Kéziladba: remek védekezéssel verte a Zágrábot utolsó hazai BL csoportmérkőzésén a Pick + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

pick-zagrab027kf

Öt góllal győzte le horvát ellenfelét a MOL-Pick Szeged a Bajnokok Ligájában, megszerezve ezzel első idei BL-sikerét.

Fontos mérkőzés várt a MOL-Pick Szeged csapatára a PPD Zagreb ellen, ugyanis 2017-ben még nem sikerült BL-meccset nyernie Juan Carlos Pastor csapatának, előbb Bresztben szenvedett vereséget, majd a Vardar és a Kielce is legyőzte a Szegedet. Nem is lehetett más célja a hazai csapatnak, mint hogy megtörje ezt a rossz sorozatot és másodjára is legyőzze a csoportban horvát ellenfelét. A mérkőzés első fele kiegyenlített játékot hozott, a vendégek sokáig vezettek egy-két góllal, különösen sok könnyű gólt engedélyezett a Pick eladott labdák utáni gyorsindításokból, ám a félidő utolsó harmadában átvette a vezetést a hazai csapat és a félidőre kétgólos szegedi előnnyel vonulhattak a csapatok.

A második játékrész álomszerűen kezdődött a Pick számára, Sierra elkapta a fonalat, több bravúros védést is bemutatott, miközben a másik oldalon is rendre gólokkal fejezte be a támadásokat Juan Carlos Pastor csapata, így 17-12-nél gyorsan időt is kellett kérnie a vendégek mesterének, ám ezek után sem állt be gyökeres változás a játék képébe. A Szeged borzasztóan keményen védekezett, szinte lövőhelyzetet sem engedélyezett horvát ellenfelének, akik a második játékrész első húsz percében csupán négyszer tudták bevenni Sierra kapuját és ez a periódus el is döntötte a két pont sorsát. A Pickre szerdán újabb komoly feladat vár, hiszen a Rhein-Neckar Löwen otthonában folytatja a Bajnokok Ligája küzdelmeit.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája:

MOL-Pick Szeged – PPD Zagreb 26-21 (14-12)
Szeged, Városi Sportcsarnok, 3200 néző. Vezette: Oscar Raluy Lopez, Angel Sabroso Ramirez (spanyolok).
MOL-Pick Szeged: Sierra – Obranovic 3, Källman 5, Balogh 7/2, Gorbok 4, Sostaric, Bánhidi 3. Csere: Nagy (kapus), Thiagus Petrus 1, Blazevic, Gaber, Pedro 1, Bodó 1, Zubai, Skube 1/1, Buntic 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor
Zágráb: Skok – Vori, Markovic 3, Eres, J. Valcic, T. Valcic J. 3, Markoski 1. Csere: Stevanovic (kapus), Mrakovcic 2, Kontrec 3, Miklavcic 3, Mandalinic 3, Horvat, Susnja 1, Pavlovic 2. Vezetőedző: Silvio Ivandija
Kiállítás: 6 perc ill. 4 perc
Hétméteres: 3/2 ill. 2/0

Silvio Ivandija: “Az első félidőben jól kézilabdáztunk, a második játékrészben azonban túl sok technikai hibát vétettünk. A Szeged kapusa ráadásul nagyon jól védett, miközben a mi hálóőreink annyira nem. A következő mérkőzés a Celje ellen nagyon fontos lesz számunkra a továbbjutás szempontjából, a SEHA-ligában az elmúlt évben kétszer is legyőztük őket, és mivel úgy számolunk, hogy a Vardar megveri a Kristianstadot, így ott mindenképpen legalább hárpm góllal nyernünk kell.”

Juan Carlos Pastor: “Nagyon fontos győzelmet arattunk, gratulálok a játékosaimnak a hozzáállásukért, nagy szívvel kézilabdáztak. A védekezés volt a mai siker kulcsa, különösen a második félidőben. Akkor dőlt el a mérkőzés amikor sikerült négy gólos előnybe kerülnünk, Sierra pedig nagyon jól védett. Köszönetet szeretnék mondani fantasztikus szurkolótáborunknak is, akik ma is hatvan percen keresztül tolták a csapatot előre. Most az a legfontosabb, hogy pihenjünk, a szerdai Löwen elleni mérkőzésre szeretném ha felépülnének a sérültjeink, betegeink, hogy teljes létszámmal tudjuk felvenni a harcot.”

Matevz Skok: “Gratulálok a Szegednek és Sierrának is, nagyon jól védett ma. Túl sok hibát követtünk el, amelyek a Szeged ki is használt. Nem védekeztünk ma jól és a támadásokba is csúszott hiba.”

Jose Manuel Sierra: “A legfontosabb hogy három vereség után ismét sikerült nyernünk. Ez a két pont arra is jó, hogy megteremtettük magunknak a lehetőséget a harmadik hely megszerzésére.”

no images were found

Online közvetítésünk:

A mérkőzés elé:

A mérkőzés beharangozóját az alábbi linken érhetik el.

Előző sztori

Labdarúgás: a szombati megyei eredmények + TABELLÁK

Következő sztori

Kosárlabda: szinte végig szoros meccsen kapott ki a Szedeák Sopronban