Közélet

Előzetesét indítványozta az ügyészség a szegedi kábítószerkereskedőnek

Előzetesét indítványozta az ügyészség a szegedi kábítószerkereskedőnek

2017. március 1., szerda
Előzetesét indítványozta az ügyészség a szegedi kábítószerkereskedőnek

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a szegedi férfinak az előzetes letartóztatását, aki nagy mennyiségű amfetamint értékesített tavaly ősszel.

A gyanú szerint a férfi 2016 szeptemberében társa közreműködésével Szegeden a csekély mennyiséget meghaladó, de a jelentős mennyiséget el nem érő hatóanyagtartalmú amfetamint értékesített két hódmezővásárhelyi vásárlónak. Az amfetamint vásárlók célja is az volt, hogy azt további fogyasztók részére értékesítsék saját fogyasztás mellett. A rendőrség az amfetamint vevőket igazoltatta, előállította, az általuk vásárolt kábítószert lefoglalta. A nyomozás során további adatok merültek fel arra, hogy a kábítószert értékesítő szegedi férfi több más személy részére is amfetamint illetve marihuanát értékesített Szegeden. A gyanúsított cselekménye alkalmas kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének a megállapítására. A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, az eljárás meghiúsításának veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt a kényszerintézkedés egy hónapra történő elrendelésére. Az indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon fog döntést hozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.