Előzetesben a Kistelek környéki sorozatbetörő

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványára a nyomozási bíró elrendelte annak az ópusztaszeri férfinak az előzetes letartóztatását, aki a gyanú szerint mintegy hat ingatlanba tört be.

Az eddigi adatok szerint a férfi részben egyedül, részben pedig társával 2015-ben és 2016.ban Kisteleken, Balástyán, valamint Sándorfalván követett el bűncselekményeket. A gyanú szerint egy alkalommal az ópusztaszeri ménes telephelyén található jurta oldalát vágták ki és régi nyílvesszőket, tegezeket és egyéb hagyományőrző bemutatókon használt felszereléseket tulajdonítottak el több mint 800.000.-Ft értékben.

A másik esetben egy balástyai tanyaingatlanba jutottak be lakatlefeszítés módszerével és onnan első és második világháborús tárgyakat, így bajonetteket, tőröket, gázálarcokat és löveghüvelyből készített dísztárgyakat, valamint a monarchia idejéből származó bőrkötésű könyveket loptak el 600.000.-Ft-ot meghaladó értékben. A többi esetben kerti eszközöket, készpénzt és szobrokat tulajdonítottak el. A gyanú szerint a férfi hat esetben mindösszesen 1.300.000.-Ft kárt okozott a sértetteknek, amelynek egy része a rendőrség által tartott házkutatás során lefoglalásra került.

Üzletszerűen elkövetett, a sértetteknek okozott kár nagysága szerint minősülő lopás bűncselekménye miatt indult eljárásban a főügyészség az eljárás meghiúsításának veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye okán indítványozta a kényszerintézkedés elrendelését.

A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását egy hónapi időtartamra, figyelemmel arra is, hogy vele szemben több bírósági szakban lévő büntetőeljárás is folyamatban van.

Default thumbnail
Előző sztori

Az 1848-as eseményeket ünnepli Csongrád megye

Default thumbnail
Következő sztori

Online aláírásgyűjtésbe kezdtek a vértói beruházás ellen

Legutóbbi hasonló cikkek