Hátország: történelmi Kistelek-siker futsalban

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kistelek_futsal

Kistelekre került a Csongrád megyei U9-es futsalbajnokság aranyérme: a csapat első ilyen jellegű tornáján veretlenül végzett az első helyen.

Veretlenül hódította el a Csongrád megyei U9-es bajnokság bajnoki címét a Junior Sport Kisteleki TE csapata: a január hetedikén, a selejtezőkkel megkezdődött torna ezen szakaszát imponáló, 12 mérkőzésen aratott 11 győzelemmel zárta a csapat. A mórahalmi megyei döntőben, február 25-én a negyeddöntőben a Szőreget 3-0-ra, majd az elődöntőben a Tápé Főnix Szegedet is ilyen arányban győzte le a Kistelek, így következhetett a döntőben a makói Maros-menti UFC. A fináléban ismét érintetlen maradt a kisteleki háló, ellenben sikerült betalálni, így az 1-0-s győzelem azt jelentette, hogy a Junior Sport Kistelek lett az első alkalommal kiírt bajnokság győztese. “Kistelek futsal szakágban még abszolút nem is versenyeztetett, ez volt az első ilyen szereplésünk. Úgy indultunk neki, hogyha a legjobb négybe bekerülünk, az már nagyon jó. Lukács Zoltán segítőm vitte a gyerekeket a selejtezőben, neki is köszönöm a munkáját. Rengeteget tettünk ezért, hogy a gyerekek itt legyenek. Jövőre már októberben elkezdjük a munkát, és szeretnénk ismét egy jó eredményt elérni” – összegezte szereplésüket portálunknak Dancsok Csaba, a csapat edzője.

A kis bajnokokat pénteken egy közös pizzázással, gyerekpezsgőzéssel köszöntik, ahol ünnepélyesen is a nyakukba akasztják az aranyérmeket. Dancsok Csaba úgy látja, sokat segített nekik, hogy Bozsik-programban is 4+1-es játék van, ezért is jött jól számukra ez a torna, amely előtt két héttel Balástyán sikerült nyerniük, Csongrádon pedig második helyen végeztek. A gárda edzője hozzátette, jó kiegészítő emberek társultak a csapat erősségeihez, az első ötös kimagaslóan teljesített a megyei bajnokság folyamán, de a csapat legfiatalabb tagja, Sejben Zalán 2010-es születésűként is segítette a csapatot. “24 csapatot utasítottunk magunk mögé (a SZEOL-tól a Szeged 2011-en keresztül a Hódmezővásárhelyig mindenki részt vett a sorozaton – a szerk.), ez tényleg egy nagy szó. Jövőre már U11-esként játszhatunk. Ezúton is köszönöm a Junior Sport, Erhardt Szilárd segítségét, valamint a szülők és Molnár Róbert, a Kisteleki TE elnökségi tagjának támogatását” – zárta Dancsok Csaba.

A megyei bajnok csapat tagjai:

Gyurkó Zoltán, Héjjas Gergő, Csóka Zsolt, Sándor Bence, Személy Alex, Czékus Zénó, Czékus Zorka, Sejben Zalán, Szolnoki Áron, Belányi Ádám, Tóth-Andor Rajmund.

Előző sztori

Labdarúgás: kiegyensúlyozottabb lenne az Algyő tavasszal

Következő sztori

Több figyelmet érdemelne a szegedi szecesszió