Ítélet született az állatkínzó tiszaszigeti házaspár ügyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen bűnösnek mondta ki állatkínzás, illetve bűnsegédként elkövetett állatkínzás bűntettében azt a tiszaszigeti házaspárt, akik vasvillával öltek meg egy pulikutyát. A férjet nyolc hónap, a feleséget hat hónap mindkét vádlott esetében végrehajtásában egy év próbaidőre felfüggesztett börtön fokozatú szabadságvesztésre ítélte.

A vádirat szerint a vádlottak tulajdonát képező tiszaszigeti ház birkák számára elkerített udvarába átszökött egy helybeli lakos két pulikutyája március 18-án a délutáni órákban – közölte az ugyeszseg.hu.

Ezt látva a vádlottak közül a férj kezébe vett egy másfél méter hosszú cseréplécet és azzal a kutyákat kezdte el kergetni, majd az egyiket egy sarokba beszorította, ahol olyan erővel ütötte a pulit, hogy a cserépléc eltörött.

Ezt észlelte a felesége is, majd miután látta, hogy az ütésektől a kutya kiterül és a cserépléc eltörik, közölte, hogy „hozom a vasvillát”. Miután a vasvillával visszaért, azt átadta a férjének, aki egy alkalommal, olyan nagy erővel szúrt a földön fekvő kutyába, hogy annak következtében a puli a helyszínen elpusztult.

A bíróság ítéletével szemben az ügyész mindkét vádlott vonatkozásában súlyosításért, a vádlottak felmentésért, a vádlottak védője elsődlegesen enyhítésért, másodlagosan felmentésért jelentett be fellebbezést, így az nem emelkedett jogerőre.

Előző sztori

Zenés műsorral köszöntötték a L.É.T. nyugdíjas klubjainak hölgytagjait + FOTÓK

Következő sztori

Már forog a Paraziták a Paradicsomban