Előzetesét indítványozta az ügyészség a késsel hadonászó szegedi férfinak

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki egy társasházban fenyegetőzött késsel.

A gyanú szerint a férfi március hetedikén délután egy szegedi társasház előtti járdaszakaszon várta szomszédját úgy, hogy ezt megelőzően ruházatába rejtett mintegy 20 cm pengehosszúságú kést. A szomszéd 3 éves unokájával és feleségével gépkocsival érkezett a társasház előtti parkolóba, amikor a gyanúsított hozzájuk lépett és hangosan szidni kezdte őket. A sértett és felesége rászóltak a gyanúsítottra, hogy a gyermek előtt ne beszéljen így, majd a nagyapa a gépkocsiból kiszállt, felesége és az unoka a kocsiban maradtak. A gyanúsított a kést a ruházatából elővéve a sértett felé indult, őt és családját megöléssel fenyegette meg, illetőleg szúró mozdulatokat is tett a sértett irányába. A gyanúsított a késsel csapkodni, hadonászni is kezdett, mire a sértettnek a gépkocsi mögé kellett hátrálnia. A fentieket követően a gyanúsított a kését eltéve el akarta hagyni a helyszínt, de a sértett közölte vele, hogy hívta a rendőrséget. A gyanúsított reakciója erre az volt, hogy ököllel meg akarta ütni az idős férfit, aki elhátrált az ütések elől.

A helyszínre érkező rendőröknek a gyanúsítottat további erősítés kérésével és testi kényszer alkalmazásával sikerült intézkedés alá vonniuk és előállítaniuk. A rendőrök a kést is lefoglalták tőle.

A felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a bűnismétlés veszélye okán tett indítvány a kényszerintézkedés elrendelésére, figyelemmel arra is, hogy hasonló jellegű bűncselekmény miatt már volt folyamatban eljárás a terhelttel szemben. Az indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon fog dönteni.

Előző sztori

Új oktatási kabinet a Szegei Ítélőtábla toronyában

Következő sztori

A hölgyeket köszöntötték nőnapon a roma tanodákban

Legutóbbi hasonló cikkek

Készüljön az őszi napokra!

A meteorológiai nyár augusztus 31-én ért végett. A sárguló levelek visszavonhatatlanul az ősz eljövetelét jelzik. Képgalériánkban…