Sport

Hátország: 100%-os hétvégét zárt a Szeged 2011

Hátország: 100%-os hétvégét zárt a Szeged 2011

2017. március 14., kedd
Hátország: 100%-os hétvégét zárt a Szeged 2011
labdarugas_foci_futball_gs

A hétvégén – szombat délelőtt, majd vasárnap délelőtt és kora délután – a Szeged 2011 négy különböző utánpótlás bajnokságban is szerepelt és valamennyi kiemelt (U19, U17, U15, U14) csapatunk nem csupán veretlenül, de nagyszerű győzelmekkel és 100%-os mérleggel, 21-5-ös összesítéssel zárta a SZEOL SC elleni helyi rangadókat, valamint a Méhkerék u17 elleni mérkőzéseket! Sajnos, az u19-es vendégek mindössze 6 játékossal érkeztek - elkerülvén a kiadós vereséget... - így a játékvezető nem engedte őket pályára lépni. Címlapfotónkon az immár 130 (!) gólos U14-es gárda látható! - írja honlapjánVitos György, a szegedi futball krónikása.

A rendszerint parádés csatárjátékot nyújtó Kiss Balázs által vezérelt U14-esek ezúttal is kitettek magukért: a SZEOL SC "B" fiataljait verték 11-2-re, így 15 forduló után is szilárdan tartják dobogós helyezésüket és újabb kisebb jubileumot ünnepelhettek: Horváth László révén a 130. bajnoki góljukat is elérték! Nagyszerű mérföldkő ez a Szeged 2011 up-korosztályainak történetében: ezzel közel 9 gólos meccsenkénti átlagot értek el és a kiemelt másodosztályú góllövőlistát is ők vezetik Jánovszki László (40) ill. Horváth László (31) jóvoltából! Íme a legutóbbi “gólzápor” részleteiben:

U14

SZEOL SC "B" - Szeged 2011 2-11 (1-6)

Szeged 2011:

Csúri (Hernádi) - Kapic, Szél, Laczi, Rajtik (Kocsmár), Horváth, Dancsok (Sándor), Gulyás, Börcsök (Sigmond), Jánovszki, Tajthy (Arany) Gólszerzők: Jánovszki (4), Horváth (3), Gulyás (2), Kapic, Börcsök. - A múlt héten kimaradtak a helyzeteink, ma viszont 11 gólt sikerült szerezni, igaz volt még jó néhány gól a támadóinkban, de így sem vagyok elégedetlen! Végre bejött, amit rendszeresen gyakoroltunk, és jól is alkalmazta a csapat. Megint olyan felesleges "üzengetések" jutottak el hozzánk, hogy na, most mindenki minket akar megverni... Állunk elébe, és szeretettel várunk mindenkit! Külön nem szeretnék kiemelni senkit, mert ez a mai vasárnap délelőtti megint igazi CSAPATMUNKA volt! Hajrá Szeged 2011, csak így tovább srácok !!! A Grosics Akadémia bravúros oda-vissza legyőzése után ezúttal "kötelező házifeladat" várt a bajnoki címért harcoló Szeged 2011 U15-öseire: a tavalyi 8-2-es sikerük után ezúttal is toronymagas esélyesei voltak a SZEOL SC "B" elleni mérkőzésnek. Ám edzőjük, Majó Ádám távollétében (a fiatal tréner a klub 2004-es születésű játékosait irányította Cegléden a futball-alközponti munkája keretében) egyáltalán nem úgy kezdték újabb helyi rangadójukat a Felső Tisza-parti stadion műfüves pályáján, ahogy az tőlük elvárható... Az 1-1 félidő után viszont a Majó Ádámot helyettesítő Patrascu mester alaposan felrázta a kék-fekete vendégeket és szünet után már sokkal hatékonyabb helyzetkihasználással akár tízet is rúghattak volna a hazai szeolosok ellen!

U15

SZEOL SC "B" - Szeged 2011 1-5 (1-1)

Szeged 2011:

Csúri - Vajda, Pintér, Markovics, Kis, Dobronoky, Boskovic (Vincze), Csizmadia, Masa, Tóth, Lehocki, Vitos

Gólszerzők:

Dobronoky (3), Vitos, Masa. - Bizony, bebizonyosodott a futballtétel: kétszer egymás után nem lehet ugyanolyan kiválóan játszani... A Grosics Akadémia ellen alaposan kivágták a rezet a "Majó-gyerekek", ezúttal viszont a SZEOL SC elleni első félidő nagyon gyengére sikeredett. Szünet után már felébredtek a srácok, jobban koncentráltak és akaratosságuk, csupaszív játékuk gólokban is kifejeződött! A lényeg, hogy gyengébb teljesítménnyel is biztosan szerezték meg a 3 pontot. Erre a mentalitásra lehet és kell építeni a következő fordulókban - zárta villámértékelőjét Patrascu János. A fiúknak pedig e sorok írója szállította a lefújást követően a Grosics Akadémia dupla megveréséért Tanács Attila, a klub korábbi technikai igazgatója(fotónkon a szerző mellett balról) által beígért pizzás-üdítős ebédet... Előző nap a Szeged 2011 U17-esei is ugyancsak ötöt lőttek a méhkeréki vendégeknek, ám ehhez 0-2 után Kiss Márkó kiváló, csupaszív játéka is kellett, aki három találatával és Gégény Ádámnak adott gólpasszával oroszlánrészt vállalt az 5-2-es sikerből!

U17

Szeged 2011-Méhkeréki SE 5-2 (1-2)

Szeged 2011:

Szabó (Kovács-Krassói) - Boskovic, Doroiman, Szabó, Varga, Kiss, Pördi (László), Lehocki (Óvári), Gégény, Vincze (Mezei), Romity Gólszerzők: Kiss Márkó (3), Gégény, László. 'Az orkán erejű szélben lejátszott mérkőzésen az első játékrészben az erős szél támogatását kihasználó vendégek domináltak, a 30. percig sikerült is két gólos előnyt szerezniük. Ebben a periódusban játékosaim nem találták a játék ritmusát, számtalan technikai hibát követtek el, és veszélytelenek voltak az ellenfél kapujára. A szünetben kisebb szerkezet váltással rendeztük sorainkat. A második félidőben teljesen átvettük a játék irányítását, egymás után dolgoztuk ki a helyzeteinket, és ezekből négyet értékesítettünk is. Összességében, a látottak alapján elmondható, hogy mind az időjárási körülmények, mind a vendégek első félidőben mutatott, meglepően bátor játéka megnehezítette a három pont megszerzését - nyilatkozott Vágó Mihály vezetőedző. Gyaníthatóan a Szeged 2011 U19-esei - hasonlóan az U14-esekhez - ugyancsak tíz gól fölé kerülhettek volna, ám az NB III-as felnőttcsapatot foglalkoztató Méhkerék vezetői okulván a tavaly őszi 13-0-ás hazai vereségükből pontosan annyi játékost (hatot!!) utaztattak Szegedre, amivel éppen ki nem lehetett állni a Szeged 2011 U19 ellen és ezzel alaposan elrontották Patrascu János U19-eseinek szombatját, ráadásul sportszerűségből is elégtelenre vizsgáztak...

U19

Szeged 2011-Méhkeréki SE - elmaradt

Szeged 2011:

Liziczai - Gyukics, Hevesi, Francia, Dani, Kelemen, Sziveri, Rozs, Vitos, András, Kasik

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.