Sport

Kosárlabda: szinte végig vezetett a címvédő otthonában, mégis kikapott a Szedeák

Kosárlabda: szinte végig vezetett a címvédő otthonában, mégis kikapott a Szedeák

2017. március 23., csütörtök
Kosárlabda: szinte végig vezetett a címvédő otthonában, mégis kikapott a Szedeák
szedeak_szolnok52_gs

Az utolsó negyedben nyolc ponton tartotta a címvédő a Szedeákot, hiába vezetett végig Nikola Lazic csapata, végül nem sikerült az újabb bravúr.

Teher nélkül léphetett pályára a címcvédő Szolnoki Olaj otthonában

Nikola Lazic

legénysége. A Szedeák a Vasas legyőzése után egy jó mérkőzés reményében utazott a Tiszaligeti sportcsarnokba. A Szolnok az alapszakasz második helyére hajt, így mindenképpen szerette volna érvényesíteni a papírformát a Szedeák ellen. Ennek ellenére sokkal jobban kezdte a találkozót a vendég gárda, egy 8-2-s első három perccel jelezték a hazaiaknak, hogy nem véletlenül győzték le őket Szegeden januárban. Nem találta a játék ritmusát a Szolnok, nagyon sok hárompontost emeltek rá, de meglehetősen rossz százalékban értékesítették azokat, míg a Szedeák igyekezett kihasználni a címvédő hibáit. 12-4-s vendég vezetésnél kért először időt

Kmézics Zorán

mester, ezután sikerült is négy pontra felzárkóznia az Olajnak, de egy

Boltic

triplával 21-14-s szegedi vezetéssel vághattak neki a felek a második negyednek. Az első percekben tartotta a vendég csapat a hét pont körüli differenciát, ám ezután apránként kezdte el lefaragni hátrányát a Szolnok és egy perccel a félidő előtt 32-32-nél utol is érte ellenfelét. A vezetést mégsem sikerült átvenniük, köszönhetően

Boltic

kései kétpontosának, a nagyszünetben 36-34-re vezetett Nikola Lazic együttese. A harmadik játékrész kísértetiesen hasonlított az elsőhöz, 37-38 után egy egészen elképesztő 15-0-s futást produkáltak

Lilovék

. Ebben a periódusban sokat hibázott a Szolnok, a Szedeák pedig igyekezett kihasználni minden egyes rontást. A 26. percben

Pavlicevic

triplája zárta le ezt a hosszú Olaj-pont nélküli időszakot, de kézben tartotta a mérkőzést a vendég gárda, ám hazaiak nyolc pontra megközelítették őket az utolsó játékrész előtt. Az utolsó negyedben viszont sokat hibázott a szegedi csapat, a Szolnok pedig fokozatosan faragta le hátrányát. Két perccel a mérkőzés vége előtt úgy tűnt, hogy Sulovic borzasztóan fontos kosarat szerez, ekkor 66-60-ra vezetett a Szedeák, innentől kezdve azonban már nem szereztek pontot a vendégek. Pavlicevic vezetésével az utolsó percben átvette a vezetést a bajnoki címvédő, majd egy elrontott Sulovic-kísérlet után Vojvoda zárta le a mérkőzést. A bajnok nyolc pontot engedélyezett a vendégeknek az utolsó etapban, amivel el is döntötte a találkozó sorsát. Az Olaj mindössze néhány másodpercig vezetett a mérkőzésen, de azt a legjobb pillanatokban tette, így bár nagyon közel volt az újabb bravúrhoz - és a címvédő oda-vissza legyőzéséhez - a Szedeák, végül négy ponttal alulmaradt. Nikola Lazic csapata a Kaposvár ellen zárja az alapszakaszt, a somogyiakat vasárnap fogadják hazai pályán Sulovicék.

