Sport

Kosárlabda: Meglesz-e a felsőház a Kosársulinak?

Kosárlabda: Meglesz-e a felsőház a Kosársulinak?

2017. március 8., szerda
Kosárlabda: Meglesz-e a felsőház a Kosársulinak?
kosarsuli81

Bár a cím csalós, mivel hétvégén még biztosan nem derül ki, hogy melyik négy gárda kerül az NBI B-s bajnokság keleti csoportjából a felsőházi rájátszásba, azért mindenképpen érdemes lehet egy kis esélylatolgatásba bocsátkozni. Rég volt ennyire nyitott a bajnokság, mint idén, amit jól szemléltet, hogy papíron még 6 csapat van versenyben a négy befutó hely egyikéért. Köztük van a március 11-én szombaton 18 órakor az Óbudai Kaszásokat fogadó, jelenleg dobogós Vásárhelyi Kosársuli is.

Az már az első fordulók után látszott, hogy nem lesz egy sétagalopp az idei szezon. Meglepetések sora, és rendkívül szoros összecsapások tarkították azt az időszakot, amiből a Miskolc és a Kosársuli jött ki jobban. A favorizált Nyíregyháza és Debrecen viszont nem igazán találta magát. Azóta azonban kissé árnyaltabb a helyzet. A december óta megerősített kerettel és új szakmai stábbal dolgozó Debrecent már csak kevés választja el attól, hogy az élre törjön. Ráadásul a feljutás sem elképzelhetetlen, ha az együttes mutatott játékát és játékosállományát vizsgáljuk. A legstabilabban meglepetésre a tavalyi újonc Miskolc teljesít. Drahosék kis lépéselőnyben vannak, mivel már csak három meccsük van vissza, így még csiszolhatják eddigi 15-4-es mutatójukon. Feljövőben van a Nyíregyháza is, ami szépen lassan a vásárhelyiekkel azonos, 12-6-os gőzelem-vereség egyenlegével a negyedik helyre lopta magát, és sorsolását figyelembe véve az sem elképzelhetetlen, hogy előrébb lépjen. Nyilván ehhez azért a Csongrád megyeieknek is lesz egy-két szava, akiknek reálisan még három sikerre lehet esélyük az utolsó négy körben. Eddig négy együttesről esett szó. Rajtuk kívül a legreálisabb esélye a Honvédnak van, akik legutóbb óriásit léptek a legjobb négy felé azzal, hogy két vállra fektették a Hódmezővásárhelyt a fővárosban. Ráadásul már csak három olyan ütközetben kell megállni a helyüket, ahol egyértelműen esélyesnek számítanak: a Tiszaújváros, az Eger és az Óbuda lesz az ellenfél. A fővárosi gárda mellett még két alakulatról kell szót ejteni, igaz nekik már csak matematikailag van némi sanszuk arra, hogy beessenek a playoff felsőházába. Az újonc Nagykőrös, és a Tiszaújváros eshet át a küszöbön, amelyre még 9-9-es mutatójuk adhat biztatást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.