Sport

Kosárlabda: kapitánya szerint kiemelkedő a Szedeák csapategysége

Kosárlabda: kapitánya szerint kiemelkedő a Szedeák csapategysége

2017. március 14., kedd
Kosárlabda: kapitánya szerint kiemelkedő a Szedeák csapategysége
szedeak-paks005kf

Több mint hat év után tudta legyőzni a Paksot a Naturtex-SZTE-Szedeák: a szombati siker egyik főszereplője a csapatkapitány Andrija Ciric volt, aki úgy látja, a csapat sikereinek egyik legfőbb oka, hogy igazi csapatot alkotnak a pályán és azon kívül is.

Zsinórban második, összességében tizenegyedik győzelmét aratta szombaton a Naturtex-SZTE-Szedeák, amely egy olyan ellenfelet múlt felül az újszegedi sportcsarnokban, amelyet eddig mindössze egyszer tudott két vállra fektetni: a Paks ellen csupán egy sikere volt a Szedeáknak, ami még 2010-re datálódik, akkor újoncként

kapta el

az atomvárosiakat a Szeged, amely így több mint hat év elteltével ünnepelhetett újra győzelmet az ASE ellen. A 84-70-s sikerben nagy szerepet játszott a Szedeák csapatkapitánya,

Andrija Ciric

, aki 29 pontig jutott, a VAL-okat tekintve pedig szezonbeli harmadik legjobb meccsét nyújtott: ennél extrábbat csak a két, Zalaegerszeg elleni meccsen hozott. "Jól ismertem az ellenfél néhány játékosát, és egy komoly csatára készültünk. A legjobb az, hogy nyertünk, nem az számít, hogy ki hány pontot dobott. Csapatként működtünk jól, ez a legfontosabb. Persze, jól éreztem magam a pályán, ez természetes, amikor az embernek jól megy a játék, és persze jobb ez az eset, mint amikor jól játszol, de kikap a csapatod. Nem az egyéni teljesítmények jelentették a különbséget, nem egyemberes csapat vagyunk" - összegzett Andrija Ciric, a Szedeák játékosa.

Nikola Lazic

együttese nem várt különbséggel verte meg az egyre inkább összeálló és magára találó Atomerőművet: volt, hogy húsz ponttal is vezetett a Szedeák, annak ellenére, hogy az első két negyedben abszolút fej-fej mellett haladtak a felek, és húsz perc elteltével csupán két pont volt a különbség, a végére 14-el nyertek a szegediek. "A Paksnak is szüksége volt a győzelemre, akárcsak nekünk. Háborúra készültünk, az első két negyedre mondhatnám, hogy nagyon nehéz volt, de a második félidő sem volt könnyebb. Jobban játszottunk a szünet után, sikerült kiépítenünk az előnyünket. Az első félidőben az ő ritmusukban játszottunk, aztán átvettük a kezdeményezést" - tekintett vissza a találkozóra a Naturtex csékája. Mind a mellett, hogy minden győzelem sokat számít a bajnokságban, ezzel a sikerrel a Szedeák helye már biztossá vált a középszakasz középházában, és az alapszakaszból hátralévő négy meccsen azért küzdhet, hogy minél jobb helyzetből kezdhesse meg a harcot a rájátszást jelentő helyek valamelyikéért. Ennek kapcsán Andrija Ciric kifejtette, mindenki tisztában volt vele a Paks elleni meccs előtt, hogy szükségük van a győzelemre, és bár nagy nyomás alatt játszottak, ez most egy jó játékot hozott ki belőlük. "Sulovic, Lilov, Boltic és én is rutinos játékosok vagyunk, kicsit könnyebben tudjuk kezelni az ilyen helyzeteket. Nagyon fontos és szép győzelem volt a Paks ellen" - mondta a Szedeák 37 éves kapitánya.

szedeak-paks023kf

Juhos Leventéékre sűrű és nehéznek ígérkező hetek várnak: csütörtökön előbb a listavezető Alba Fehérvár vendégei lesznek, majd vasárnap a Vasas érkezik az újszegedi sportcsarnokba, míg az alapszakasz utolsó hetén a címvédő Szolnok elleni idegenbeli meccs mellett a Kaposvárt fogadják a szegediek: annak ellenére, hogy már biztos a középházi szereplés, nagyon nem mindegy, hány győzelemmel kezdik meg azt. "Nyomás nélkül mehetünk az Albához csütörtökön. Persze, ha sikerülne nyernünk, ahogy azt két éve tettük, az egy hatalmas pluszt jelentene nekünk, de az Alba a legjobb csapat Magyarországon. Nincs vesztenivalónk, tiszta fejjel kell felmennünk, csak saját magunkkal kell törődnünk és a saját játékunkat kell játszanunk, semmi mással nem kell foglalkoznunk. Ha ez sikerül, de kikapunk, akkor sem történik tragédia, ha pedig nyerünk, az extra lesz" - nyilatkozta a rájuk váró feladatról Andrija Ciric. A Szedeák a Magyar Kupában elért bravúros bronzérme óta négy meccséből hármat megnyert, így sikerült átmentenie remek formáját, ami még akkor is dicsérendő, ha figyelembe vesszük, hogy alsóházi csapatok ellen is játszottak Nikola Lazic tanítványai, hiszen a MAFC-ot és a Jászberényt egyaránt idegenben kapták el. A pályán kívül is igazi csapatot alkotunk, ezt nyugodtan mondhatom. Nincsenek külön csoportok, mindenki egy közösséget alkot, közösen tudunk szórakozni, de olykor megbeszéljük, hogy min kellene javítanunk, vagy hogyan tudunk orvosolni egy problémát. Ezt nagyszerű dolognak tartom, az életben is barátok a csapat tagjai, abszolút ez az egyik kulcsa annak, hogy így szereplünk az idén. Ez csak miattam van" - tette hozzá nevetve a csapatkapitányi tisztséget az idény eleje óta betöltő Andrija Ciric, aki hozzáfűzte: a kosárlabda nem olyan, mint a tenisz, vagy a snooker, ahol egyének versenyeznek, itt öt embernek kell küzdenie a pályán, de a Szedeák játékosai azon kívül is összetartanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.