Folytatódik Afganisztánban az Ökumenikus Segélyszervezet eddigi legnagyobb élelmezési programja

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az idén is folytatja eddigi legnagyobb élelmezési programját az Ökumenikus Segélyszervezet, a program eddig több mint 212 ezer emberen segített – közölte a szervezet szombaton az MTI-vel.

A nemzetközi együttműködésben végzett humanitárius program idén a tervek szerint Balkh és Samangan tartomány hét kerültére terjed ki.

A közleményben hangsúlyozták, hogy az adott országban, a helyszínen történő nemzetközi humanitárius segítségnyújtást és fejlesztést tartják kulcsfontosságúnak a migrációs krízis hosszú távú kezelésében.

Az élelmezés az ENSZ World food program támogatásával, a már számos esetben alkalmazott food for work – élelmet a munkáért program formájában valósul meg. Ennek lényege, hogy az élelmiszertámogatásért a családok olyan munkálatokat végeznek, amelyekkel a saját hosszabb távú megélhetésükhöz járulnak hozzá, illetve a helyi közösségek számára fontos és hasznos feladatokat látnak el. A projektben több ezer afgán háztartás számára összesen közel ezer tonna élelmiszert juttat el a tervek szerint a magyar segélyszervezet. A kedvezményezettek öntözőcsatornákat tisztítanak, utakat újítanak fel, gyümölcsfaültetvényeket gondoznak, valamint erdősítési programot indítanak.

Az Ökumenikus Segélyszervezet 2001 óta több mint 4,4 milliárd forint értékben nyújtott humanitárius és fejlesztési segítséget Afganisztánban.

Előző sztori

Bene Zsuzsa: természetes állapot a tavasz fáradtság

Következő sztori

Minisorozatot forgat az HBO a 2016-os amerikai elnökválasztásról