Ami a statisztikát illeti

Bár előzetesen kalkulálhatott ezzel a vereséggel a Szedeák, az eredmény és a mérkőzés alakulását tekintve maradhat hiányérzet a vendég gárdában, hiszen nagyon közel jártak a bravúrhoz. Nézzük meg, hol múlta felül a címvédő Ciricéket. Ami a legszembetűnőbb, hogy a lepattanó csatát 42-35-re nyerte az Olaj, itt tehát alakult ki különbség, viszont a mezőnyszázaléka a csapatoknak teljesen megegyezik: 43,3 százalékkal értékesítették a mezőnykosaraikat. A Szolnok több mint tízzel több triplát emelt rá ugyanakkor, 30 távolijukból viszont csak nyolc talált utat a gyűrűbe. A Szedeák 19 triplájából is csak öt ment be, nem mondhatjuk tehát hogy hatékonyak voltak ma a triplavonalon túlról a felek. Bár nagyon sok - szám szerint nyolc - labdát adott el, mégis ki kell emelnünk szolnoki oldalról Pavlicevicet, aki 16 szerzett ponttal zárta az összecsapást, ezzel Vojvoda Dáviddal egyetemben a mezőny legeredményesebbjeiként fejezték be a meccset. A Szolnok kapitánya egyébként majdnem mind a 40 percet a parketten töltötte, hatból három triplát vágott be a szegedi gyűrűbe és mindemellett kiosztott öt gólpasszt is. Szegedi részről Boltic zárt a legmagasabb VAL ponttal, számszerint 23-al, de nagyon fontos pillanatokban szórta el a labdát, így hiába jutott 15 pontig, egészen jó mezőnyszázalékkal és tizenegy gólpasszal - így dupla-duplával - a hat eladott labdája végül megbosszulta magát. A vendégek legeredményesebbje ezúttal Lilov volt, aki 17 pontig jutott, de a rá jellemző gyilkos triplák ma hiányoztak a játékából.

ONLINE
Szolnok - Szedeák
70 : 66
(14-21, 20-15, 16-22, 20-8)

Férfi kosárlabda NB I/A, 25. forduló

Szolnoki Olaj KK - Naturtex-SZTE-Szedeák 70-66 (14-21, 20-15, 16-22, 20-8)

Szolnok, Tiszaligeti sportcsarnok. Vezeti: Cziffra Csaba, Török Róbert, Mészáros Balázs (Németh Csaba).

Szolnok:

Pavlicevic 16/6, Vojvoda 16/9, Barnies 3, Eilingsfeld 4, Andric 8. Csere: Popovic 2, Borisov 13/9, Wittmann -, Tóth A. 8.

Vezetőedző:

Kmézics Zorán.

Szedeák:

Boltic 15/3, Ciric 2, Lilov 17, Juhos 10/6, Sulovic 14. Csere: Wirth 3/3, Filipovics 5/3, Bán -.

Vezetőedző:

Nikola Lazic.

Online közvetítésünk

VÉGE.

IV. negyed 70-66 (14-21, 20-15, 16-22, 20-8)

40'

37 másodperc van hátra a mérkőzésből. Sulovic közelije nem jó és Vojvodáé a lepattanó. Aki persze be is dobja a vélhetően döntő kétpontost, 70-66. Nagyon nagyon közel volt a bravúrhoz a Szedeák, de sajnos ez most nem jön össze.

40'

Pavlicevic közelijével átveszi a vezetést a bajnok, 68-66. Lazic mester időt kér.

40'

Az utolsó percbe lépünk, amikor Vojvoda elront egy dobást de a saját lepattanóját szedi össze. Borisov elront egy triplát, Boltic meg már megint visszaadja a Szolnoknak, de kár érte.

39'

Andric egyenlít, 66-66. Lilovot takarja be Pavlicevic, támadhat a vezetésért is a hazai csapat.

39'

Sajnos rögtön egy Ciric eladott labdával folytatódik a játék az időkérés után.

38'

Nagyon rossz pillanatban hibázik Boltic, eladja a labdát, fordulhat az Olaj. Popovic meg is bünteti ezt a hibát két ponttal, már csak kettő a Szedeák előnye, 64-66. Időt kér Lazic mester, iszonyatosan kiélezett végjáték elé nézünk.

38'

Pavlicevic büntetőzhet Sulovic faltja után, bedobja mindkettőt, 62-66.

38'

Sulovic nagyon fontos kosarat szerez most, Lilov a gólpasszos, 60-66.

37'

Andric középtávolijával négy pontra zárkózik a Szolnok, 60-64. Boltic elront egy hármast, de Borisov visszaajándékozza a labdát a vendégeknek.

36'

Borisov Ciricnek üt oda, ez volt a negyedik csapathibája a hazaiaknak. Lilov aztán nem tud közelről betalálni, megszerzi a lepattanót az Olaj.

36'

Bán üt oda Vojvodának, de nem tud kosarat szerezni az Olaj, pedig két támadólepattanót is szereznek egymás után. Lilov harcol ki aztán faltot Vojvodával szemben a túloldalon.

36'

Sulovic harcol ki két büntető Pavlicevic ellen, az elsőt bedobja, a másodikat nem, 58-64.

