Kézilabda: javította a szigetszentmiklósi vereséget az FKSE-Algyő

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

fksealgyo

Kellemetlen vereségbe futott bele az előző fordulóban a ContiTech FKSE-Algyő, amely ezúttal a Törökszentmiklós ellen tudott javítani.

A mérkőzés előtti legnagyobb kérdés az volt, hogy mennyi negatív gondolatot hagyott az algyői fejekben a Szigetszentmiklós ellen elszenvedett váratlan vereség. A vendégek nagyon komoly védekezéssel kényszerítették teljes erőbedobásra a hazaiakat, Miklós Gergő, a szegedi nevelésű, Orosházáról igazolt kapus ragyogóan védett az első játékrészben a törökszentmiklósi kapuban. Az algyőiek rengeteg ziccert hagytak kihasználatlanul, ám a Herbert Gábor által vezérelt védelem és a jól védő Kiss Olivér folyamatosan biztosította a támadási lehetőségeket a hazaiak számára. Kétgólos algyői előnnyel fordultak a csapatok, majd a második etapot egy 6-2-s rohanással nyitotta az FKSE, ám egy vendég időkérés és egy szerencsétlen kiállítás visszahozta a vendégeket a meccsbe. Ezzel együtt nagyon jól működött az algyői védekezés, elől pedig eredményes volt a Horváczki-Gazsó kapcsolat, utóbbi a mérkőzés ezen szakaszában négyszer is betalált a vendégek kapujába. Küzdelmes mérkőzésen végül három góllal tartotta otthon a két pontot az FKSE, ahol mindenki játéklehetőséghez jutott.

Férfi kézilabda NB I/B keleti csoport, 18. forduló

ContiTech FKSE-Algyő – Törökszentmiklósi Székács KE 26-23 (11-9)
Algyő 200 néző, vezette: Kiu G., Kiu T.
FKSE: KISS O. – Teimel 2, Simon 2, VADKERTI 1, HERBERT 2, VALACZKAI 4, Velky 1. Csere: Stavri (kapus) GAZSÓ 7, Kocsis 2/2, Tóth 1, BÉLECZKI 3, Ambrus 1, Molnár, Horváczki, Raffai. Edző: Dankó Ervin.
Kiállítás: 8 ill. 8 perc.
Hétméteres: 4/2 ill. 3/1.

Dankó Ervin: „A múlt heti mélyütés bódultságából, jó bokszolóként talpra álltunk. Ha kínlódva is, de behúztuk a meccset, melyhez gratulálok a fiúknak.”

A juniorok mérkőzésén

ContiTech FKSE-Algyő- Törökszentmiklósi Székács KE 36-12 (21-4)
Algyő 100 néző, vezette: Andó, Tárnyik.
FKSE: Stavri-Petrás 4, Engi, Kocsárdi 6/2, Varga 1, Szécsi 5, Szőnyi 8. Csere: Dani (kapus), Grézló 3, Teimel 3, Kovács 3/2, Tóth 2, Ducza 1, Laczi. Edző: Prislinger Tibor.
Kiállítás: 0 ill. 10 perc.
Hétméteres: 6/4 ill. 1/1.

Prislinger Tibor: „Rendjén kezelték a srácok a helyzetet, nem alázták meg az ellenfelet, tették a dolgukat, kézilabdáztak.”

Előző sztori

Lázár János ünnepi beszédet mond Hódmezővásárhelyen, Makón és Csanádpalotán

Következő sztori

Fókuszban a fogyasztóvédelem – átadták Szegeden a Csada-díjakat + FOTÓK