Sport

Kéziladba: remek védekezéssel verte a Zágrábot utolsó hazai BL csoportmérkőzésén a Pick + FOTÓK

Kéziladba: remek védekezéssel verte a Zágrábot utolsó hazai BL csoportmérkőzésén a Pick + FOTÓK

2017. március 4., szombat
Kéziladba: remek védekezéssel verte a Zágrábot utolsó hazai BL csoportmérkőzésén a Pick + FOTÓK
pick-zagrab027kf

Öt góllal győzte le horvát ellenfelét a MOL-Pick Szeged a Bajnokok Ligájában, megszerezve ezzel első idei BL-sikerét.

Fontos mérkőzés várt a MOL-Pick Szeged csapatára a PPD Zagreb ellen, ugyanis 2017-ben még nem sikerült BL-meccset nyernie

Juan Carlos Pastor

csapatának, előbb Bresztben szenvedett vereséget, majd a Vardar és a Kielce is legyőzte a Szegedet. Nem is lehetett más célja a hazai csapatnak, mint hogy megtörje ezt a rossz sorozatot és másodjára is legyőzze a csoportban horvát ellenfelét. A mérkőzés első fele kiegyenlített játékot hozott, a vendégek sokáig vezettek egy-két góllal, különösen sok könnyű gólt engedélyezett a Pick eladott labdák utáni gyorsindításokból, ám a félidő utolsó harmadában átvette a vezetést a hazai csapat és a félidőre kétgólos szegedi előnnyel vonulhattak a csapatok. A második játékrész álomszerűen kezdődött a Pick számára,

Sierra

elkapta a fonalat, több bravúros védést is bemutatott, miközben a másik oldalon is rendre gólokkal fejezte be a támadásokat Juan Carlos Pastor csapata, így 17-12-nél gyorsan időt is kellett kérnie a vendégek mesterének, ám ezek után sem állt be gyökeres változás a játék képébe. A Szeged borzasztóan keményen védekezett, szinte lövőhelyzetet sem engedélyezett horvát ellenfelének, akik a második játékrész első húsz percében csupán négyszer tudták bevenni Sierra kapuját és ez a periódus el is döntötte a két pont sorsát. A Pickre szerdán újabb komoly feladat vár, hiszen a Rhein-Neckar Löwen otthonában folytatja a Bajnokok Ligája küzdelmeit.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája:

MOL-Pick Szeged - PPD Zagreb 26-21 (14-12)

Szeged, Városi Sportcsarnok, 3200 néző. Vezette: Oscar Raluy Lopez, Angel Sabroso Ramirez (spanyolok).

MOL-Pick Szeged:

Sierra - Obranovic 3, Källman 5, Balogh 7/2, Gorbok 4, Sostaric, Bánhidi 3. Csere: Nagy (kapus), Thiagus Petrus 1, Blazevic, Gaber, Pedro 1, Bodó 1, Zubai, Skube 1/1, Buntic 1.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor

Zágráb:

Skok - Vori, Markovic 3, Eres, J. Valcic, T. Valcic J. 3, Markoski 1. Csere: Stevanovic (kapus), Mrakovcic 2, Kontrec 3, Miklavcic 3, Mandalinic 3, Horvat, Susnja 1, Pavlovic 2.

Vezetőedző:

Silvio Ivandija

Kiállítás:

6 perc ill. 4 perc

Hétméteres:

3/2 ill. 2/0 Silvio Ivandija:

"Az első félidőben jól kézilabdáztunk, a második játékrészben azonban túl sok technikai hibát vétettünk. A Szeged kapusa ráadásul nagyon jól védett, miközben a mi hálóőreink annyira nem. A következő mérkőzés a Celje ellen nagyon fontos lesz számunkra a továbbjutás szempontjából, a SEHA-ligában az elmúlt évben kétszer is legyőztük őket, és mivel úgy számolunk, hogy a Vardar megveri a Kristianstadot, így ott mindenképpen legalább hárpm góllal nyernünk kell."

Juan Carlos Pastor:

"Nagyon fontos győzelmet arattunk, gratulálok a játékosaimnak a hozzáállásukért, nagy szívvel kézilabdáztak. A védekezés volt a mai siker kulcsa, különösen a második félidőben. Akkor dőlt el a mérkőzés amikor sikerült négy gólos előnybe kerülnünk, Sierra pedig nagyon jól védett. Köszönetet szeretnék mondani fantasztikus szurkolótáborunknak is, akik ma is hatvan percen keresztül tolták a csapatot előre. Most az a legfontosabb, hogy pihenjünk, a szerdai Löwen elleni mérkőzésre szeretném ha felépülnének a sérültjeink, betegeink, hogy teljes létszámmal tudjuk felvenni a harcot."

Matevz Skok:

"Gratulálok a Szegednek és Sierrának is, nagyon jól védett ma. Túl sok hibát követtünk el, amelyek a Szeged ki is használt. Nem védekeztünk ma jól és a támadásokba is csúszott hiba."

Jose Manuel Sierra:

"A legfontosabb hogy három vereség után ismét sikerült nyernünk. Ez a két pont arra is jó, hogy megteremtettük magunknak a lehetőséget a harmadik hely megszerzésére."

Online közvetítésünk:

A mérkőzés elé:

A mérkőzés beharangozóját az alábbi linken érhetik el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.