Közélet

Előzetesben a Kistelek környéki sorozatbetörő

Előzetesben a Kistelek környéki sorozatbetörő

2017. március 14., kedd
Előzetesben a Kistelek környéki sorozatbetörő

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványára a nyomozási bíró elrendelte annak az ópusztaszeri férfinak az előzetes letartóztatását, aki a gyanú szerint mintegy hat ingatlanba tört be.

Az eddigi adatok szerint a férfi részben egyedül, részben pedig társával 2015-ben és 2016.ban Kisteleken, Balástyán, valamint Sándorfalván követett el bűncselekményeket. A gyanú szerint egy alkalommal az ópusztaszeri ménes telephelyén található jurta oldalát vágták ki és régi nyílvesszőket, tegezeket és egyéb hagyományőrző bemutatókon használt felszereléseket tulajdonítottak el több mint 800.000.-Ft értékben. A másik esetben egy balástyai tanyaingatlanba jutottak be lakatlefeszítés módszerével és onnan első és második világháborús tárgyakat, így bajonetteket, tőröket, gázálarcokat és löveghüvelyből készített dísztárgyakat, valamint a monarchia idejéből származó bőrkötésű könyveket loptak el 600.000.-Ft-ot meghaladó értékben. A többi esetben kerti eszközöket, készpénzt és szobrokat tulajdonítottak el. A gyanú szerint a férfi hat esetben mindösszesen 1.300.000.-Ft kárt okozott a sértetteknek, amelynek egy része a rendőrség által tartott házkutatás során lefoglalásra került. Üzletszerűen elkövetett, a sértetteknek okozott kár nagysága szerint minősülő lopás bűncselekménye miatt indult eljárásban a főügyészség az eljárás meghiúsításának veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye okán indítványozta a kényszerintézkedés elrendelését. A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását egy hónapi időtartamra, figyelemmel arra is, hogy vele szemben több bírósági szakban lévő büntetőeljárás is folyamatban van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.