Sport

Hátország: megszorongatta a Partizant a Vásárhelyi Rakéták csapata

Hátország: megszorongatta a Partizant a Vásárhelyi Rakéták csapata

2017. március 22., szerda
Hátország: megszorongatta a Partizant a Vásárhelyi Rakéták csapata
2017.03.18. Beograd

Szerbiában lépett pályára a Mócsai Milán vezette Vásárhelyi Rakéták csapata a Partizan ellen. Szoros mérkőzésen ugyan vereséget szenvedtek, de megnehezítették az európai top csapat utánpótlás együttesének a dolgát.

Kissé megilletődötten kezdett a vásárhelyi gárda, az ellenfél gyors indításokkal próbálta megtörni a vendégeket, majd betörés utáni kiosztásokkal operáltak. A Rakéták hét hárompontost is elszenvedtek ellenfelüktől, ami ebben a korosztályban meglehetősen ritka és a támadó lepattanók gyűjtésében is a szerbek kerekedtek felül. Ennek ellenére, ahogy elkapta a ritmust a csapat, több jó védekezést is sikerült bemutatni az utolsó játékrészben, amiből sok indítást sikerült pontokkal befejezni, így a negyedik negyedet majdnem tíz ponttal nyerte meg

Mócsai Milán

együttese. Összességében két agresszív, kemény, de nem durva játékot játszó csapat lépett pályára, akik teljes mértékig a fair-play szellemében játszották végig a mérkőzést.

Partizan Beograd - Vásárhelyi Rakéták 78-74 (23-18, 20-17, 18-13, 17-26)

Kosársuli:

Fulai Bátor 11, Dékány Imre 18/3, Zsadányi Martin -, Knyur Soma 5, Balogh László 7, Filak László -, Megyesi Dániel 2, Németh Zsombor 2, Bánfi Balázs 13, Pánczél Csongor 16. Mócsai Milán edző:

"Hatalmas lehetőségnek tartom, hogy a csapatom játékosai olyan klub ellen léphettek pályára, mint a Partizán Belgrád. Simon Zoltán, sportszervező kollégánk számtalan szerbiai túránk mellett szeptember óta egyeztetett a Partizánnal, hogy fogadjanak minket. Elmondása szerint, soha nem volt még magyar csapatnak lehetősége arra, hogy megmérettesse magát a nagy múltú klubbal. Ezúton is köszönöm neki a fáradozásait és természetesen egyesületünknek is, hogy a játékosaink egyedülálló módon készülhetnek a magyar bajnokságra. Nagyon büszke vagyok Rájuk! Meggyőződésem, hogy ez a meccs többet ért, mint egy hónapnyi edzés. Bízom benne, hogy a Rakéták sokáig fognak emlékezni erre az összecsapásra."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.