35'

Vojvoda triplája nem jó, Lilové a lepattanó.

35'

Vojvoda dobása jó, 58-63. Ciric válaszolna egy triplával, de ez ma nem megy a légiósnak, ezt is elrontja.

35'

Ciric azon nyomban visszaszerzi a játékszert, beleáll egy hármasba, de nem megy be. Fordulhat az Olaj.

34'

Kereken hat perc van hátra a mérkőzésből, két ponttal vezet a Szedeák, amely egy pillanatig sem volt eddig hátrányban a meccsen. Boltic sajnos elszórja a labdát az időkérés után, majd oda is üt Pavlicevicnek.

34'

Megvan a szegedi lepattanó, Nikola Lazic időt kér.

33'

Juhos újabb személyi hibát szed össze, Vojvoda a szenvedője ennek a faltnak, dobhat kettőt. Az első bent, a második viszont lejön, 56-63.

33'

Sulovic harcol ki faltot, Juhos középtávolija nem jó, de Pavlicevic ma nagyon adakozó kedvében van, sokadik elszórt labdájából jöhet a Szedeák. Boltic áll bele egy triplába, de nincs bent, aztán Bán faltolja Pavlicevicet.

32'

Ciric és Pavlicevic ront most egy-egy távolit, nagyon tüzelnek kintről a csapatok, kevesebb sikerrel. Vojvoda aztán egy középtávolival töri meg a rohanást, 55-63.

31'

Borisov rögtön válaszol, szintén egy triplával, 53-63.

31'

Sulovic gyors kosarával kezdődik az utolsó etap, 50-60. Pavlicevic adja el aztán a labdát, Juhos áll bele egy triplába és bent is van! 50-63.

III. negyed 50-58 (14-21, 20-15, 16-22)

30'

Lilov is beleáll egy távoliba, de ez sajnos nem jó, Borisov két ponttal büntet, 50-58. Sulovic még három másodperccel a negyed vége előtt ráemel egy hármast, de ez lejön, nyolc pontos szegedi előnnyel vágnak neki a csapatok az utolsó negyednek.

29'

Pavlicevic korrigál, bever egy hármast, 47-58.

29'

Boltic faltolja Pavlicevicet. A bedobás után Pavlicevic labdáját Lilov lopja el, majd fejezi be gyors támadást újabb szegedi pontokkal, 44-58.

29'

Lilov dobása lejön a gyűrűről a másik oldalon, de megszerzi a lepattanót a Szedeák. Lilov próbálkozik még egyszer, de a középtávolija sem jó.

29'

Barnies rossz dobását Tóth teszi vissza, 44-56.

28'

Sulovic a vonalon, dobhat kettőt, egy bent, egy nem, fordul a Szolnok, 42-56.

28'

Borisov folytatja a mintát, ő is ront egy trojkát, Juhosé a pattanó. Sulovic harcol ki aztán faltot a szolnoki palánk alatt.

28'

Vojvoda hármast hibáz, ez nem jellemző rá a mai meccsen, de Lilov sem jár sikerrel kintről a másik oldalon.

27'

Sulovic rögtön válaszol, 40-55. A túloldalon Barnies gólpasszából Andric eredményes 42-55.

26'

Pavlicevic hármasa töri meg a szolnoki rossz szériát, 40-53.

26'

Vojvoda elszórja az időkérés után a labdát, Lilov pedig büntet, 37-52, nagy futásban a Szedeák! Lilov ráadásul dobhat plusz egyet, mert odaütöttek neki, ez is a helyén, 37-53.

26'

Sulovic rossz dobása után Juhosnál a labda, és be is dobja, 37-48. Tóth elad még egy labdát, ebből most gyorsan indul a Szedeák, Sulovic passzát pedig Boltic váltja pontokra, 37-50, megint időt kell kérnie Kmézics Zoránnak.

25'

Boltic töri meg a pontcsendet, 37-46. A túloldalon Borisov ront egy hármast, nagyon nem megy ma kintről az Olajnak.

25'

Sulovic takarja be Borisovot, de Tóth szerzi meg a labdát. El is adja rögtön, majd faltolja Sulovicot.

24'

Sulovic szórja el a labdát, Barnies szerzi meg, majd Juhosé a falt, miután oda is üt rögtön a légiósnak.

24'

Lilov újabb pontokat szerez, 37-44. Barnies elront egy újabb triplát szolnoki részről, megvan a Szedeáknak a lepattanó, kísértetiesen hasonlóan indul ez a negyed mint az első, Kmézics Zorán időt kér.

