Sport

Hátország: történelmi Kistelek-siker futsalban

Hátország: történelmi Kistelek-siker futsalban

2017. március 2., csütörtök
Hátország: történelmi Kistelek-siker futsalban
kistelek_futsal

Kistelekre került a Csongrád megyei U9-es futsalbajnokság aranyérme: a csapat első ilyen jellegű tornáján veretlenül végzett az első helyen.

Veretlenül hódította el a Csongrád megyei U9-es bajnokság bajnoki címét a Junior Sport Kisteleki TE csapata: a január hetedikén, a selejtezőkkel megkezdődött torna ezen szakaszát imponáló, 12 mérkőzésen aratott 11 győzelemmel zárta a csapat. A mórahalmi megyei döntőben, február 25-én a negyeddöntőben a Szőreget 3-0-ra, majd az elődöntőben a Tápé Főnix Szegedet is ilyen arányban győzte le a Kistelek, így következhetett a döntőben a makói Maros-menti UFC. A fináléban ismét érintetlen maradt a kisteleki háló, ellenben sikerült betalálni, így az 1-0-s győzelem azt jelentette, hogy a Junior Sport Kistelek lett az első alkalommal kiírt bajnokság győztese. "Kistelek futsal szakágban még abszolút nem is versenyeztetett, ez volt az első ilyen szereplésünk. Úgy indultunk neki, hogyha a legjobb négybe bekerülünk, az már nagyon jó.

Lukács Zoltán

segítőm vitte a gyerekeket a selejtezőben, neki is köszönöm a munkáját. Rengeteget tettünk ezért, hogy a gyerekek itt legyenek. Jövőre már októberben elkezdjük a munkát, és szeretnénk ismét egy jó eredményt elérni" - összegezte szereplésüket portálunknak

Dancsok Csaba

, a csapat edzője. A kis bajnokokat pénteken egy közös pizzázással, gyerekpezsgőzéssel köszöntik, ahol ünnepélyesen is a nyakukba akasztják az aranyérmeket. Dancsok Csaba úgy látja, sokat segített nekik, hogy Bozsik-programban is 4+1-es játék van, ezért is jött jól számukra ez a torna, amely előtt két héttel Balástyán sikerült nyerniük, Csongrádon pedig második helyen végeztek. A gárda edzője hozzátette, jó kiegészítő emberek társultak a csapat erősségeihez, az első ötös kimagaslóan teljesített a megyei bajnokság folyamán, de a csapat legfiatalabb tagja,

Sejben Zalán

2010-es születésűként is segítette a csapatot. "24 csapatot utasítottunk magunk mögé

(a SZEOL-tól a Szeged 2011-en keresztül a Hódmezővásárhelyig mindenki részt vett a sorozaton - a szerk.)

, ez tényleg egy nagy szó. Jövőre már U11-esként játszhatunk. Ezúton is köszönöm a Junior Sport,

Erhardt Szilárd

segítségét, valamint a szülők és

Molnár Róbert,

a Kisteleki TE elnökségi tagjának támogatását" - zárta Dancsok Csaba.

A megyei bajnok csapat tagjai:

Gyurkó Zoltán, Héjjas Gergő, Csóka Zsolt, Sándor Bence, Személy Alex, Czékus Zénó, Czékus Zorka, Sejben Zalán, Szolnoki Áron, Belányi Ádám, Tóth-Andor Rajmund.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.