Kultúra

Bezárt a szegedi Pompeji-kiállítás - Több mint 100 ezren látták a tárlatot

Bezárt a szegedi Pompeji-kiállítás - Több mint 100 ezren látták a tárlatot

2017. március 6., hétfő
Bezárt a szegedi Pompeji-kiállítás - Több mint 100 ezren látták a tárlatot
Pompeji_mfm

Több mint 100 ezren: 101 228-an látták a Móra Ferenc Múzeum Pompeji-kiállítását, mely vasárnap bezárta kapuit. Csak az utolsó hétvégén 4500-nál is több látogató fordult meg a tárlat szegedi helyszínein.

Óriási sikerrel zárult a szegedi Pompeji-kiállítás: a tárlat a záró hétvégén átlépte a lélektani 100 ezres látogatószámot, 101 228-an látták tavaly június óta Pompeji lenyűgöző tárgyi emlékeit. Az utolsó hétvége komoly tömegeket vonzott a Móra Ferenc Múzeumba, a Fekete házba és a Kass Galériába: ezen a három napon ugyanis több mint 4500-an jártak a helyszíneken. A Pompeji-kiállítás így a szegedi Móra Ferenc Múzeum második legnagyobb látogatottságú kiállítása lett, jegyár-bevétel szempontjából pedig a legsikeresebb kiállításnak tekinthető. A korábbi rekorderhez, a 2014-es fáraó-kiállításhoz képest tízmilliós nagyságrenddel magasabb bevételt hozott a Pompeji-tárlat az elmúlt bő nyolc hónap alatt. A Móra Ferenc Múzeum és a Fekete ház rövid szünetre vonul kiállítás-bontási és -építési munkálatok miatt, a Kass Galéria azonban továbbra is folyamatosan látogatható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.