24'

Sulovic szabálytalan Tóth-tal szemben, majd Popovic ront egy hármast, fordulhat a Szedeák.

23'

Andric adja el a labdát, Sulovicnak pedig oda is üt utána. Sulovic a főszereplő ezekben a másodpercekben, a palánk alól szerez két pontot, 37-42.

22'

Eilingsfeld szedi össze a védőlepattanót egy rossz Sulovic kísérlet után, de Sulovic javít, visszaszerzi a labdát majd Lilov váltja két pontra, 37-40.

22'

Boltic közelije már sikeres, 34-38. Úgy tűnik azonban Vojvoda is ott folytatja ahol abbahagyta, bevág egy hármast, 37-38.

21'

Rossz támadás itt is ott is, egyelőre nincsenek pontok ebben a negyedben.

21'

Folytatódik az összecsapás, a Szolnok vezeti az első támadást. Úgy tűnik ott foyltatják, ahol abbahagyták, Barnies rossz hármasával kezdődik a negyed, de visszaszerzi a labdát a hazai csapat.

II. negyed 34-36 (14-21, 20-15)

20'

Boltic még gyorsan szerez két pontot, 34-36. Erre Pavlicevic egy triplával próbálna válaszolni, de ez nem megy be, ez a negyed vége.

20'

Pavlicevic harcol ki két büntetőt Bánnal szemben, mindkettő a gyűrűben, 34-34. Nagyjából egy támadásnyi idő van az órán.

20'

Pavlicevic megint elront egy hármast, de most megszerzik a támadólepattanót a hazaiak.

20'

Popovic áll bele egy rossz triplába, fordulhat a Szedeák. Lilov harcol ki a túloldalon két büntetőt, be is dobja mindkettőt, 32-34.

19'

Lilov újabb kihagyott dobása után Juhosé a lepattanó, aki rögtön vissza is tenné, de ez sem szédül be.

19'

Lilov áll bele egy triplába, de ez nem talál utat a gyűrűbe. A túloldalon Juhos üt oda Pavlicevicnek, aki dobhat hármat, mert triplakísérlettel próbálkozott, azonban csak kettőt juttat a gyűrűbe, így most egál, 32-32.

18'

Bán Tibor is a pályán, amikor Juhos ront el egy középtávolit. Pavlicevic azonban eladja a labdát, azaz inkább mondjuk úgy, hogy Boltic szerzi meg. Ciric is hibázik azonban közelről.

18'

Juhos kap egy blokkot, amiből gyorsan indul az Olaj, Andric fejezi be két ponttal a gyors akciót, 30-32, Nikola Lazic időt kér.

18'

Wirth állítja meg szabálytalanul Vojvodát, majd Pavlicevic közelijével zárkózik ismét az Olaj, 28-32.

17'

Tóth előbb eladja a labdát, majd oda is üt Sulovicnak. A bedobás után aztán Sulovic visszaadja a kölcsönt, Popovic szerez labdát.

16'

Juhos Levente középtávolija sem jó, fordulhat az Olaj. Pavlicevic azonban elront egy hármast, a frissen pályára lépő Wirth azonban egy sikeres trojkával száll be, 26-32.

16'

Boltic adja el a labdát, ám Vojvoda középtávolija most nem talál utat a gyűrűbe, a lepattanót pedig Lilov szedi össze.

15'

Lilov eredményes egy betörés után, 24-29. Tóth rögtön válaszol rá a másik oldalon, 26-29.

14'

Tripla itt, tripla ott, Juhos és Borisov talál be kintről, 24-27.

14'

Tóth szerez két pontot a palánk alól, 21-24.

13'

Sulovic adja el a labdát, fordulhat az Olaj.

13'

Lilov ront egy középtávolit, de megvan a támadólepattanó. Filipovics harcol ki faltot, majd aztán Boltic is így tesz.

13'

Filipovics elront egy közelit, majd a túloldalon Borisov szerez két pontot a palánk alól, 19-24.

12'

Filipovics főszerepben ezekben a percekben, most védekezésben szabálytalan Barnies ellen. Dobhat kettőt a Szolnok, de Barnies csak egyet értékesít, 17-24.

12'

Filipovics beleáll egy távoliba és bent is van! 16-24.

11'

Filipovics triplája sem jó a túloldalon, fordulhat az Olaj. Filipovics faltolja Tóthot, aki így is betalál, dobhat plusz egyet, az viszont nincs bent, 16-21.

