Sport

Labdarúgás: büntetők és rögzített helyzetek okozták a SZEOL vesztét Budaörsön

Labdarúgás: büntetők és rögzített helyzetek okozták a SZEOL vesztét Budaörsön

2017. március 5., vasárnap
Labdarúgás: büntetők és rögzített helyzetek okozták a SZEOL vesztét Budaörsön
szeol_budaors53_gs

Két tizenegyest is kapott a Budaörs, amely ennek köszönhetően komoly előnyre tett szert, innen pedig már nem tudott visszajönni a SZEOL SC.

Újabb rivális vendégeként lépett pályára a SZEOL SC, amely ezúttal a mérkőzéseit ideiglenesen Tatabányán rendező Budaörs vendége volt az NB II 23. fordulójában. A hazaiak léptek fel kezdeményezőbben az első percekben, bár helyzetig csak

Stieber András

pontrúgásai után jutottak.

Horváth Gábornak

védenie kellett egy szegedi távoli lövést, majd

Buzási Péter

fejese kerülte el kevéssel a budaörsi kaput. A félidő második felében is adódott helyzet mind a két csapat előtt, azonban

Prokop Rostislav

is a helyén volt, akárcsak a Budaörs kapusa. Negyed óra elteltével jött az első gól a meccsen: a

Deli Márió

elleni megmozdulást szabálytalannak ítélte a játékvezető, ráadásul mivel ez a 16-oson belül volt, büntetőt rúghatott a Budaörs: Stieber higgadtan belőtte, ezzel vezetett csapata. Nyolc perccel később ismételhetett:

Kovács Gergely

újból a mészpontra mutatott, Stieber pedig ezúttal is pontos volt. Húsz perccel a vége előtt a csereként beállt

Mihály Dávid

góljánál úgy tűnt, még lehet esélye a SZEOL-nak a pontszerzésre, de egy perccel később a korábbi SZEOL-játékos, Bata Csongor lépett át egy centerezést, az erre érkező

Petró Balázs

pedig futtábból kilőtte a felső sarkot, 3-1. A hajrában teljesen kinyílt a SZEOL, de a nagy hajrá elmaradt, ráadásul Stieber még szabadrúgásból is eredményes volt, így 4-1-s vereséget szenvedett a SZEOL. Ezzel a szegediek továbbra is sereghajtók az NB II-ben, jövő héten pedig a listavezető Soroksár érkezik a SZVSE-stadionba.

Labdarúgó NB II, 23. forduló

Budaörs - SZEOL SC 4 - 1 (0-0)

Tatabánya, Grosics Gyula stadion. Vezette: Kovács Gergely (Kepe Arnold, Kulman Tamás).

Budaörs:

Horváth G. - Kinyik, Horváth L. (Bata, 70'), Tányéros, Ódé, Wild, Sajbán Máté (Sajbán Miklós, 78'), Horváth R. (Csillag, 60'), Petró, Deli.

Szakmai igazgató:

Bognár György.

SZEOL:

Prokop - Gál, Gajág (Kéri, 65'), Ikonomu, Fehér, Buzási (Mihály, 69'), Ferkó, Vágó, Tomisic (Nagy R., 69'), Maksimovic, Péter.

Vezetőedző:

Zoran Kuntic.

Gól:

Stieber (58', 66', 90+1', az első kettőt tizenegyesből), Petró (73') ill. Mihály (72').

Sárga lap:

Horváth L. (16'), Csillag (70') ill. Ikonomu (48'), Fehér (65'), Ferkó (81'). Bognár György:

"Az első félidőben erőteljesebb, nyitottabb játékkal próbálkoztunk, de ez nem működött. A másodikban már jóval gördülékenyebb volt a futballunk és végül megérdemelt győzelmet arattunk."

Zoran Kuntic:

"Hatvan percig nem volt gondunk, sőt, két hatalmas helyzetet is kihagytunk. A gyorsan kapott két tizenegyesgól után is becsülettel küzdöttünk, de ez nem volt elég a pontszerzéshez."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.