilyen hosszú kihagyás után, de a gólja segít neki a folytatásban.

Vasárnap éppen korábbi együttese, a jelenlegi listavezető érkezik a SZVSE-stadionba – alapos meglepetés lenne, ha a kirobbanó formában lévő Soroksár pontot, pontokat veszítene a Tisza-partján. Ráadásul hét nap alatt három meccs vár a SZEOL-ra, hiszen március 16-án Szolnokra látogatnak, majd jövő vasárnap a Puskás Akadémia jön Szegedre. “Szerintem a Soroksár a legerősebb csapat az NB II-ben. Biztos, hogy nem lesz könnyű, de ha fegyelmezettek leszünk, akkor lehet esélyünk. A Balmazújvárosnak és a Budaörsnek sem voltak helyzetei, utóbbi csapat két tizenegyesből tudott előnybe kerülni. Lehet szép időszak is, de nekünk nem ezekre a meccsekre kell fókuszálni. Később lesz egy olyan szakasz, ami vízválasztó lehet számunkra: azon a három-négy meccsen sok fog múlni” – zárta Mihály Dávid.

Sport

Még nincs megegyezés a MOL-Pick Szegednél a bércsökkentésről

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Több empátiát vár a játékosoktól a klubvezetés.

Tovább olvasom

Sport

Sostaric hosszabbított a MOL-Pick Szegeddel

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Az együttes 2023-ig meghosszabbította szerződését szlovén jobbszélsőjével.

Tovább olvasom

Sport

Folytatódik az Etelka sori fedett uszoda építése

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Elérte legmagasabb pontját a beruházás. Nem állnak le a munkával egyelőre.

Tovább olvasom

Aktuál