11'

Wittman száll be a Szolnoknál, de folytatja a sormintát, kihagy egy triplát.

11'

A második negyed egy Boltic eladott labdával kezdődik.

I. negyed 14-21

10'

Lilov passzol Bolticnak, ő is megnézi azt a hármast és ő is bevágja! 14-21. A másik oldalon Tóth szórja el a labdát, a negyed utolsó támadása a vendégeké lehet. Lilov három másodperccel a negyed vége előtt eladja a labdát, Barnies még egy távoli hármasba beleáll, de ez nem jó, ez az első játékrész vége.

10'

Vojvoda ráérzett a trojkára, zsinórban másodszor talál be kintről, 14-18.

9'

Ciric labdaszerzése után Filipovics harcol ki faltot, Tóth az elkövető, dobhat kettőt a Szedeák. Filipovics bedobja mindkettőt, 11-18.

9'

Filipovics Márkó a pályán a vendégeknél, Sulovicot váltotta. Juhos elront egy középtávolit, Pavlicevic pedig összeszedi a lepattanót, tovább zárkózhat a Szolnok.

9'

Vojvoda ront közelről ,de egy támadólepattanó után ott az újabb lehetőség a hazaiak előtt, Borisov teszi vissza a labdát, 11-16, időt kér most Nikola Lazic.

9'

Vojvodáé az első szolnoki tripla, 9-16. Pavlicevic csak szabálytalanul állítja meg Lilovot a másik oldalon, dobhat kettőt a bolgár a vonalról, de elrontja mindkettőt, Andric pedig összegyűjti a labdát.

8'

Boltic szerez újabb kétpontost, 4-16. Erre most gyorsan jön a szolnoki válasz, Barnies révén, 6-16. Ciric aztán gyorsan vissza is adja a hazaiaknak a labdát.

7'

Erőlteti a triplákat a Szolnok, de nem megy az Olajnak ez a műfaj, Eilingsfeld megint elhibáz egy ilyen kísérletet. Sulovic dobása most nem jó a túloldalon, majd a védőlepattanó után faltolja is Vojvodát.

6'

Hiába az időkérés, Pavlicevic eladott labdájával folytatja a Szolnok, miközben Boltic újabb két pontot szerez a Szedeáknak, 4-14.

6'

Kmézics Zoránnak időt kell kérnie, jobban kezdi a találkozót a Szedeák.

6'

Barnies rossz középtávolija után Sulovic szerzi meg a lepattanót, a túloldalon pedig Lilov fejezi be két ponttal a támadást, 4-12. Pavlicevic közben újabb triplát ront el, megint fordulhat a Szedeák.

5'

Barnies passzolja el magát, fordulhat a Szedeák, Boltic szerzi meg a labdát, majd Vojvoda faltolja Ciricet. A bedobás után Ciric áll bele az első szegedi hárompontos kísérletbe, de ez sem talál utat a gyűrűbe.

5'

Andric faltolja Bolticot, így most a Szedeák jöhet a vonalról két dobással. Boltic is bedobja mindkettőt, 4-10.

4'

Juhos kihagyott középtávolija után Vojvoda kaparintja meg a labdát, de a triplák eddig nem ülnek az Olajnak, Eilingsfeld hagy ki most egyet.

4'

Juhos faltolja Eilingsfeldet, aki dobhat kettőt a vonalról, be is dobja mindkettőt, 4-8.

3'

Lilov is elkezdi a pontgyártást, 2-6. A túloldalon Pavlicevic ront el egy újabb hazai hármast, Juhos Levente pedig ezt két ponttal bünteti, 2-8.

2'

Megvannak a Szolnok első pontjai, Vojvoda passza után Eilingsfeld eredményes, 2-4.

2'

Ciric ront egy közelit, de egy támadólepattanó után Sulovic teszi vissza, 0-4.

2'

Most Sulovic szórja el a játékszert, Eilingsfeld pedig beleáll egy triplába, de ez sincs bent, Juhosé a lepattanó.

1'

Sulovic váltja két pontra palánk alól Boltic passzát, 0-2. A túloldalon eladja a labdát a Szolnok, lehet megint fordulni.

1'

Elkezdődött az összecsapás, az Olaj kezdte a találkozót, Vojvoda pedig megnézi rögtön a távoliját, az első triplakísérlet lejön, a Szedeáké a lepattanó.

17.43

Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Szolnok és a Szedeák összecsapása a férfi kosárlabda NB I/A alapszakaszának utolsó előtti fordulójából.

A mérkőzés 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.