Hátország: megszorongatta a Partizant a Vásárhelyi Rakéták csapata

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

2017.03.18. Beograd

Szerbiában lépett pályára a Mócsai Milán vezette Vásárhelyi Rakéták csapata a Partizan ellen. Szoros mérkőzésen ugyan vereséget szenvedtek, de megnehezítették az európai top csapat utánpótlás együttesének a dolgát.

Kissé megilletődötten kezdett a vásárhelyi gárda, az ellenfél gyors indításokkal próbálta megtörni a vendégeket, majd betörés utáni kiosztásokkal operáltak. A Rakéták hét hárompontost is elszenvedtek ellenfelüktől, ami ebben a korosztályban meglehetősen ritka és a támadó lepattanók gyűjtésében is a szerbek kerekedtek felül. Ennek ellenére, ahogy elkapta a ritmust a csapat, több jó védekezést is sikerült bemutatni az utolsó játékrészben, amiből sok indítást sikerült pontokkal befejezni, így a negyedik negyedet majdnem tíz ponttal nyerte meg Mócsai Milán együttese. Összességében két agresszív, kemény, de nem durva játékot játszó csapat lépett pályára, akik teljes mértékig a fair-play szellemében játszották végig a mérkőzést.

Partizan Beograd – Vásárhelyi Rakéták 78-74 (23-18, 20-17, 18-13, 17-26)

Kosársuli: Fulai Bátor 11, Dékány Imre 18/3, Zsadányi Martin -, Knyur Soma 5, Balogh László 7, Filak László -, Megyesi Dániel 2, Németh Zsombor 2, Bánfi Balázs 13, Pánczél Csongor 16.

Mócsai Milán edző: “Hatalmas lehetőségnek tartom, hogy a csapatom játékosai olyan klub ellen léphettek pályára, mint a Partizán Belgrád. Simon Zoltán, sportszervező kollégánk számtalan szerbiai túránk mellett szeptember óta egyeztetett a Partizánnal, hogy fogadjanak minket. Elmondása szerint, soha nem volt még magyar csapatnak lehetősége arra, hogy megmérettesse magát a nagy múltú klubbal. Ezúton is köszönöm neki a fáradozásait és természetesen egyesületünknek is, hogy a játékosaink egyedülálló módon készülhetnek a magyar bajnokságra. Nagyon büszke vagyok Rájuk! Meggyőződésem, hogy ez a meccs többet ért, mint egy hónapnyi edzés. Bízom benne, hogy a Rakéták sokáig fognak emlékezni erre az összecsapásra.”

Előző sztori

Vádemelés az állampolgársági kérelemmel visszaélő személyekkel szemben

Következő sztori

Labdarúgás: idegenben húzta be a rangadót a Nagymágocs