Sport

Kosárlabda: Két rangadó van hátra a Kosársuli számára

Kosárlabda: Két rangadó van hátra a Kosársuli számára

2017. március 24., péntek
Kosárlabda: Két rangadó van hátra a Kosársuli számára
kosarsuli85

Már csak két forduló van hátra az NBI B csoportos kosárlabda bajnokságból, és mindkét alkalommal rangadón lép pályára a Vásárhelyi Kosársuli. Szombaton este 18 órakor idegenben a Nyíregyháza, majd jövőhéten hazai környezetben a Miskolc lesz az ellenfél. Egy biztos: Vas Péteréknek vért kell izzadniuk, ha két győzelemmel akarják zárni az alapszakaszt.

A nyírségiek ellen hozta a hazai bajnokit a Hódmezővásárhely, a Hepp-kupában viszont a nyíregyháziak örülhettek magabiztos, 20 pontos sikernek. Az ő malmukra hajtja a vizet az az óriási fegyvertény is, hogy az utóbbi 7 bajnokijukat mind megnyerték, legutóbb épp az akkor még listavezető MEAFC ellen. Ráadásul 2017-ben még csak a tabellát vezető Debrecen babrált ki velük. Egy szónak is száz a vége, a legjobb négybe a bajnokság végére becsúszó Blue Sharks-ot otthonában legyőzni „világraszóló” bravúr lenne. Utasi Gábor legénységének ehhez hatástalanítaniuk kellene a palánk alatt rendszeresen kimagaslót nyújtó Gant-et, aki ellen nem igazán volt ellenszerük a bajnoki és a Hepp-kupa meccsen sem. Sőt mellette további 3-4 olyan játékos szerepel az együttesben, akik bármikor képesek eldönteni egy ki-ki meccs sorsát. No, de a Kosársulit sem kell félteni, ha az idei eredménylistát nézzük. Szabó Péter és társai az idény elejétől végig a dobogós helyek valamelyikét foglalják el, sőt több fordulón keresztül ők voltak az éllovasok. Eddig mindössze a Miskolc ellen nem tudtak nyerni(a Debrecent a kupában fektették két vállra), igaz erre még lesz alkalmuk április 1-jén. Jó előjel az is, hogy a Nyíregyháza is rajta van az „áldozatok” listáján, mivel december 17-én a vártnál könnyebben, 15 ponttal nyertek ellenük a kék-sárgák a Hódtói Sportcsarnokban. Emellett a Vásárhely két magabiztos győzelem után önbizalommal futhat neki az ütközetnek a számukra tétnélküli rangadón, ahol akár győzhetnek is, ha a Szabó-Genal-Vas trió jól muzsikál, és melléjük a Kelemen-Varga-Rostás-Pavlovic négyes fogatból minél többen zárkóznak fel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.